Grid.vc:n kolmas sijoituskohde on älyverkon kehittäjä Safegrid

Safegrid Oy sai Grid.vc I Ky rahastolta siemenvaiheen sijoituksen älykkään verkkomonitoroinnin kaupallistamiseksi. Safegrid Intelligent Grid System auttaa sähköverkon häiriöiden tunnistamisessa, paikantamisessa ja ennakoinnissa. Safegrid on kesällä 2019 käynnistyneen Grid.vc I -rahaston kolmas sijoitus.

Sähköverkot ovat suurin ihmisen luoma järjestelmä maailmassa. Pelkästään Euroopassa sähköverkkoja on noin 10 miljoonaa kilometriä. Sähköverkkojen häiriöt ovat nousseet julkiseen keskusteluun Suomessa lähinnä myrskyjen yhteydessä, mutta globaalisti vielä merkittävämpi haaste on verkkohäiriöiden ja oikosulkujen aiheuttamat tulipalot esimerkiksi Kaliforniassa. Tästä huolimatta verkko-operaattorit saavat hyvin heikosti tietoa verkon toiminnasta ja sen häiriöistä.

Safegridin kehittämään Intelligent Grid System™ -järjestelmään kuuluvat edulliset ja helposti asennettavat langattomat sensorit maakaapeleihin ja ilmajohtoihin sekä pilvipalveluna toteutettava monitorointi ja analytiikka. Verkon tilaa voidaan seurata Safegridin oman mobiili- tai verkkopohjaisen käyttöliittymän kautta. Tiedot voidaan myös viedä API-rajapinnan kautta muihin verkon valvonta- ja käyttöjärjestelmiin.

Verkon häiriöiden analysointi jo ennen sähkökatkoja tarjoaa käyttöorganisaatiolle tietoa ennakoivaa kunnossapitoa varten, mikä parantaa verkon toimintaa ja auttaa pidentämään laitteiden turvallista käyttöikää. Katkojen nopeahavaitseminen sekä tarkka paikallistaminen nopeuttaavikojen korjauksia, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä ja laskee vioista aiheutuvia kustannuksia.

“Safegrid sopii loistavasti sijoitusstrategiaamme, jossa keskitymme merkittävää kansainvälistä kasvupotentiaalia sisältäviin energiateknologioihin, joiden kehitystä voimme aktiivisesti tukea oman kumppaniverkostomme kautta. Safegrid pilotoi teknologiansa sijoittajiemme verkoissa, mikä hyödyttää molempia osapuolia. Lisäksi Safegridin tiimillä on huippuosaamista ja näyttöä onnistumisista uusien teknologioiden kaupallistamisessa.” kertoo Grid.vc:n toimitusjohtaja Jussi Teijonsalo.

Grid.vc

Grid.vc Oy on vaihtoehtorahastonhoitaja, jonka ensimmäisen rahaston, Grid.vc I Ky:n toiminta käynnistyi kesällä 2019. Rahasto sijoittaa energia-alan aikaisen vaiheen startupeihin, joilla on ensiluokkaiset tiimit. Tiivis yhteistyö tutkimus- ja toimialakumppanien kanssa tarjoaa salkkuyrityksille nopeamman pääsyn suoraan markkinoille ja sitä kautta sijoittajille paremman tuoton ja erinomaisen kosketuspinnan toimialan teknologiseen kehitykseen.
www.grid.vc

Safegrid

Safegridin kehittämä Intelligent Grid System™-järjestelmä auttaa verkkoyhtiöitä ja -operaattoreita paikallistamaan, ennustamaan ja ehkäisemään sähköverkon häiriöitä ja parantamaan verkon toimintaa nopeasti asennettavilla langattomilla sensoreilla ja pilvipohjaisella seuranta- ja analytiikkatyökalulla. Safegrid on saanut rahoitusta Grid.vc:ltä ja Business Finlandilta.
www.safegrid.io

 

Lisätietoja:

Jussi Teijonsalo
Toimitusjohtaja, Grid.vc Oy
040  584 2090
jussi.teijonsalo@grid.vc

Jussi Hakunti
CEO, Safegrid Oy
040 582 5229
Jussi@safegrid.io

 

Artikkelikuvassa (Vasemmalta alkaen):

Jaakko Isotalo, Grid.vc Mika Laatu, Grid.vc Jukka Kallio, Safegrid Jyrki Penttonen, Safegrid Mika Marjalaakso, Safegrid Jussi Teijonsalo, Grid.vc Jussi Hakunti, Safegrid