Jäsenesittelyssä Helen Ventures: ”Haemme kasvua ja uudistumista yhteistyöstä energia-alaa ravistelevien startupien kanssa”

Syksyllä 2019 perustettu Helen Ventures sijoittaa tulevaisuuteen: 50 miljoonaa euroa energia-alaa, sähköistä liikkumista, kiertotaloutta, hiilineutraaliutta ja digitaalisia innovaatioita kehittäviin eurooppalaisiin yrityksiin. Sijoitusten kohteena ovat sekä varhaisen vaiheen että kasvuvaiheen yritykset.

Helen Venturesin neljän hengen tiimillä on vahvaa kansainvälistä ja toisiaan täydentävää osaamista. Kannuksia tiimiltä löytyy niin energia-alalta, pääomasijoittamisesta kuin yritysjärjestelyistäkin. Tiimiä vetää sijoitusjohtaja Terhi Vapola, jolla on pitkä kokemus venture capital -maailmasta, kansainvälisestä liiketoiminnasta ja kasvua tukevasta hallitustyöskentelystä.  Director Mikko Huumo tuo tiimiin monipuolista energia-alan startup-yhteistyöosaamista, liiketoiminnan kehityksestä ja uusien teknologioiden rahoituksesta. Associate Henri Isohannilla on kansainvälistä pääomasijoittamisen ja yritysjärjestelyiden osaamista etenkin teknologiasijoittamisesta.  Helenin tavoitteena on kasvaa myös epäorgaanisesti.  M&A Director Pirita Näkkäläjärvi vetää Helenin M&A-toimintoa ja tuo Helenille kansainvälistä M&A-, strategia- ja viestintäosaamista.

Terhi Vapolan mukaan energia-alan murros tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden toimialan uudistumiseen ja uuden liiketoiminnan syntymiseen.  ”Olemme saaneet valtavan hyvän vastaanotonstartupienja pääomasijoittajien keskuudessa. Tiimiläisettuovatmeilleerinomaisen ja monipuolisen vahvistuksen, Terhi Vapola sanoo.

Uuden energian aika

Kasvuyrityksiin sijoittaminen ja kumppaniverkoston kasvattaminen kumpuavat Helenin strategiasta, jonka mukaan Helen Ventures tuo uuden energia-aikakauden mahdollisuudet kaikkien ulottuville. ”Energia-alan murros tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös startupeille. Me haemme kasvua ja uudistumista yhteistyöstä innovatiivisimpien, energia-alaa ravistelevien startupien kanssa”, kertoo Vapola.

Helen Venturesin portfolio koostuu vähemmistösijoituksista. Vastikään eräs tiimin portfolioyhtiöistä, Virta, rankattiin Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalla Euroopan nopeimmin kasvavaksi sähköautojen latausalustaksi. Financial Timesin kasvulistalle pääsemiseksi vaaditaan yhä nopeampaa kasvuvauhtia, ja menestyjiksi nousevat kaikista ketterimmät ja innovatiivisimmat yritykset. Vuonna 2013 perustettu Virta kasvaa keskimäärin viisi kertaa nopeammin kuin jo sinänsä nopeasti kasvava eurooppalainen sähköajoneuvojen markkina. Virran kasvu perustuu etenkin vauhdikkaaseen kansainvälistymiseen ja älykkäiden sähköajoneuvojen latauspalveluiden innovaatiojohtajuuteen.

Virralla ja Helen Venturesilla on jatkossakin yhteinen tavoite: tehdä sähköauton lataamisesta saumaton osa sähköautoilijan arkipäivää. Kun sähköautoilusta seuraavien vuosien aikana tulee yhä useamman arkipäivää, niin auton lataamisen pitää olla mahdollisen vaivatonta sekä lyhyillä että pitemmillä matkoilla. Helen Ventures investoi jatkossakin sähköisen liikenteen startupeihin, jotka tekevät sähköautoilun käyttökokemuksesta sujuvampaa ja vievät koko alaa eteenpäin”, Vapola kommentoi.

Monipuolista yhteistyötä

Helen Ventures toteuttaa Helenin strategiaa, jonka tavoitteena on entistä fiksumpi, hiilineutraali energiajärjestelmä, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Helen kehittää ennakkoluulottomasti entistä älykkäämpiä ja puhtaampia ratkaisuja vastaamaan tämän päivän ja huomisen energiahaasteisiin yhdessä asiakkaiden ja erilaisten kumppanien – myös startupien – kanssa.

”Tarjoamme rahoituksen lisäksi mahdollisuuden kehittää maailmanluokan ratkaisuja yhteistyössä asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme kanssa. Yhdessä vauhditamme tulevaisuutta!” Vapola päättää.

Lue lisää:

Helen Venturesin verkkosivuilta.

Helen Ventures -tiimi kasvaa kolmella huippusijoittajalla