Jäsenesittelyssä Collector Bank: “Rakennamme asiakkaidemme näköisiä ratkaisuja”

Collector Bank on pankki, joka on Tukholman pörssissä listattu yhtiö. Yhtiöllä on konttorit Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yhtiöllä on noin 350 työntekijää.

Yrityspuolella toiminta-alaamme ovat erilaiset lainat sekä myyntisaatavien osto- ja factoring -rahoituspalvelut. Meillä on myös merkittäviä muita toimintoja, kuten kiinteistö- ja verkkokaupan rahoitus.

Etunamme on se, että olemme riittävän suuri pankki, jotta voimme tehdä merkittävän suuruisia rahoitustransaktioita, mutta olemme samanaikaisesti kuitenkin riittävän pieni, jotta kykenemme räätälöimään ratkaisujamme asiakkaan tarpeiden ja liiketoiminnan mukaan. Tämä mahdollistaa erittäin joustavat rahoitusratkaisut, josta on monesti merkittävää etua asiakkaillemme.

Monipuolisia palveluita kasvuhakuisille yrityksille

Vaikka Collector on pohjoismainen toimija, niin yritysten tarvitsemat palvelut ovat saatavilla Suomesta. Paikallinen tiimi hoitaa kaiken, ja Karl-Mikael (Miku) Holmbäck, Collector Bankin Sales Manager kertoo, että erilaiset rahoitusratkaisut räätälöidään tarkasti vastaamaan juuri kyseisen asiakkaan tarpeita. ”Haluamme olla osa asiakkaamme liiketoimintaa”, hän jatkaa. Olemme itse olleet kasvuyhtiö vuodesta 1999 lähtien, joten luonnollisesti ymmärrämme kasvuyhtiöiden haasteita ja tarpeita.

On tärkeää, että kykenemme yhdistämään perinteisen lainoituksen ja myyntisaamiset. 100 %:lla laskujen osto- ja rahoituspalvelulla myyntisaatavien arvostus suhteessa rahoitukseen on merkittävästi korkeampi kuin normaalisti laskettuna yrityskiinnityksen arvostukseen. Näin saamme myös parannettua koko asiakkaamme tasetta, koska esimerkiksi laskujen osto ei ole lyhytaikaista velkaa ja myyntisaatavat poistuvat taseesta välittömästi.

Collector Bankin asiakkaina on hyvin erilaisia yrityksiä, pääomasijoittajista muutaman miljoonan liikevaihdon omaaviin yrityksiin ja pörssiyhtiöihin sekä kansainvälisiin toimijoihin. Ei ole yhtä yksittäistä kokoluokkaa tai toimialaa, joille Collectorin palvelut sopivat, mutta yhtäläisyytenä on se, että asiakkaamme hakevat ratkaisua liiketoimintaansa ja raha on vain väline sen toteuttamiseen. Käyttämällä Collectoria asiakkaat voivat toimia liiketoimintalähtöisesti. Haluamme olla asiakkaillemme aito yhteistyökumppani, emme perinteinen pankki.

Tietenkin pääomasijoittajat käyttävät meitä, sekä yrityskaupoissa, että suoraan kohdeyhtiöiden rahoituksissa. Olemme erinomaisia vapauttamaan yrityksen käyttöpääomaa tehokkaasti ja tämähän tietenkin on pääomasijoittajien etu.

Vaihtoehto kotipankille

Olemme myös usein lisärahoituksen lähde ns. kotipankille, koska sillä tavalla sekä riskit että rahoituksen saatavuus laajenee ja kaikkien osapuolten on helpompi toimia turvallisesti ja ennakoitavasti.

Lisätietoja:

Karl-Mikael (Miku) Holmbäck
Sales Manager
Puhelin: +358 40 351 1321
Sähköposti: karl-mikael.holmback@collectorbank.fi