Pääomasijoittajat ja Kasvunrakentaja 2019 -kilpailun yhteistyökumppanina toimiva PwC haluavat omalta osaltaan auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin vaikuttavia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita. Finalistit on nyt julkaistu – voittaja julkistetaan 4.4. Pääomasijoittajien Kevätseminaarissa!

 

Kasvunrakentaja -kilpailu etsi pääomasijoittajien yli 600 suomalaisesta kohdeyhtiöstä vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy korvaamattomana osana aktiivinen kasvun rakentaminen yhdessä pääomasijoittajan kanssa. Finalisteiksi valittiin kolme parasta yritystä; Renta, Ekahau ja Smartly.

 

Finalistit

 

Smartly.io

Kasvuraketiksikin kutsuttu Smartly.io on vain parissa vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen potentiaalisimmista kasvuyrityksistä, jonka asiakaskuntaan kuuluu Airbnb:n ja Uberin kaltaisia huippuyrityksiä 700 muun kansaiväliseen asiakkaan rinnalla. Vuonna 2013 alkunsa saanut markkinointiteknologiaa kehittävä ohjelmointiyhtiö on yksi Lifeline Venturesin useista onnistuneista sijoituksista. Lifeline Venturesin tukemana Smartly.io ponkaisi yli 46 miljoonan euron liikevaihtoon hieman alle viidessä vuodessa.

 

Renta

Rakennuskalustoa vuokraava Renta tunnetaan hyvin niin Suomessa kuin ulkomailla. Rentan omistajakumppaniksi lähti Intera Partners, joka sijoitti firmaan tämän ollessa pelkästään suunnitelma. Sijoitus on kantanut hedelmää – yrityksen liikevaihto kolmessa vuodessa noussut 160 miljoonaan euroon. Salamannopean kasvun on mahdollistanut Rentan ainutlaatuinen tapa yhdistää moderni kalusto ja digitaaliset palvelut paikallisen toimintatavan ja osaaminen kanssa.

 

Ekahau

Wifi-verkkojen suunnittelu- ja mittausohjelmistoja valmistavan Ekahaun historia on monipolvinen. 18 vuoden historiikkiin mahtuu it-kuplan puhkeaminen, 2008 vuoden lamasta selviäminen sekä pääomia ja lainarahoitusta yli 50 miljoonan euron edestä – unohtamatta lahjakasta tiimiä ja pitkäjänteistä sijoittajaa Nexit Venturesia. Vaikka kamppailua käytiin niin analyytikoiden ennustuksia kuin teknologijättien miljonaaluokan markkinointibudjettia vastaan, myytiin yritys syksyllä 2018 yhdysvaltalaiselle pörssiyhtiölle yli 100 miljoonalla eurolla.

 

 

Tuomaristo

 


Tuomas Niskakangas

Taloustoimittaja
Helsingin Sanomat
Tuomas on työskennellyt Helsingin Sanomissa toimittajana ja päällikkötehtävissä vuodesta 2008 alkaen. Työssään hän on perehtynyt Suomen yrityskenttään niin kansantalouden kuin yrittäjien tarinoiden näkökulmasta. Vuosina 2010–2014 Tuomas toimi HS:n Yhdysvaltojen-kirjeenvaihtajana Washingtonissa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta. @TNiskakangas

 

Laura Juvonen
Executive Director, Growth and Education
Technology Industries of Finland
Laura is driven by technologies solving global challenges and the future of learning. At Technology Industries of Finland, she leads activities on growth, entrepreneurship, digitalisation and education policy. Current initiatives include eg. Artificial Intelligence Accelerator and Circular Economy business models for the manufacturing industry.
She has worked in the public-private interface in fields ranging from advanced materials and computational engineering to sustainable growth. Laura holds a Doctor of Science degree in Computational Physics. @Laura_Juvonen

 

Reijo Karhinen
Hallituksen puheenjohtaja
Vake Oy
Tulevaisuusorientoitunut uudistaja, vuorineuvos, työelämäprofessori. Tällä hetkellä Vaken ja Liikesivistysrahaston hallituksen puheenjohtaja, Keskuskauppakamarin Työ-, koulutus- ja osaamisvaliokunnan puheenjohtaja, Luja-yhtiöiden hallituksen jäsen, Allied ICT Finlandin (AIF) strategisen ohjausryhmän jäsen, Professor of Practice Itä-Suomen Yliopistossa sekä pääministerin asettama selvityshenkilö aiheena Suomen maatalouden kannattavuus. @ReijoKarhinen

 


Finalistit pitchaavat tarinansa ja Kasvunrakentaja 2019 julkistetaan Pääomasijoittajien Kevätseminaarissa 4.4.2019. Finaalia voi seurata myös livestreamin kautta.

 

Lue uutisemme finalisteista ja Kasvunrakentaja 2019 -kilpailusta täältä.

 

PwC auttaa yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Apunasi on Suomessa yli 1000 asiantuntijaa ympäri maan. Palveluitamme ovat liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta sekä tilintarkastus- ja muut varmennuspalvelut. Tarkoituksenamme on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista asiakkaidemme merkittävimpiä ongelmia. Lisää tietoa: www.pwc.fi.