Pääomasijoittajat ja Kasvunrakentaja-kilpailun yhteistyökumppanina toimiva PwC haluavat omalta osaltaan auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin vaikuttavia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita.

 

Vuosittain järjestettävä Kasvunrakentaja-kilpailu etsii pääomasijoittajien kohdeyhtiöstä kyseisen vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy tärkeänä osana kasvun rakentaminen yhdessä pääomasijoittajan kanssa.

 

Vuonna 2020 voittoa tavoitteli neljä huikeaa kasvunrakentajaa: ForenomFrameryOura ja Swappie. Nämä neljä finalistiyritystä pitchasivat tarinansa Kasvunrakentaja 2020 -tapahtumassa 27.8. Katso nyt finaalitapahtuman tallenne ja lue lisää finalisteista alta!

 

 

 

Vuoden 2020 Kasvunrakentaja-kilpailun finalistit

 

Forenom

 

Forenom on vuosituhannen vaihteessa perustettu majoitusalan kasvuraketti. Yritys on rakentanut itselleen vahvan aseman tarjoamalla vaihtoehdon vuokra-asumisen ja hotellien välillä, ja erityisesti paljon liikkuvat keikkatyöntekijät ovat löytäneet Forenomin palvelut omakseen. Forenomin kasvupolulla on mukana CapMan ja Tesi.

 

Forenom: Pohjoismaiden markkinajohtajaksi ja kohti kansainvälistä kasvua

 

Framery

 

Framerylla se tiedetään – onnellisuus vaatii ajoittain omaa rauhaa. Äänieristettyjä työtiloja ympäri maailmaa myyvä Framery on tunnettu nimekkäiden asiakkaidensa lisäksi erinomaisesta työkulttuuristaan ja siitä, että siellä todella panostetaan koko henkilöstön hyvinvointiin. Frameryn kasvua on ollut kirittämässä esimerkiksi Mustin ja Mirrin sijoittajana tunnettu Vaaka Partners.

 

Frameryn tarina: autotallissa alkanut suunnittelutyö johti yli sadan miljoonan euron bisnekseen

 

Oura

 

Kuninkaallisiakin sormia koristanut ja maailmanmaineeseen noussut hyvinvointisormus Oura auttaa käyttäjiään pitämään huolta riittävästä levosta ja palautumisesta. Oulussa kehitelty Oura valmistetaan pääosin Suomessa. Ouran kansainvälistymistä ja kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa Lifeline Ventures ja Tesi.

 

Oululainen älysormus Oura muuttaa datan hyvinvoinniksi

 

Swappie

 

Käytettyjä älypuhelimia huoltava ja myyvä Swappie tekee sen, mistä monet vain puhuvat – yritys yhdistää kierrätyksen, kestävän kehityksen ja taloudellisen menestyksen. Swappie tähtää yhä korkeammalle, ja vauhtia ovat antaneet muun muassa Lifeline Ventures, Reaktor Ventures, Inventure ja Tesi.

 

Räjähdysmäisesti kasvava Swappie tähtää käytetyn elektroniikan markkinajohtajaksi

 

Tuomaristo

kasvunrakentaja tuomarit

Pekka Mattila

Valtiotieteiden tohtori Pekka Mattila toimii käytäntöön suuntautuneena professorina (Professor of Practice) ja johtoryhmän jäsenenä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtajana sekä johtamisen ja markkinoinnin professorina moninaisissa johtamisen kehittämisen ohjelmissa.

 

Elina Lappalainen

Elina Lappalainen on Talouselämä-lehden toimittaja, joka seuraa startupeja & kasvuyrityksiä ja niiden rahoituskierroksia, peliteollisuutta ja teknologia-aiheita. Lappalainen on lehden Kasvuyritykset-sivun tuottaja ja vetää Talouselämän raatia joka valitsee vuosittain Suomen 10 lupaavinta startupia. Hänet tunnetaan myös tietokirjailijana.

 

Mika Maliranta

Mika Maliranta toimii tutkimusprofessorina Kilpailu- ja kuluttajavirastossa sekä professorina Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimus- ja opetusalaansa kuuluvat talouskasvu ja siihen kytkeytyviä kysymyksiä kuten tuottavuuden kasvu, kilpailu ja markkinoiden toiminta.

 


PwC:n tarkoitus on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia. Autamme yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Apunasi on Suomessa yli 1 200 asiantuntijaa ympäri maan. Palveluitamme ovat liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta, tilintarkastus ja muut varmennuspalvelut. Lisää tietoa: www.pwc.fi. Twitter: @PwC_Suomi.