Finnadvance keräsi 550k euron siemenrahoituskierroksen Voima Venturesin ja suomalaisten enkelisijoittajien johdolla

Suomalainen bioteknologian startup Finnadvance julkisti tänään keränneensä 550,000 euron rahoituskierroksen syväteknologiaan keskittyvän pääomasijoitusrahasto Voima Venturesin ja biotekniikan enkelisijoittajien Leena Niemistön ja Sauli Törmälän johdolla. Yrityksen aiempi sijoittaja on suomalainen Icebreaker VC.

Finnadvance valmistaa monikanavaisia, mikrofluidististiikkaa hyödyntäviä kolmiulotteisia elinsiruja, jotka simuloivat elinten ja elinryhmien toimintaa, mekaniikkaa ja fysiologisia vasteita.  Finnadvancen elinsiruilla voidaan tutkia ihmisen fysiologiaa mikrosirun tasolla kasvattamalla kudosnäytteestä saaduista soluista solukkoa ja osittaisia elimiä mikrosiruihin muun muassa lääkekehitystyötä varten. Teknologia mahdollistaa entistä tarkempien prekliinisten lääketutkimusten toteuttamisen ihmissoluilla, nopeamman lääkeaineiden käyttökohteiden löytämisen, ja tulevaisuudessa myös yksilöllisen lääkehoidon suunnittelun ja kehittämisen.

Finnadvancen vision mukaan elinsirujen avulla uusien lääkkeiden kehitys voi nopeutua huomattavasti nykyiseen verrattuna, samalla poistaen eläinkokeiden tarpeen lääkkeiden kehitys- ja testausvaiheissa. Vuonna 2018 perustettu Finnadvance on sopinut tutkimusyhteistyöstä ja asiakasprojekteista monien eri kumppanien kanssa: Suomen Punaisen ristin Veripalvelu, Orion Pharma, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Tampereen yliopisto, VTT Oulu, UPM Biomedicals, Itä-Suomen biopankki, Kaivogen, Timegate Instruments, Bionavis, ja Afekta.

Tavoitteemme Finnadvancella on luoda elinsiruilla ihmiskehoa simuloivia kokonaisuuksia, joilla voisi testata lääkehoitoja ennen niiden määräämistä potilaalle. Tämä mahdollistaa eri lääkehoitojen tehokkuuden ja sopivuuden testaamisen etukäteen parhaimman hoidon takaamiseksi. Lääkehoidon valinta elinsirujen avulla sekä nopeuttaa hoitoprosessia että parantaa turvallisuutta ja hoidon lopputulosta merkittävästi. Edistyksellistä, mutta mahdollista jo 3-5 vuodessa! Tämä rahoituskierros vahvistaa Finnadvancen orgaanista kasvua Oulun seudulla, ja toivottavasti pystymme tarjoamaan työmahdollisuuksia eri taitovaatimuksilla nopeasti kehittyvässä startup-ympäristössä” kertoo Finnadvancen toimitusjohtaja Prateek Singh.

Me Voima Venturesilla odotamme innolla näkevämme kuinka Finnadvancen kaltainen yritys voi täysin muuttaa tavan, jolla lääkekehitys on aiemmin  toteutettu. Tällaisella innovaatioilla on valtava vaikutus ihmisten terveyteen  ja myöhemmin myös kokonaisiin ihmisryhmiin. Toivotamme Finnadvancen tiimin lämpimästi tervetulleeksi Voima Venturesin kasvavaan salkkuun.” sanoo Inka Mero, Voima Venturesin perustajaosakas ja toimitusjohtaja.

Tietoja Finnadvancesta

Finnadvance erikoistuu räätälöityihin soluviljelyn instrumentteihin ja biomateriaaleihin, sekä mikrofluidististen rakenteiden suunnitteluun ja tuotantoon. www.finnadvance.fi

Tietoja Voima Venturesista

Voima Ventures on 40 miljoonan euron deep tech -rahasto, joka sijoittaa tiedepohjaisiin kasvuyrityksiin Suomessa ja Pohjoismaissa. Voima Venturesin missio on ratkaista merkittäviä globaaleja ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. Keskiössä oleviin toimialoihin kuuluvat muun muassa bio- ja uudet materiaalit, lääketieteelliset ja biotieteelliset teknologiat, kuvantamisen ja optiikan teknologiat, IoT ja elektroniikka, robotiikka, tekoäly, ICT ja ohjelmistot. Voima Ventures myös hallinnoi VTT Venturesin 20:n kasvuyrityksen portfoliota johon kuuluvat muun muassa Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Voima Venturesin ankkurisijoittajia ovat VTT sekä Euroopan investointirahasto EIF, joiden lisäksi sijoittajina on eri yksityisiä sijoitusyhtiöitä. www.voimaventures.com