Intera vauhdittamaan Roiman kasvua ja kansainvälistymistä

Euroopan teollisuus elää digitaalisessa murroksessa, joka muuttaa kilpailuasetelmia ja toimintaympäristöä. Roima on lyhyessä ajassa noussut johtavien suomalaisten ja kansainvälisten yritysten avainkumppaniksi teollisuuden ohjelmistoratkaisuissa ja kilpailukyvyn vahvistamisessa. Intera sijoittaa Roimaan tukeakseen yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä.

Roima Intelligence Oy on ohjelmistoalan kasvuyritys, joka tarjoaa toiminnan- ja tuotannonohjauksen, tuotehallinnan, konenäön, sekä sisälogistiikan ratkaisuja yrityksille. Interan sijoituksen avulla yhtiö saa käyttöönsä uusia työkaluja yhtiön kehittämiseen ja kasvun vauhdittamiseen. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat merkittävinä omistajina.

”Meidän missiomme on estää Euroopan muuttumista valmistavan teollisuuden museoksi. Uudenkaupungin autotehdas ja lukuisat muut asiakkaamme ovat osoittaneet kuinka kilpailukykyisesti Euroopassa pystytään valmistamaan, kun käytössä ovat optimoidut prosessit ja oikeat digitaaliset ratkaisut. Roiman tarjoamalle on valtava tarve markkinoilla, mikä onkin mahdollistanut nopean ja entisestään kiihtyvän kasvumme.” toteaa Roiman toimitusjohtaja Jukka Ropponen.

”Roima Intelligence on erittäin lupaava suomalainen teknologia- ja asiantuntijayritys. Vahvan teollisen osaamisen ja ohjelmistoratkaisujen avulla yhtiö on kasvanut merkittäväksi tekijäksi ohjelmistoalalla vain muutamassa vuodessa. Digitalisaatio, automatisaatio ja tuotannon vastuullisuuden merkityksen kasvu luovat erinomaisen pohjan Roiman tulevaisuudelle.Tekemämme sijoituksen myötä yhtiö saa entisestään tukea kasvuun ja nopeampaan kansainvälistymisen”, toteaa Interan osakas Christoffer Zilliacus.

Roima Intelligencen toimitusjohtaja Jukka Ropponen näkee Interan mukaantulon tärkeänä askeleena yhtiölle: ”Interan omistajuus tuo meille entistä vankemman pohjan nopealle kansainväliselle kasvulle. Yhtiönä haastamme itseämme joka päivä parantaaksemme asiakkaittemme tuottavuutta ja kannattavuutta. Uskon, että saamme Interasta erinomaisen yhteistyökumppanin, jonka avulla lunastamme asiakaslupauksemme entistä paremmin tulevaisuudessa.”

Lisätietoja:

Jukka Ropponen, Roima Intelligence Oy, puh. 0400 423 910

Christoffer Zilliacus, Intera Partners, puh. 040 559 56 38

Roima Intelligence Oy
Roima Intelligence Oy on johtava teollisen tuotannon asiantuntija ja ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Roiman liikevaihto oli vuonna 2017 noin 18 miljoonaa euroa, ja se työllistää 170 alan ammattilaista. Roima palvelee noin 300 yritysasiakasta Suomessa ja Euroopassa. Roima parantaa palveluidensa avulla asiakkaittensa tuottavuutta ja kannattavuutta.

Intera Partners
Intera Partners on suomalainen yritysten kasvuun keskittyvä, vastuullinen pääomasijoittaja. Intera Partners on perustettu vuonna 2007 ja sen omistaa yhtiön avainhenkilöstö. Intera Partners omistaa 14 kohdeyhtiötä Suomessa ja Ruotsissa. Intera Partnersin hallinnoimien rahastojen sijoittajina on johtavia pohjoismaisia ja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia.