Onko opinnäytteelläsi tuoretta ja vaikuttavaa sanottavaa pääomasijoitusalalle?

 

Pääomasijoittajat ry jatkaa vuonna 2019 aloitettua gradukilpailua ja palkitsee parhaan pääomasijoitusalaa käsittelevän työn. Huippugradua etsitään miltä tieteenalalta tahansa, joten olit sitten kauppatieteiden, tuotantotalouden tai vaikka oikeustieteiden opiskelija, haluamme kuulla löydöksistä ja ideoista, joita gradullasi on antaa pääomasijoitusalalle.

 

Voittaja on aiemmin palkittu yhdistyksemme vuotuisessa marraskuussa järjestettävässä pikkujouluseminaarissa, jossa gradun tekijä on päässyt esittelemään työtään pääomasijoitusalan asiantuntijoille. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi emme järjestä tänä vuonna fyysisiä tapahtumia, mutta viestimme gradukilpailuun osallistuneille henkilöille palkinnon jakamisen käytännöistä erikseen. Palkintona yhdistys lahjoittaa voittajalle 2500 euroa.

 

Lähetä valmis lopputyösi ja arvosanasi Jonnelle (jonne.kuittinen@paaomasijoittajat.fi) 15.10.2021 mennessä. Lue myös tämän sivun lopusta usein kysytyt kysymykset.

 

Pääomasijoittajat ry:n vuoden 2020 Gradukilpailun voittajaksi Christa Anttila Hankenista työllä The venture capital gender gap from female founder perspective

 

Pääomasijoittajat ry:n vuosittaisen gradukilpailun voittajaksi valittiin Christa Anttilan Hankeniin tekemä tutkielma The venture capital gender gap from female founder perspective. Anttilan työ sai tutkimustyöryhmältä kiitosta erityisesti aiheen ajankohtaisuudesta ja innovatiivisuudesta. Työssä tuotiin haastattelumetodilla uusi näkökulma tärkeään aiheeseen ja haastateltavien joukko oli ainutlaatuinen. Työryhmä totesi, että gradusta on käytännön hyötyä toimialalle ja että siinä esitetyt konkreettiset ehdotukset ovat hyvin käytännönläheisiä.

 

Diversiteetistä puhutaan aiempaa enemmän pääomasijoitusalalla. Myös startupyritysten saama rahoitus herättää keskustelua, sillä useat tutkimukset ovat osoittaneet, että naisperustajien startupit saavat vain pienen osan venture capital -rahoituksesta Euroopassa ja Pohjoismaissa. Anttila jatkoi työllään keskustelua ajankohtaisesta aiheesta ja tutki ilmiön syitä naisperustajien näkökulmasta haastattelututkimuksella.

 

Anttilan tutkimuksen löydökset osoittavat, että verkostot ovat välttämättömiä rahoituskierroksen keräämiseen liittyvän tiedon hankkimiseksi ja venture capital -ajattelun ymmärtämiseksi. Yrittäjät oppivat pääomasijoittajien kanssa työskentelystä ja neuvottelemisesta erityisesti muilta perustajilta, sijoittajilta ja mentoreilta.

 

”Anttilan lopputyö, jossa on haastateltu useita rahoituskierroksen keränneitä naisperustajia, on erinomainen lisä tämän tärkeän aiheen käsittelyssä ja siinä on hyvin tunnistettu toimia ongelman lieventämiseksi. Yhdistyksellä autamme yrittäjiä muun muassa lisäämällä tietoa pääomasijoittamisesta ja helpottamalla pääomasijoittajien kohtaamista. Olemme myös nostaneet pääomasijoituksen saaneiden yritysten johdon mies-nais-jaon osaksi pääomasijoitustoimialan vaikuttavuusseurantaamme. Anttilan havainnot auttavat meitä uusia toimia suunniteltaessa”, kertoo Jonne Kuittinen, Pääomasijoittajat ry:n operatiivinen päällikkö.

 

”Kilpailutöiden korkea taso ilahdutti tänäkin vuonna samoin kuin lopputöiden monimuotoisuus. Kilpailun osallistujat olivat tarkastelleet pääomasijoittamista monista eri näkökulmista, mikä on toimialan kehittämisen kannalta erittäin arvokasta”; jatkaa Henri Grundsten, Pääomasijoittajat ry:n tutkimustyöryhmän puheenjohtaja ja Tesin kehitysjohtaja.

 

Lisäksi pääomasijoittajista koostuva kilpailun raati päätti jakaa kaksi kunniamainintaa ansioituneista lopputöistä. Kunniamaininnan saivat Stockholm School of Economicsin Tim Lundqvist: The Eternal Fight Against Bugs – A case study of EQT’s investment in Anticimex ja Vaasan yliopiston Juuso Marttinen: The Determinants of Leverage Ratios and Loan Spreads in European Leveraged Buyouts.

 

Mukaan ilmoitettiin tänä vuonna kokonaisuudessaan 18 lopputyötä. ”Kilpailu oli jälleen erittäin kovatasoinen. Olen iloinen siitä, että pääomasijoitusala kiinnostaa opiskelijoita monista eri oppilaitoksista ja tiedekunnista”, kommentoi Kuittinen.

 

Tutustu Anttilan blogikirjoitukseen gradustaan täällä.

 

Mahdolliset kysymykset kilpailusta: jonne.kuittinen@paaomasijoittajat.fi.

 

 

Q & A:

 

Mikä aihe on sopiva kilpailuun?

Lopputyön aihe voi olla mikä tahansa, kunhan se liittyy pääomasijoitustoimialaan. Yllätä meidät!

 

Kuka voi osallistua kilpailuun?

Kuka tahansa ylemmän korkeakoulututkinnon päättötyön palauttanut opiskelija, joka on saanut arvosanan työstään 15.10.2020 – 15.10.2021. Kilpailuun käyvät siis pro gradu -tutkielmat, ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lopputyöt ja diplomityöt.

 

Mitkä ovat kriteerit voittajatyölle?

Etsimme lopputöitä, joilla on jotain uutta sanottavaa pääomasijoitustoimialalle. Arviointiin vaikuttavat aiheen ajankohtaisuus ja työn vaikuttavuus erityisesti kotimaisen pääomasijoitusalan näkökulmasta, innovatiivisuus, rohkeus sekä analyyttinen ja kriittinen ote.

 

Mitä voittaja sitten saa?

Palkkiosumma on 2500 euroa, jonka lisäksi hän pääsee esittelemään työnsä tuloksia pääomasijoitusalan toimijoille. Huomioithan, että mahdolliset verot jäävät voittajalle maksettavaksi.

 

Julkaisetteko työn arvosanan jossain?

Emme julkista sitä missään, keräämme arvosanat vain taustatietoa varten.

 

Miten voin osallistua?

Lähetä valmis lopputyösi PDF-muodossa Jonnelle (jonne.kuittinen@paaomasijoittajat.fi) ennen kilpailun päättymistä (viimeistään 15.10.2021).