Pääomasijoittajat ry ja Kasvunrakentaja-kilpailun yhteistyökumppanina toimiva PwC haluavat omalta osaltaan auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin vaikuttavia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita.

 

Kymenlaaksolainen Kotkamills valittiin vuoden 2021 Kasvunrakentaja-kilpailun voittajaksi. Kotkamills vakuutti tuomariston muun muassa rohkealla riskinotolla ja hurjalla sinnikkyydellä. Tuomaristo kiitti sitä, että Kotkamills on aidosti ratkaisemassa tämän päivän globaaleja haasteita.

 

Vuosittain järjestettävässä Kasvunrakentaja-kilpailussa etsimme pääomasijoittajien kohdeyrityksistä kyseisen vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy tärkeänä osana kasvun rakentaminen yhdessä pääomasijoittajan kanssa. Tänä vuonna kilpailun voitosta kisasi kova kolmikko: pohjoismaiseen kiinteistönhuoltoon erikoistunut PHM Group, työkaluja markkinointidatan käsittelyyn tarjoava Supermetrics ja muoville vaihtoehtoja muovaava Kotkamills.

 

Kilpailun tuomaristossa olivat mukana kasvun rakentamisen asiantuntijat – F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Talouselämän entinen päätoimittaja ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas ja Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

 

Tuomariston tehdessä valintaansa pääsimme seuraamaan paneelikeskustelua, jossa kokeneet pääomasijoittajat keskustelivat yrittämisen ja rahoituksen tulevaisuudennäkymistä ja siitä, miltä koronanjälkeinen maailma näyttää sijoittajan näkökulmasta.

 

Tapahtuman ohjelmassa oli myös Risto Siilasmaan keynote-puheenvuoro, jonka aihe alleviivasi finaalipäivän teemaa, yrittäjyyden juhlimista: hän nimittäin kertoi meille siitä, miten yrittäjyys pelastaa maailman

 

Vuoden 2021 Kasvunrakentaja-kilpailun finaalitapahtuma järjestettiin virtuaalisesti 10.3. klo 10:30-12:30. Tapahtuman tallenne tulee tälle sivulle katsottavaksi pian.

 


 

Finalistit

 

PHM Group

PHM Group on kiinteistönhuoltoon erikoistunut yritys, joka on kasvanut pohjoismaiseksi, mutta jonka toiminta koostuu paikallisista yhtiöistä. Noin 3000 kiinteistöhuollon ammattilaista työllistävä konserni on kovassa kasvussa. Kilpailuun PHM Groupin mukaan ilmoitti sen aiempi kasvuomistaja Intera Partners.

 

PHM Groupin menestystarina rakentuu vahvan osaamisen varaan: ”He ovat saaneet kaikki ostamansa yritykset menestymään”

 

Supermetrics

Supermetrics on markkinointidatan käsittelyn työkaluja tarjoava yritys, jonka asiakaskuntaan kuuluu muun muassa sellaisia merkittäviä kansainvälisiä jättejä kuin Samsung, Warner Bros ja Nestlé. 120 eri maassa toimivan kasvuraketin ilmoitti mukaan kasvuomistaja Open Ocean.

 

Supermetrics: Superkasvajalla monta ideaa laajentaa bisnestä moninkertaiseksi

 

Kotkamills

Kotkamills on kymenlaaksolainen yritys, jonka tavoitteena on tuottaa vaihtoehtoja muoville. Kovaa vauhtia kasvanut yritys pienentää puunjalostuksen hiilijalanjälkeä muun muassa hyödyntämällä tuotannon sivuvirtoja. Mukaan kisaan Kotkamillsin ilmoitti aiempi kasvuomistaja MB Rahastot.

 

Kotkamills on kasvanut äärettömällä sinnikkyydellä – ja aikoo seuraavaksi ponnistaa ykkössijalle muovittoman kartonkikupin materiaalivalmistajana

 


 

Tuomaristo

 

 

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi Nokian hallituksen puheenjohtajana 2012-2020 ja Elisan hallituksen puheenjohtajana 2008-2012. Lisäksi hän on hallituksen jäsen Futuricessa sekä Picosunissa. Riston intohimo ja missio on kasvattaa pohjoismaista yrittäjyyttä kilpailemaan Piilaakson ja Kiinan kanssa. Risto onkin sijoittajana, neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä mukana auttamassa noin 30 nuorta teknologiayhtiötä (mm. Wolt, Aiven, Small Giant Games, Picosun, AlphaSense, Futurice ja Efecte) kansainväliseen kasvuun ja menestykseen.

 

Emilia Kullas

Emilia Kullas on toiminut Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana 2019 lähtien. Tätä ennen hän toimi Talouselämä-lehden päätoimittajana. Kullaksella on pitkä tausta talousjournalismin parissa. Hän on myös kirjoittanut yhdessä Ninni Myllyojan kanssa kolme kirjaa sijoittamisesta.

 

Henrik Husman

Henrik Husman on Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja ja Nasdaqin osaketuotteista vastaava johtaja Euroopassa. Hän on Arvopaperimarkkinayhdistyksen hallituksen jäsen ja Euroopan Arvopaperimarkkinaviranomaisen (ESMA) Secondary Markets -pysyvän komitean työryhmän jäsen.

 


 

Yhteistyökumppanina PwC

 

“Nyt jos koskaan tarvitsemme yrityksiä, jotka luovat kasvua ja työpaikkoja. Markkinoilla on runsaasti pääomia tarjolla, ja pääomasijoittajat tarvitsevat hyviä sijoituskohteita, joita voivat auttaa kasvamaan”, kertoo PwC:n partneri Hannu Suonio. Lue täältä Hannun kirjoitus Mihin kasvunrakentajia tarvitaan erityisesti nyt.

 

 

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii PwC. PwC:n tarkoitus on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia. Autamme yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Apunasi on Suomessa yli 1 200 asiantuntijaa ympäri maan. Palveluitamme ovat liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta, tilintarkastus ja muut varmennuspalvelut. Lisää tietoa: www.pwc.fi. Twitter: @PwC_Suomi.