Hammas Hohde kiihdyttää kasvuaan Sentican tuella

Suun terveydenhuollon palveluntarjoaja Hammas Hohde ja kotimainen pääomasijoittaja Sentica ovat sopineet omistusjärjestelystä, jossa Sentican hallinnoimat rahastot tulevat Hammas Hohteen pääomistajaksi tukeakseen yhtiötä sen edelleen kiihtyvässä kasvussa. Hammas Hohteen perustaja, suu- ja leukakirurgi Ville Pesonen, sekä muut avainhenkilöt jatkavat edelleen yrityksen merkittävinä omistajina. Samalla Hammas Hohteen kehitystä tähän asti vauhdittanut Nordia Rahasto myy omistuksensa.

Hammas Hohde on nuoren historiansa aikana kasvanut voimakkaasti ja kerännyt yhteen poikkeuksellisen joukon suun terveydenhuollon huippuosaajia. Yrityksen kokonaisvaltainen palvelutarjooma kattaa yleishammashoidon, erikoishammashoidon ja hammaslaboratoriopalvelut itse tuotettuina. Hammas Hohde tarjoaa asiakkailleen vertaansa vailla olevaa laatua ja palvelua sekä henkilöstölleen loistavan paikan työskennellä ja kehittyä eri osaamisalueiden eksperttien kanssa, uusinta teknologiaa hyödyntäen.

”Toimimme digitaalisen hammashoidon edelläkävijänä ja panostamme kliinisen laadun lisäksi asiakaskokemukseen, tavoitteenamme Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Kaikki lähtee ammattitaitoisesta henkilöstöstämme, jota haluamme tukea ja kouluttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme jatkaa konseptimme kehittämistä ja kasvaa koko maan kattavaksi suun terveydenhuollon ketjuksi.”, kertoo Hammas Hohteen perustaja Ville Pesonen.

”Hammas Hohde on hienosti kasvuun lähtenyt nuori yritys, jolle laadukas toiminta on tärkeää ja josta löytyy vahvaa kokemusta toimialan kehittämisestä. Vakuutuimme Ville Pesosen kyvystä rakentaa merkittävä toimija mielenkiintoiselle sektorille ja olemme innostuneita mahdollisuudesta päästä tukemaan yhtiön kehitys- ja kasvusuunnitelmia.”, sanoo Sentican partneri Marjatta Rytömaa.

“On ollut hienoa olla mukana rakentamassa nykyistä Hammas Hohdetta ja luoda perustaa yhtiön tulevalle kasvulle. Hammas Hohde on lyhyessä ajassa osoittanut poikkeuksellista kykyä kasvaa nopeasti. Yhtiö on viisinkertaistanut toimipisteiden määrän ja liikevaihtonsa muutamassa vuodessa. Uuden omistajan myötä yrityksellä on edellytykset nousta merkittävästi nykyistä suurempaan kokoluokkaan. Nordia Rahastolle tämä on hyvä hetki luovuttaa kapula uudelle omistajalle.”, toteaa Nordia Rahaston toimitusjohtaja Kalle Lumio.

Järjestelyn myötä kasvaneet resurssit mahdollistavat Hammas Hohteen strategian mukaisen laajentumisen entistä nopeammin. Yhtiö tutkii parhaillaan uusien toimipisteiden avaamista useissa kaupungeissa. Yritys tulee jatkossakin korostamaan erityisesti suun terveydenhuollon ammattilaisten keskeistä merkitystä toimintamallissaan.

Osapuolet ovat sopineet, että järjestelyn hintaa ei julkisteta.

Lisätietoja: 

Ville Pesonen, Toimitusjohtaja, Hammas Hohde,
Puh. 050 435 2831, ville.pesonen@hammashohde.fi

Marjatta Rytömaa, Partneri, Sentica,
Puh. 040 514 3304, marjatta.rytomaa@sentica.fi

Kalle Lumio, Toimitusjohtaja, Nordia Rahasto,
Puh. 040 737 1559, kalle.lumio@nordiamanagement.fi

Hammas Hohde Oy on yksityinen täyden palvelun hammaslääkäriyritys, joka tarjoaa laadukasta yleis- ja erikoishammashoitoa sekä hammaslaboratoriopalveluita. Hammas Hohteella on toimipisteet viidessä kaupungissa Suomessa, ja yhtiössä työskentelee yli 60 suun terveydenhuollon ammattilaista. www.hammashohde.fi

Sentica on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuurten sekä pienten kotimaisten yritysten omistamiseen ja kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 480 miljoonan euron pääomia, joiden sijoittajina ovat pääosin suomalaiset institutionaaliset sijoittajat ja eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi

Nordia Rahasto on kasvaviin hyvinvointi-, terveys-, matkailu- ja vapaa-ajan yrityksiin vähemmistösijoituksia tekevä kotimainen pääomasijoittaja. Rahasto on tehnyt sijoituksia noin 60 yritykseen yli 30 miljoonan euron arvosta, ja toimii sijoituskohteissaan aktiivisena vähemmistöomistajana. www.nordiamanagement.fi