Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun finalistit selvillä – Aidon, HopLop sekä Unisport vuoden kolme lupaavinta pääomasijoitettua kasvutarinaa

Intera Partnersin omistama perheiden seikkailupuistoihin erikoistunut HopLop, Tesin tukema älykkäitä sähkönmittausjärjestelmiä toimittava Aidon, sekä Vaaka Partnersin avulla kasvava liikuntapaikkojen tarjoaja Unisport ovat kolme Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun finaaliin selvinnyttä yritystä. Pääomasijoittajien ja PwC:n kilpailussa etsitään pääomasijoittajien yli 700 suomalaisen kohdeyhtiön joukosta vuoden sykähdyttävintä kasvutarinaa. Finaalin voittaja selviää torstaina 12. huhtikuuta.

Pääomasijoittajien ja Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun yhteistyökumppanina toimivan PwC:n vuosittainen Kasvunrakentaja -kilpailu etsii yli 700 suomalaisen pääomasijoitetun kohdeyhtiön joukosta vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy korvaamattomana osana tiivis yhteistyö ja kasvun luominen yhdessä pääomasijoittajan kanssa.

Kohdeyhtiöiden ja pääomasijoittajien kasvutarinat ovat parhaimmillaan esimerkkejä sellaisesta kauaskantoisesta kasvun rakentamisesta, joka on mahdollista vain, kun oikeat, toisilleen sopivat tahot kohtaavat ja ovat valmiita tekemään yhdessä pitkäjänteisesti töitä menestyksen eteen, kertoo Pääomasijoittajien toimitusjohtaja Pia Santavirta. Haluamme omalta osaltamme auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin tällaisia vaikuttavia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita.

Aidon, Unisport sekä HopLop pitchaavat kasvutarinansa tuomaristolle

Kasvulukujen ohella Kasvunrakentaja 2018 -kilpailun huomio kiinnittyy erityisesti luovaa uudistumista osoittaneisiin yhtiöihin ja tarinoihin, jotka on rakennettu vastuullisesti pitkän tähtäimen arvoa kehittäen. Automaatio ja tekoäly sekä yhteistyö kuuluvat myös kilpailun kantaviin teemoihin.

Kolmella finaaliin valitulla yrityksellä nämä ainekset ovat näkyvissä monella tasolla. Aikuisia ja lapsia seikkailupuistoissaan vastuullisesti liikuttava HopLop on luomassa yhdessä Intera Partnersin kanssa palvelukonseptistaan kansainvälistä vientimenestystä, hakien tarinan seuraavaa lukua Saksasta. sähköverkkoliiketoimintaa mullistava Aidon valloittaa Pohjoismaita vahvuutenaan ohjelmisto-osaaminen sekä pääomasijoittaja Tesin tuki. Unisport on pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersin rahoituksen turvin ja kahden vuoden sisään tehtyjen kuuden yritysoston- tai -hankinnan avulla saanut uuden kasvuvaihteen päälle, ja onnistunut nousemaan liikuntapaikkojen ja -varusteiden markkinajohtajaksi Pohjoismaissa.

Yhdessä Pääomasijoittajien tiimin kanssa kuulimme hienoja kasvutarinoita haastattelukierroksella. Tämän vuoden finalisteilla on toisistaan selvästi poikkeavat liiketoimintamallit ja myös kaikilla erilaiset kasvutarinat; yhdellä se perustuu vahvasti yritysostoihin, toisella konseptin monistamiseen ja kolmannella teknologia-keskeiseen liiketoimintaan ja analytiikan hyödyntämiseen. Kaikki finalistit ovat liiketoiminnassaan rakentamassa kestävää kasvua, arviointiprosessiin osallistunut PwC:n partneri Kimmo Vilske toteaa.

Aidon, HopLop ja Unisport pitchaavat lavalla kasvutarinansa ja Kasvunrakentaja 2018 julkistetaan Pääomasijoittajien Kevätseminaarissa 12.4. Jo perinteikkään, hyvin huomiota keränneen ja arvostetun kilpailun voittajan ratkaisee erillinen alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Lisätiedot:

Pia Santavirta
Pääomasijoittajat, toimitusjohtaja
040 546 7749
pia.santavirta@paaomasijoittajat.fi

Kimmo Vilske
PwC, partneri
040 732 0850
kimmo.vilske@fi.pwc.com

Kasvunrakentaja 2018 -kilpailusivu

Kuvat:

Pääomasijoittajien kuvapankki

Pääomasijoittajat ajaa pääomasijoittajien etuja Suomessa ja pyrkii tuomaan yleiseen tietoisuuteen pääomasijoittamisen positiivisia vaikutuksia kasvuyrityksiin ja tätä kautta Suomen kansantalouteen. Yhdistyksen jäsenenä on valtaosa suomalaisista pääomasijoitusyhtiöistä. Lisätietoja:www.paaomasijoittajat.fi@FVCAfi.

Pääomasijoittajat – Kasvun rakentajat.

PwC auttaa yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Apunasi on Suomessa yli 1000 asiantuntijaa ympäri maan. Palveluitamme ovat liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta sekä tilintarkastus- ja muut varmennuspalvelut. Tarkoituksenamme on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista asiakkaidemme merkittävimpiä ongelmia. Lisätietoja: www.pwc.fi,@PwC_Suomi.

Päivitetty 10.4.