CapMan Growth ja Mandatum lähtevät vauhdittamaan Sofigaten kasvua

Bisnesteknologian johtamiseen erikoistunut Sofigate saa kirittäjiksi kaksi pääomasijoittajaa, kun CapMan Growth ja Mandatum Private Equity tulevat yhtiöön vähemmistöosakkaiksi. Uudet omistajat luottavat nopeasti kasvavaan digitaaliseen liiketoimintaan, jossa yhdistyvät jatkuva kehittäminen, muutosjohtaminen ja modernit teknologia-alustat. Sofigate tavoittelee 500 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2025 mennessä.

”CapMan ja Mandatum tuovat yhtiöön rahoitus- ja pääomamarkkinoiden osaamista, joiden avulla pystymme vauhdittamaan kasvua. Yritysostot kuuluvat strategiaan, ja pääomasijoittajat varmistavat, että rahoitus on valmiina, kun sitä tarvitaan”, Sofigaten toimitusjohtaja Sami Karkkila kertoo.

Sofigate on kasvanut viime vuosina nopeasti. Yhtiö viisinkertaisti liikevaihtonsa viidessä vuodessa nykyiseen sataan miljoonaan euroon. Vastaavan kasvutahdin ylläpitäminen edellyttää sekä ripeää orgaanista kasvua että yritysostoja.

Bisnesteknologia on kuuma ala

Bisnesteknologia-alan ennustetaan kasvavan Pohjoismaissakin vauhdikkaasti. Koronaviruspandemia on osaltaan kiihdyttänyt digitalisaatiota ja saanut yhtiöt panostamaan entistä enemmän digitaalisiin prosesseihinsa.

”Strategisena sijoittajana näemme suuren potentiaalin Sofigaten toiminnan kehittämisessä yhtiön valitsemalla tiellä. Yhtiö toimii vahvan kasvun markkinoilla, joita digitalisaation aikaansaama murros kiihdyttää entisestään. Pääomasijoittajina tuomme huomattavaa lisäarvoa nopeuttamalla merkittävästi Sofigaten kansainvälistymis- ja yritysostostrategioiden toteuttamista”, CapMan Growth -tiimin Managing Partner Juha Mikkola arvioi yhtiön tulevaisuutta.

”Kun teknologia siirtyy liiketoiminnan keskiöön toimialasta riippumatta, näemme voittajina yhtiöt, jotka ymmärtävät teknologian liittymäpinnat strategiaan, liiketoimintaan sekä tuotekehitykseen. Tässä digitalisaation ajamassa markkinassa Sofigatella on vahva markkinapositio Suomessa ja huomattava kasvupotentiaali Pohjoismaissa. Strategisena sijoittajana tuomme yhtiön käyttöön rahallisen sijoituksen lisäksi myös kasvustrategia- ja yrityskauppaosaamisemme”, Mandatum Private Equitystä vastaava johtaja Alexander Antas sanoo.

Myös henkilöstöllä vahva omistajuus

CapManin ja Mandatumin lisäksi Sofigaten omistajia ovat LähiTapiola sekä yhtiön perustajat ja huomattava osa sen henkilöstöä. Institutionaaliset sijoittajat omistavat nyt Sofigatesta yhteensä hieman alle viidenneksen. Yritys on transaktion jälkeenkin vahvasti henkilöstönsä omistama yritys.

”Sijoitusten myötä myös hallituksen kokoonpano vahvistuu, mikä lisää yhtiön valmiuksia kehittää ja kasvattaa yhtiön liiketoimintaa. Olemme sekä operatiivisesti että hallituksen tasolla valmiina toteuttamaan valittua kasvustrategiaa ja pystymme tarvittaessa hyvin nopeisiinkin liikkeisiin”, toimitusjohtaja Sami Karkkila vahvistaa.

Sofigate aloitti vuonna 2003 tietohallinnon palvelutalona, mutta on vähitellen kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi bisnesteknologiamuutoksen asiantuntijayritykseksi. Keskeinen kasvuntekijä on ollut liiketoiminnan digitaalinen murros, joka on pakottanut asiakkaat muuttamaan perinteistä toimintaansa teknologialähtöiseksi.

“Tarjoamme asiakkaille sekä teknologiaosaamisen että muutosjohtamisen yhdessä paketissa. Olemme edelläkävijä siinä, miten parhaat teknologiat, ihmiset ja muutoksen johtamismallit yhdistetään”, Karkkila summaa.

Lisätiedot medialle

Juha Mikkola, managing partner, CapMan Growth
juha.mikkola[a]capman.com
Puh. 050 590 0522

Sami Karkkila, toimitusjohtaja, Sofigate
sami.karkkila[a]sofigate.com
Puh. 0400 805 446

Tiedote julkaistu 19.5.2021 CapManin verkkosivuilla.