Pääomasijoittajat ry ja PwC:n etsivät jälleen Suomen mielenkiintoisinta kasvutarinaa pääomasijoittajien kohdeyritysten joukosta!

 

Kasvunrakentaja-kilpailussa etsitään pääomasijoittajien yli 600 suomalaisesta kohdeyhtiöstä vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, joka tuo esiin kasvun rakentamista yhdessä pääomasijoittajan kanssa. Kilpailun yhteistyökumppanina toimii PwC, jonka asiantuntijat osallistuivat kilpailun finalistien valintaan. 

 

Jo kymmenettä kertaa järjestettävän kilpailun finalisteiksi vuonna 2023 ovat tiensä selvittäneet IQM Quantum ComputersMV-JäähdytysNeural DSP ja Virta!

 

Kasvunrakentaja 2023-kilpailun finalistiyrityksistä jokainen erottuu alallaan edelläkävijänä joko Suomen tai jopa maailman tasolla. Finalistien kasvutarinat ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää tavoite tehdä asiat entistä paremmin omalla alallaan ja luoda positiivista muutosta uraauurtavan teknologian avulla. Lisäksi finalistit ovat osoittaneet kykenevänsä kääntämään viime vuosien epävarman maailmantilanteen voitoksi.

 

IQM Quantum Computers

IQM Quantum Computers on Euroopan johtava kvanttiteknologiayritys, jonka kehittämillä kvanttitietokoneilla on mahdollisuus mullistaa maailmaa lukemattomin eri tavoin. Kvanttitietokoneiden erikoisuus perustuu niiden uskomattomaan laskentatehoon, ja sen lisäksi, että huomattavasti tehokkaammat koneet itsessään säästävät valtavasti energiaa, ne kykenevät myös ratkaisemaan tieteellisiä ongelmia, jotka auttavat esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumisessa ja lääketeollisuuden kehityksessä. Vaikuttavaa on myös ollut, kuinka IQM on alan tuoreudesta ja esimerkkitapausten puutteesta huolimatta pystynyt menestyksekkäästi ratkaisemaan erilaisia haasteita ja kasvamaan merkittäväksi työllistäjäksi.

 

IQM:n kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa pääomasijoittaja Maki.vc.

 

MV-Jäähdytys

Huoltoyhtiö MV-Jäähdytyksen erikoisalaa ovat jäähdytyslaitteet, kylmä- ja pakkastilat, lämpöpumput sekä ammattikeittiölaitteet. Perheyritystaustainen ja pitkän historian kulkenut MV-Jäähdytys on onnistunut nousemaan kansalliseksi johtajaksi perinteisellä alalla, jolla kilpailua on paljon, koska se on kehittänyt poikkeavan myyntikonseptin sekä edistyksellistä teknologiaa työnsä tueksi. Vastuullisuus on myös vahvasti yrityksen ytimessä, joka ei ole koko historiansa aikana lomauttanut työntekijöitään – edes pandemian iskiessä.

 

MV-Jäähdytyksen kasvutarinaa on ollut tukemassa pääomasijoittaja Korona Invest.

 

Neural DSP

Neural DSP on äänenkäsittelyyn liittyvien ohjelmistojen ja laitteiden, kuten vahvistimien, valmistaja, jonka pyrkimyksenä on demokratisoida maailmanluokan äänenlaatuun käsiksi pääsy digitalisaation ja automatisoinnin avulla. Yrityksen innovatiivisten laitteiden algoritmin ytimessä on koneoppiminen, joka mahdollistaa sen, että perinteisesti kalliita musiikkilaitteita pystytään valmistamaan halvemmalla ja ne ovat kooltaan huomattavasti pienempiä. Lisäksi Neural DSP:n taustalla olevien yrittäjien tarina on vähintään yhtä kiinnostava kuin yrityksen innovatiiviset tuotteet.

 

Pääomasijoittaja Trind Ventures ilmoitti Neural DSP:n mukaan Kasvunrakentaja-kilpailuun.

 

Virta

Energiapalvelualan yritys Virta on kehittänyt sähköautojen latausalustan, joka yhdistää sähköautojen lataamiseen liittyvät vaiheet ja toimijat yhteen ekosysteemiin. Yritys mahdollistaa sähköautojen latausliiketoiminnan pyörittämisen uusille palveluntarjoajille ja on osaltaan vauhdittanut sähköautoilun kehitystä valtavasti, mistä kielii esimerkiksi se, että Virran latauspisteverkostoon kuuluu tänä päivänä yli 350 000 latauspistettä ympäri maailmaa. Virran missio on ilmastonmuutoksen torjuminen ja perustajat yrityksen taustalla näkivät jo aikaisessa vaiheessa, että sähköautoilulla tulee olemaan suuri rooli kestävässä kehityksessä.

 

Pääomasijoittajat Tesi ja Helen Ventures ilmoittivat Virran mukaan Kasvunrakentaja-kilpailuun.

 

Kasvunrakentaja-kilpailun voittajan valitsee ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo Pääomasijoittajat ry:n Syysseminaarissa 28.9. 

 

Aiempina vuosina kilpailun ovat voittaneet Bolt.Works, Kotkamills, Swappie, Smartly.io, Unisport, Blueprint Genetics, Kamux, Rightware sekä Musti ja Mirri.