Evli Growth Partners mukana TIER Mobilityn 60 miljoonan kasvurahoituskierroksella

TIER Mobility, Euroopan johtava mikro-mobiliteettiratkaisujen tarjoaja, julkaisi tänään 60 miljoonan dollarin B-rahoituskierroksensa. Kierroksen pääsijoittajina toimivat merkittävät globaalit pääomasijoittajat Mubadala Capital ja Goodwater Capital. Suomalainen Evli Growth Partners sekä Axa Investments osallistuivat rahoituskierrokseen merkittävällä oman pääoman sijoituksella.

TIER Mobility on laajentunut ensimmäisen toimintavuotensa aikana jo 40 kaupunkiin 12 maassa, vakiinnuttanut vahvan johtoaseman keskeisillä strategisilla markkinoilla ja lanseerannut neljä erilaista versiota sähköpotkulaudastaan. TIER ylitti 10 miljoonan ajokerran rajapyykin vain 11 kuukaudessa yrityksen perustamisesta, mikä tekee yhtiöstä kaikkien aikojen nopeimmin kasvavan mobiliteettialan yhtiön maailmanlaajuisesti. Suomessa TIER toimii Helsingissä, Turussa ja Tampereella ja on saavuttanut markkinajohtajan aseman. TIER:n kyydissä on ajettu Suomessa jo yli miljoona ajoa.

Evli Growth Partners, Managing Partner Riku Asikainen: ”Kuten varmasti kaikki muutkin helsinkiläiset ja suomalaiset, huomasimme tiimissä viime keväänä, että mikroliikkumisen ratkaisut kasvavat räjähdysmäisesti. Aloimme järjestelmällisesti rakentaa kontakteja alan toimijoihin ja tutkia eri palveluntarjoajien eroavaisuuksia. Hyvin nopeasti ymmärsimme, että TIER Mobility erottuu joukosta selvästi edukseen: TIER keskittyy yksikkökannattavuuteen, lautojen kestävyyteen sekä eurooppalaiseen keskustelevaan toimintamalliin käyttäjien, kaupunkien viranomaisten ja julkisen liikenteen palveluntarjoajien kanssa. TIER:n yrityskulttuurissa on sisäänrakennettuna visio kestävämmästä kaupunkiseutujen liikkumisesta, ja se saa yhtiön esiintymään edukseen kaikilla keskeisillä taloudellisilla, ekologisilla ja sosiaalisilla mittareilla. Teimme kesän aikana melkoisesti töitä Evli Growth Partnersissa osoittaaksemme yrittäjille ja kansainvälisille sijoittajille, että meistä on huomattavaa hyötyä TIER:n tulevalle kasvulle. Ylpeinä osallistummekin merkittävällä sijoituksella Euroopan tämän vuoden toistaiseksi suurimpaan B-vaiheen rahoituskierrokseen. Erityisen innolla odotamme yhteistyötämme ekologiseen, sosiaaliseen ja hyvään hallintoon liittyvien vastuullisuuskysymysten parissa.”

Evli Growth Partners on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rakentaa 200 miljoonan euron sijoitusohjelmaa. Sijoitamme useampien miljoonien eurojen vähemmistösijoituksia pohjoismaisiin ja baltialaisiin kasvuyhtiöihin, jotka tavoittelevat vauhdikasta kansainvälistä skaalautumista ja luovat toiminnallaan positiivista ja kestävää kokonaisvaikutusta yhteiskuntaan. Olemme yrittäjävetoinen rahasto, jonka taustalla on viisi Suomen menestyneimpiin kuuluvaa yrittäjää. Evli Growth Partnersin rahastot kuuluvat Evli-Rahastoyhtiö Oy:n rahastoperheeseen.

 

Lisätietoja:

Riku Asikainen
Managing Partner
riku.asikainen@evli.com
+358 50 2880