Jungle Juice Barin Noora Fagerstöm Vuoden Kasvuyritysjohtajaksi

Kauppalehden Menestyjät-tapahtumassa Finlandia-talolla valittiin Vuoden Kasvuyritysjohtajaksi Noora Fagerström. Hän on tullut tunnetuksi menestyvän Jungle Juice Barin perustajana ja toimitusjohtajana.

Tänä vuonna Kasvuyritysjohtajan valinnassa otettiin erityisesti huomioon vastuullisuus – sekä yrityksen vastuullisuus että vastuullinen johtamistyyli. Tutkimus tehtiin osana Aalto-yliopiston maisterivaiheen kurssia. Kasvuyritysjohtajan palkinnolla on tarkoitus antaa vastuullisesti toimivalle, erinomaiselle johtajalle hänen ansaitsemansa arvostus.

Raadin perustelujen mukaan Noora Fagerstömillä on kasvuyritysjohtajan asenne. Hän on luonnostaan hyvän ilmapiirin luoja, jolloin sitoutuneet ja motivoituneet työntekijät ovat mahdollistaneet yrityksen nopean kasvun. Fagerströmillä on paljon ideoita viedä yhtiötä eteenpäin, mutta hän osaa myös kuunnella ja antaa tilaa muiden ideoille. Itseltä puuttuvaa osaamista on ymmärretty ostaa ja palkata yrityksen ulkopuolelta.

Noora Fagerström ei miellä itseään johtajaksi, vaan jalat maassa olevaksi yrittäjäksi ja sparrauskumppaniksi: ”Junge Juice Barissa uusi työntekijä saa luottamuksen heti – se vain täytyy säilyttää. Annan tilaa ja vapaat kädet budjetin rajoissa. Viikkopalavereissa haemme uusia ideoita joka viikko ja henkilöstötyytyväisyyttä tutkimme joka kuukausi. Kaikkea saa kyseenalaistaa ja kannustan muitakin tekemään virheitä.”

Viiden parhaan finalistin joukosta raati valitsi lopulta voittajan. Raadin jäsenet olivat Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen, Aalto-yliopiston professori Jari Melgin ja Pääomasijoittajien toimitusjohtaja Pia Santavirta sekä tietokirjailija, hallitusammattilainen ja johtaja Petteri Kilpinen.

 

Jungle Juice Barin heimopäällikkö vaihtuu

Vuodenvaihteessa Jungle Juice Barin uutena toimitusjohtajana aloittaa operatiivisena johtajana toiminut Elli Holappa. Yhtiön perustaja Noora Fagerström jatkaa smoothiebaariketjun merkittävänä omistajana ja tukee yhtiön kehittämistä hallituksen kautta.

“Avasimme mieheni kanssa ensimmäisen mehu- ja smoothiebaarin vuonna 2011. Sen jälkeen olemme kasvaneet vauhdilla yli 60 baarin ketjuksi ja kansainvälistyneet Vaaka Partnersin tukemana. Vuodet kasvuyrityksen johdossa ovat olleet vauhdikkaita, antoisia ja haastavia. Elli on päässyt hyvin joukkoomme ja siirryn luottavaisena pois operatiivisesta johdosta”, sanoo Noora Fagerström.

Toimitusjohtajaksi siirtyvä Elli Holappa on toiminut yhtiössä lähes vuoden operatiivisena johtajana ja vastannut Jungle Juice Barin päivittäisestä liiketoiminnasta. Aiemmin hän on toiminut myynnin johtotehtävissä Royal Canin sekä Musti ja Mirri -yhtiöissä.

“Vuoden aikana olen oppinut tuntemaan Jungle Juice Barin heimon, jolla on positiivinen ja energinen yrityskulttuuri. Nyt avautuu upea mahdollisuus toimia innostavien työtovereiden kanssa yrityksessä jolla on hienot tulevaisuuden mahdollisuudet”, sanoo uusi toimitusjohtaja Elli Holappa.

Lue lisää Springvestin blogista ja Vaaka Partnersin tiedotteesta

Lisätietoja:

Noora Fagerström,
toimitusjohtaja
+358 40 9137 467,
noora@junglejuicebar.com

Elli Holappa
operatiivinen johtaja (toimitusjohtaja 1.1.2020 alkaen)
+358 40 5094 786,
elli@junglejuicebar.com

Kuvassa vasemmalta alkaen: 

Hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen, tuleva toimitusjohtaja Elli Holappa, toimitusjohtaja Noora Fagerström, perustaja Petteri Fagerström ja Vaaka Partnersin Ville Koskenvuo

Jungle Juice Bar

Suomen ensimmäinen smoothiebaari Jungle Juice Bar avattiin vuonna 2011. Nyt baareja on jo yli 60, ja missio tuoda pala viidakon raikkautta kaikkien huulille toteutuu oivaa vauhtia. www.junglejuicebar.com