Alkaliparistoista luomulannoitteita valmistava Tracegrow kiihdyttää kansainvälistymistään uudella pääomalla – Nordic Foodtech VC sijoittaa ainutlaatuisen teknologian skaalaamiseen

Suomalainen kiertotalousyhtiö Tracegrow Oy valmistaa patentoimallaan teknologialla käytetyistä alkaliparistoista luomusertifioituja lannoitteita. Tracegrown lannoitetuotteet perustuvat hivenaineiden erottamiseen kierrätetyistä alkaliparistoista sekä teollisuuden sivuvirroista. Tracegrown tuotteet todennetusti parantavat viljelyn tuottavuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä perinteisiin lannoitteisiin verrattuna. Luomusertifioidut lannoitteet ovat jo saatavilla kansainvälisesti 15 markkinalla ja nyt teknologian edelleen kehittämistä ja kansainvälistymistä kiihdytetään ruokateknologiarahasto Nordic Foodtech VC:n sijoituksella.

Tracegrow Oy:n toimitusjohtaja Mikko Joensuu: ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme ruokateknologiaan sijoittavan Nordic Foodtech VC:n mukaan Tracegrown innovaation eteenpäinviemiseen. Saamme uuden sijoittajan myötä osaamista ja verkostoja meille tärkeään ruokaketjuun.”

Nordic Foodtech VC on ruokateknologiaan sijoittava pääomarahasto. Rahaston strategiana on mahdollistaa koko ruoka-arvoketjun uudistumista ja pohjoismaisen huipputeknologian skaalautumista maailmalle – tuottaen hyvää ihmisille, ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Mika Kukkurainen, Nordic Foodtech VC:n perustajaosakas: ”Uusiutumattomien luonnonvarojen
uudelleenhyödyntäminen innovatiivisten kiertotalousteknologioiden avulla on erittäin tärkeää ja kaupallinen potentiaali merkittävä. Tracegrown ainutlaatuinen innovaatio tuo ruokasysteemiin alkutuotannon avuksi ympäristöystävälliset ja kasvien kasvua edistävät lannoitteet teknologialla, joka kuulostaa taikuudelta. Olemme erittäin iloisia, että voimme tukea Tracegrown teknologista ja kaupallista skaalautumista.”

Lisätietoja:

Tracegrow Oy
Mikko Joensuu, toimitusjohtaja
050 581 3267 | mikko.joensuu@tracegrow.com
www.tracegrow.com

Nordic Foodtech VC
Mika Kukkurainen, partner
050 572 3817 | mika@nft.vc
www.nft.vc