Johtava suomalainen työvaatebrändi Dimex saa Senticasta uuden pääomistajan

Suomalainen pääomasijoittaja Sentica lähtee tukemaan työvaateyritys Dimexiä tulevaisuuden kasvussa. Dimex on leppävirtalainen 1982 perustettu perheyritys, joka tunnetaan raskaista työvaatteista ja no bullsh*t -dimexasenteesta. Senticasta tulee yrityskaupan myötä Dimexin pääomistaja ja nykyiset omistajat, Krogeruksen perhe ja Petteri Tirkkonen jatkavat merkittävinä vähemmistöomistajina. Riitta ja Tuire Krogerus sekä Pete jatkavat yrityksen johdossa. ”Senticasta saamme lisänostetta siipien alle. Meillä kohtaa arvot ja unelmat ja siksipä olemmekin niin erinomainen combo. Vaikka päätöstä harkittiin pitkään, päällimmäinen olo on nyt intopinkeys”, kommentoi Riitta Krogerus.

Dimex on toisen sukupolven yritys, joka suunnittelee, valmistuttaa ja myy Dimex-brändillään työvaatteita muun muassa logistiikkaan ja maanrakennukseen. Vuonna 2020 Dimexin liikevaihto oli 15 miljoonaa euroa. Dimex myy vuosittain yli 400 tuhatta vaatetta. Isoimmat vientimäärät menevät Baltiaan, Saksaan ja Venäjälle.

Hartialihaksia kasvuun

Sentican mukaantulo tuo Dimexille leveämmät hartiat, lisää resursseja ja mahdollisuuden jakaa riskiä. Omistajilla on taskut täynnä ideoita. Dimex haluaa palvella innovatiivisesti, uusilla tavoilla, työturvallisuutta. Työvaatteet ei myöskään ole mitään solmussa olevia turvaliivejä taikka pahvinpaksuisia haalareita vaan mitoitus ja ulkonäkö on vastattava vapaa-ajan vaatteiden vaatimuksia ja yli. Dimexheimolainen ottaa työt vakavasti, vaikkei ole vakava; Ei tärkeile, mutta tietää olevansa tärkeä. Tämä ammattiylpeys, rentous ja huumori ajaa Dimexiä tulevaisuudessakin eteenpäin.

Suomalainen tekstiiliosaaminen nosteessa

”Suomalainen tekstiiliosaaminen on selvästi uudessa nousussa ja Dimex sopii menestyvänä ja kasvavana yrityksenä mainiosti Sentican sijoitusstrategiaan. Dimex on hienosti johdettu yritys, jolla on reipas tekemisen meininki, massasta erottuva brändi ja vahva asema raskaiden toimialojen vaatettajana. Pidämme erityisesti Dimexasenteesta, jossa aidosti arvostetaan työvaatteiden käyttäjiä. Ja vastaavasti Dimexit päällä käyttäjät ovat ylpeitä työstään ja näyttävät sen maailmalle”, kommentoi Virva Vesanen Senticasta.

”Kyllä me vähän ajateltiin, että me halutaan olla entistä kirkkaammin paras ja kaunein työvaatebrändi markkinoilla. Nyt kääritään turvatakin hihat ja aletaan hommiin”, jatkoi Tuire Krogerus.

Lisätietoja:

Riitta Krogerus, Toimitusjohtaja
Dimex Oy
040 300 4536
riitta.krogerus@dimex.fi

Virva Vesanen, Sijoituspäällikkö
Sentica Partners Oy
040 828 6285
virva.vesanen@sentica.fi