Hovako Oy laajentaa omistuspohjaansa

Helmet Capitalin kokoama sijoittajaryhmä on yhdessä yhtiön avainhenkilöiden kanssa ostanut Hovako Oy:n, joka on aktiivinen hoivakiinteistöjen suunnittelija ja rakentaja Suomessa. Yhtiön perustaja ja pääomistaja Lauri Vappula jatkaa yhtiön toimitusjohtajana sekä emoyhtiön merkittävänä osakkaana.

Hovako Oy suunnittelee ja rakentaa hoivakoteja hoivaoperaattoreiden tarpeisiin ja hoivarahastojen omistukseen. Yhtiö on perustettu vuonna 2009 ja pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hovakon liiketoiminta on kasvanut tasaisesti viimeiset vuodet ja kannattavuus on pysynyt hyvällä tasolla. Kasvun edellytyksenä on ollut yhtiön kehittämä tehokas rakentamisprosessi ja hoivapaikkojen jatkuvasti kasvava tarve.

”Hovakon kustannustehokkaat toimintaprosessit yhdistettynä korkeaan laatuun ja arkkitehtuuriin tekevät yhtiöstä yhä useammin ensisijaisen vaihtoehdon kasvavilla ja yhä vaativimmilla markkinoilla”, sanoo Sampo Ahonen, partner, Helmet Capital.

”Helmetin mukaantulon myötä pystymme entisestään vahvistamaan markkina-asemaamme ja luomaan tukevan pohjan Hovakon kasvulle”, sanoo Lauri Vappula, toimitusjohtaja, Hovako Oy.

Lisätietoja:

Hovako Oy, toimitusjohtaja, Lauri Vappula, puh. +358 40 510 4415

Helmet Capital, partner, Sampo Ahonen, puh. +358 40 520 1090


Hovako Oy on hoivatalojen kiinteistökehitykseen, suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunut yhtiö joka on perustettu vuonna 2009. Toimintaa ohjaa asiakkaiden tarpeet, asiantunteva suunnitelutyö, tehokkaat prosessit ja vuosien ammattitaito hoivarakentamisesta. Hovako toimii kattavasti koko Suomessa ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Vuonna 2017 Hovakon liikevaihto oli 9,0 miljoonaa euroa.

Helmet Capital Oy Ab on suomalainen pääomasijoitusalan yritys joka tekee suoria enemmistösijoituksia suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Helmet on toiminut pääomasijoitusmarkkinassa vuodesta 1998 lähtien ja on tällä hetkellä enemmistöomistajana 14:ssa yrityksessä. Pääomasijoitusalan lisäksi Helmetillä on laaja kokemus suomalaisen teollisuuden johtotehtävistä, liikkeenjohdon konsultoinnista ja investointipankkitoiminnasta.