Grid.vc Oy:n ensimmäinen pääomarahasto on käynnistynyt

Toimintansa aloittanut pääomarahasto, Grid.vc I Ky, tulee sijoittamaan energiaan liittyviin aikaisenvaiheen startupeihin. Alkuvaiheen sijoittajia on energia-alalla hyvin rajallisesti, joten uudelle rahastolle on selkeää tarvetta. Sijoittajille rahasto avaa mahdollisuuden edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä sijoittaa energiamurroksesta hyötyviin yrityksiin

Energiamurroksesta on puhuttu pitkään, mutta todellinen muutos on vasta alussa. Toimialalla on menossa useampia murroksia samaan aikaan: siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, tuotannon hajautuminen, asiakkaiden muuntuminen tuottajiksi sekä toimialan digitalisoituminen. Kaikki nämä erikseen ja niiden yhteisvaikutus mm. energian jakeluun avaa paljon uusia mahdollisuuksia myös innovatiivisille startupeille. Toimialalla on hyvin vähän alkuvaiheen sijoittajia, joten tarve uudelle toimijalle tällä kriittisellä toimialalla on selkeä.

Grid.vc:n läheinen suhde energia-alaan sekä yhtiön kehittämä Grid.lab-alusta ovat startupeille suora kanava palautteen saamiseksi sekä yhteistyöhön energia-alan yhtiöiden kanssa. Rahastolle Grid.lab mahdollistaa ideoiden analysoimisen yhdessä potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja siten sijoittamisen muita aikaisemmassa vaiheessa.

Osana Grid.lab-toimintaa yhtiö on yhdessä kansainvälisten kumppanien kanssa käynnistämässä pohjoismaista verkostoa energia-alan startupien kasvun nopeuttamiseksi. Mukana yhteistyössä on ranskalainen Électricité de France (EDF), joka on yksi länsimaiden suurimmista energiayhtiöistä.

Grid.vc:n salkunhoitajat ovat sekoitus startup-maailmaa, transaktio-osaamista ja energia-alan tuntemusta. Tiimi on jo käynyt läpi yli 200 startupia joiden joukosta ensimmäiseksi sijoitukseksi on valikoitunut tamperelainen Battery Intelligence Oy (Bamomas). Fund and dealflow manager Jaakko Isotalo: “Bamomas on vasta kehityksen alussa, mutta saanut jo useita asiakkuuksia Suomesta, Hollannista ja Venäjältä. Asiakkaiden kiinnostus, yhtiön löytämä alipalveltu markkina sekä kyvykäs tiimi vakuuttivat meidät Bamomaksen potentiaalista.”

Rahaston ensimmäiset sijoittajat ovat Leppäkosken Sähkö Oy sekä Sallila Energia Oy. Rahasto on edelleen avoin uusille ammattimaisille sijoittajille.

Lisätietoja antavat:

Jaakko Isotalo
Fund and dealflow manager
040 7123 655
jaakko.isotalo@grid.vc

Mika Laatu
Lab director
044 750 3309
mika.laatu@grid.vc