Esittelyssä yhdistyksen hallituksen uudet jäsenet

Pääomasijoittajat ry valitsi vuosikokouksessaan hallitukseen uusia varsinaisia jäseniä ja varajäseniä. Alta voit lukea lisää Pirkka Palomäestä, Marko Kyyrösestä, Kalle Lumiosta, Juhana Kalliosta ja Pia Kållista. Kysyimme heiltä myös siitä, mitä mahdollisuuksia tai muutoksia poikkeuksellinen kevät on voinut tuoda tullessaan.

Kalle Lumio on työskennellyt 15 vuotta pääomasijoittajana Nordia Management Oy:ssa. Nordia on tehnyt 30 vuotta kasvusijoituksia erikoistuen toimimaan yrittäjien kumppanina hyvinvointi- ja vapaa-ajanpalvelujen yrityksissä.

“Koronan aiheuttama hankala tilanne on tilapäisesti pakotanut meidät kaikki muuttamaan tapaa, jolla työskentelemme, opiskelemme, hoidamme terveyttämme ja huolehdimme vanhuksista. Kriisin mentyä ohi osa toimintatapojen muutoksista jää pysyväksi ja parantaa ja tehostaa toimintaa aloilla jotka ovat kärsineet henkilöstöpulasta tai jotka ovat syystä tai toisesta jumiutuneet vanhoihin toimintamalleihin. Erityisesti vanhustenhuollossa, terveydenhoidossa ja opetuksessa uudet tavat toivottavasti mahdollistavat paremman palvelun ja paremmat tulokset vähemmillä resursseilla.”

Pia Kållista tuli CapMan Buyoutin partneri vuonna 2016 ja 2017 hänet valittiin managing partneriksi. Vuonna 1989 perustettu CapMan on pohjoismainen pieneen ja keskisuureen markkinaan erikoistunut sijoittaja. Pialla on sijoitusvastuu CapMan Buyoutin portfolioyhtiöstä Forenom Groupista ja hän on mukana myös Bright Groupin ja YrkesAkademin tiimeissä.

Ennen CapMania Pia toimi Outotecin johtoryhmässä, vastuualueenaan strategia, markkinointi ja toimintojen kehittäminen. Outotec on pörssiyhtiö, joka tarjoaa kansainväliselle kaivosteollisuudelle mineraalien ja metallien jalostustekniikkaa. Outecin liikevaihto on noin puolestatoista kahteen miljardiin euroon ja yritys työllistää noin 5000 työntekijää. Ennen Outotecia Pia toimi liikkeenjohdon konsulttina McKinsey & Companylla.

Marko Kyyrösellä on laajaa kokemusta sijoituspalvelualasta, ja hän on ollut myös yrittäjä omaisuudenhoitoalalla vuodesta 2009. Ennen Sparkmindia hän on ollut mukana rakentamassa useita  pääomarahastoja sekä toiminut vaihtoehtoisen rahastoyhtiön toimitusjohtajana, työskennellen tiiviisti varhaisen vaiheen yritysten ja pk-yritysten kanssa.

“Liittyen Sparkmind.vc Fundiin, koronaepidemia huomattavasti nopeuttaa siirtymistä tehokkaisiin koulutusteknologian tarjoamiin oppimisratkaisuihin alkaen varhaiskasvatuksesta aina elinikäisen oppimiseen. Tämä tarjoaa erityisesti suomalaisille pedagogisesti vahvoille oppimisratkaisuille merkittävästi uusia markkinoita ja skaalautumismahdollisuuksia.”

Juhana Kallio on ollut Interan partneri vuodesta 2015. Intera on yksi suurista suomalaisista buyout-sijoittajista. Juhanalla on laaja kokemus palvelu- ja kuluttajayhtiöihin sijoittamisesta, niiden kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä sekä exiteistä. Ennen Interaa hän työskenteli yli 10 vuotta investointipankkiirina pääomasijoittajien yrityskauppojen parissa. Sijoitustoiminnan lisäksi Juhana innostuu tenniksestä ja musiikista.

“Tämän inhimillisesti ja taloudellisesti vakavan tilanteen johdosta moni asia muuttuu. Myönteisessä mielessä digitaalisten palveluiden käyttö tulee pysyvästi kasvamaan aiemmasta ja niitä parhaiten hyödyntävät kasvuyritykset erottuvat jatkossa entistä selvemmin. Ja samalla syntyy uusia palveluita, liiketoimintamalleja ja kasvuyrityksiä.”

Pirkka Palomäki on suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Maki.vc:n perustajapartneri. Yhtiö sijoittaa aikaisen vaiheen teknologiayrityksiin ja tukee kategoriajohtajiksi pyrkiviä muutoshakuisia yrittäjiä. Rahasto keskittyy syväteknologia- sekä brändivetoisiin yrityksiin, jotka toimivat kuluttaja- tai yritysmarkkinassa. Palomäki on entinen Enevon ja F-Securen johtaja, yksityissijoittaja ja useiden startup-yritysten neuvonantaja. Vapaa-aikana hänet voi nähdä veneilemässä tai musisoimassa kosketinsoittimilla.

“Monet ympäristön kannalta positiiviset muutokset vauhdittuvat. Ihmiset tottuvat laajamittaisemmin etätyöskentelyyn, -tapaamisiin ja -koulutuksiin. Erilaisten näitä edistävien palvelujen käyttö on jo hypännyt uudelle tasolle, uusia innovaatioita on otettu nopeammalla aikataululla käyttöön ja käyttö tulee varmasti jatkossakin korvaamaan matkustamista ja tehostamaan työntekoa.”

Yhdistyksen koko hallitukseen voit tutustua täällä.