Geyser Batteries keräsi lähes miljoonan euron rahoituksen Voima Venturesin johdolla: Maailman kestävimmät akut ovat vesipohjaisia ja ne valmistetaan Suomessa.

Geyser Batteries on suomalainen cleantech alan startup-yritys, joka valmistaa korkean suorituskyvyn akkuja. Ne perustuvat patentoituun sähkökemiaan, jossa elektrolyyttinä on vesiliuos. Yhtiö julkisti tänään miljoonan euron sijoituskierroksen, jota johti Voima Ventures. Rahoitusta käytetään laajentamaan edelleen Geyser Batteries tuotteiden tarjontaa, rakentamaan myyntiä B2B-asiakkaille (kuljetus, teollisuuskoneet ja sähköverkot) ja aloittamaan akkujen automatisoitu kokoonpano, joka on ensimmäisen askel kohti massatuotantoa.

Geyser Batteries Oy on suomalainen cleantech alan startup-yritys, joka kehittää ja valmistaa uudentyyppisiä suuritehoisia ja vesipohjaisia akkuja, jotka kykenevät yli miljoonaan nopeaan purkaus-latausjaksoon myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Vesipohjaisen elektrolyytin ja uuden sähkökemian ansiosta Geyser Batteriesin tuotteilla on erittäin pieni hiilijalanjälki, ne eivät voi syttyä palamaan ja ovat erittäin kilpailukykyisiä hinnaltaan.

Yhden miljoonan euron sijoituskierrosta johti Voima Ventures, uuteen teknologiaan sijoittava uusi pohjoismainen venture capital -rahasto, johon ovat sijoittaneet mm. VTT Research ja Euroopan sijoitusrahasto (EIF). Rahoituskierrokseen osallistuivat myös toinen teknologia-alan venture capital -sijoittaja, Butterfly Ventures ja yksi Euroopan vanhimmista yksityisistä teollisuussijoittajista – Suomalaisen Ehrnroothin perheen johtama taho.

“Maailman kestävimmät ja erittäin suorituskykyiset akut ovat nyt peräisin Suomesta ja olemme todella tyytyväsiä voidessamme toivottaa Geyser Batteriesin tervetulleeksi maalimaa muuttavien teknologiayritystemme perheeseemme. Olemme erittäin vaikuttuneita heidän teknologiastaan, joka mahdollistaa puhtaan energian käytön ja nopeuttaa siirtymistä hiilineutraaliin talouteen”, kommentoi Voima Venturesin toimitusjohtaja ja perustaja Inka Mero.

Geyser Batteriesin innovaation ydin on akun ja superkondensaattorin onnistunut yhdistelmä samassa sähkökemiallisessa järjestelmässä. Geyser on kehittänyt täysin uudenlaisen energian varastointimekanismin, joka välttää litiumakkujen heikkoudet. Se yhdistää akkujen ja superkondensaattoreiden parhaat puolet energiatiheyden ollessa voimakkaasti kuormitettuna lähellä litiumioniakkuja. Geyser-akut toimivat jopa 10 – 100 kertaa pidempään ja suuritehoiset ominaisuudet pysyvät vakaina ajan myötä, mikä tekee akuista ihanteellisia hybridivoimansiirtoihin ja moniin muihin vaativiin käyttökohteisiin.

“Olemme todella innostuneita kaupallistamaan tätä teknologiaa, jonka avulla asiakkaamme voivat rakentaa korkean suorituskyvyn, turvallisia ja kestäviä sähköistysratkaisuja erilaisiin kuljetussektorin käyttökohteisiin sekä suunnitella energian varastointijärjestelmiä, joilla on pitkä käyttöikä ja erittäin pieni hiilijalanjälki. On tärkeää, että akkuteollisuudessa huomioidaan koko elinkaaren aikainen vaikutus ympäristöön, jolloin syntyy positiivinen vaikutus koko planeetallemme”, toteaa tomitusjohtaja Andrey Shigaev, Geyser Batteries.

 

Lisätietoja:

Alexander Strömberg,
PR & Marketing Manager
a.stromberg@geyserbatteries.com

 

Geyser Batteries

Geyser Batteries Oy on perustettu osaksi Vaasan energiaklusteria aloittamaan akkutuotanto, jonka pohjana on sen kehittämä ainutlaatuinen sähkökemia ja valmistustekninen osaaminen. Yritys perustettiin vuonna 2018, ja se työllistää monipuolisen ryhmän yrittäjiä, insinöörejä ja myynnin ammattilaisia, joilla on yli 25 vuoden kokemus erikoisakkujen tutkimuksesta, suunnittelusta ja valmistuksesta.

 

Voima Ventures

Tieteeseen sijoittava Voima Ventures on uusi 40 miljoonan euron pääomasijoitusrahasto ja Pohjoismaissa ensimmäinen laatuaan. Voima Ventures sijoittaa kasvuyhtiöihin, joiden fokus on tiede tai “deep tech” eli syväteknologia. Rahaston ankkurisijoittajia ovat VTT ja European Investment Fund (EIF). www.voimaventures.com