Renta haastoi perinteisen rakennuskoneiden vuokrauksen antamalle paikallisille vuokraamoille vapauden ja kuluttajalle sovelluksen

Rakennuskonealaa ravisteleva Renta pyrkii Itämeren herruuteen antamalla paikallisille vuokraamoille valtuuksia ja tekemällä asiakkaille asioinnin helpoiksi. Rentan omistajakumppaniksi lähti Intera Partners, joka sijoitti firmaan tämän ollessa pelkästään suunnitelma. Sijoitus on kantanut hedelmää – yrityksen liikevaihto kolmessa vuodessa noussut 160 miljoonaan euroon.

Miten joku voi olla niin hullu, että lähtee rakentamaan konevuokraamoa Suomeen, jossa kaksi isoa vuokraamoa on dominoinut markkinoita ikuisuuden? Tähän kysymykseen Rentan perustaja ja toimitusjohtaja, Kari Aulasmaa, on saanut vastata moneen kertaan.

Poikkeuksellinen summa kokemusta

Rentan perustamisesta oli perustajaporukan kesken vitsailtu jo tovin.

“Jossain vaiheessa vitsit muuttuivat vakaviksi”, Rentan perustaja ja toimitusjohtaja Kari Aulasmaa muistelee.

Aulasmaa vastasi vuosina 2008-2012 Ramirentin Suomen ja Itä-Euroopan toiminnasta. Mies ehti toimia Ramirentin palveluksessa 16 vuoden ajan ja todistaa kuinka yritys kasvoi Suomen suurimmaksi rakennuskonevuokraamoksi. Parhaimmillaan yritys toimi 13 eri maassa.

Kokemus Ramirentin piirissä oli arvokas ja se antoi myös ymmärtää jotain olennaista Suomen rakennusalasta – ala oli valmis muutokselle. Mutta ensin piti suunnitella kaikki tarkasti.

Renta on poikkeuksellinen yhtiö. Yrityksen taustalla hääräävät konevuokrauksen todelliset pioneerit –Rentan hallituksessa istuvat Erkki Norvio ja Kari Kallio, jotka ovat molemmat toimineet aiemmin Ramirentin konsernijohtajina. Norvio on Intera Partnersin, suomalaisen pääomasijoittajan, senior advisor.

Aulasmaa tiesi alan olevan hyvin pääomavaltainen ja siksi liikkeelle lähteminen ilman pääomarahoitusta oli liki mahdotonta.

Intera Partnersille, suomalaiselle pääomasijoittajalle, Rentan porukka oli tullut Norvion kautta tutuksi, mutta yritys oli kuitenkin poikkeuksellinen sijoituskohde.

“Porukalla oli pitkälle viety idea ja suunnitelma pitkälle aikavälille – ja käytännön stepit siihen”, Juhani Laakso, Interan osakas sanoo. Vaikka PowerPoint-kalvoilla oli yksityiskohtainen suunnitelma, sijoitusvaiheessa Renta oli pelkästään business plan. Sellaiseen ei jokainen pääomasijoittaja lähde mukaan. Interasta tuli kuitenkin yrityksen 60-prosenttinen omistaja.

“Rentan tiimi oli poikkeuksellinen ja visio selkeä”, Laakso sanoo. “Meillä oli jumalaton tuuri, että päästiin tukemaan tämäntyyppistä porukkaa.”

Suomen markkinat epätavallisen rajatut – laajeneminen Pohjoismaihin

Suomen konevuokrauksen markkinat ovat epätavallisia muihin maihin verrattuna. “Muissa maissa on paljon enemmän tarjontaa ja paikallisia vuokraamoja”, Aulasmaa sanoo. Suomessa markkinoita on dominoinut lähinnä kaksi isoa peluria, Cramoa ja Ramirent.

Vaihtoehtojen puute alkoi näkyä Aulasmaan mukaan jo asiakaskokemuksessa. Koneiden ja laitteiden vuokraamisen liiallinen optimoiminen on johtanut tilanteeseen, jossa liikkeet ovat joutuneet myymään asiakkaille useasti eioota.

Renta syntyi yhdistämällä Telinekympin, konevuokraamo Kehä-Koneen ja työmaatilojen vuokraaja Jasocan saman katon alle. Kaikkien yhtiöiden henkilöstö ja johto siirtyivät Rentaan merkittäviin tehtäviin.

Rentan johto halusi varmistaa, että kaikissa vuokraamoissa on oikea määrä nykyaikaista kalustoa. Asiakkaille kaikki piti tehdä mahdollisimman helpoksi: laitteiden saatavuus ja hinnat ovat näkyvissä, kaiken voi tilata tarvittaessa työmaalle ja sieltä pois ja laskutuksen piti hoitua kivuttomasti. Renta on yleiskonevuokraamo, joka palvelee laajaa asiakaskuntaa rakentajista teollisuuteen ja yksityisiin kuluttajiin. Tarjoama kattaa lähes kaikki työmailla tarvittavat rakennuskoneet ja -laitteet sekä niihin liittyvät palvelut.

“Tämä on paikallista palveluliiketoimintaa”, Aulasmaa muistuttaa. “Me ollaan juuri niin hyviä kuin meidän paikalliset vetäjät ja tiimit.”

Jokaisella työmaalla, paikkakunnalla ja maalla on erilainen kysyntä. Siksi paikallisuus on Rentan johdolle hyvin tärkeää. Yritys on laajentunut kahdessa ja puolessa vuodessa koko Suomen lisäksi Ruotsiin ja Norjaan. Laajentuminen on tapahtunut yritysostoin sekä orgaanisesti, joissa Interalla on ollut partnerina merkittävä rooli. “Kansainvälinen yrityskauppaosaaminen vaatii erityistä osaamista ja siksi Interan apu on ollut ratkaisevaa. Interalla on kokemusta useiden yritysten kansainvälistämisestä”, Aulasmaa sanoo.

Rentan salamannopea kasvu on tullut yhdistämällä moderni kalusto, digitaaliset palvelut ja paikallinen toimintatapa ja osaaminen. Kolmessa vuodessa yrityksen liikevaihto on noussut 160 miljoonaan euroon. Yrityksen omistuksesta 40 prosenttia on jaettu johdon ja avainhenkilöiden kesken. Ostettujen yhtiöiden entiset omistajat ovat siirtyneet Renta Groupin omistajiksi.

“Meillä mennään ihmiset edellä. Paikallisten ihmisten yrittäjähenkisyys ja motivaatio on meille tärkeää.”
Renta Easyn kautta kuluttajapuolelle

Laitteiden vuokraaminen on jakamistalouden ytimessä. Aulasmaan mielestä on tärkeää kerätä kaikki mahdollinen data laitteiden käytöstä ja tehostaa sen kautta omaa toimintaa. Nykyään työmaalla saattaa lojua useampikin käyttämätön laite, mutta tulevaisuudessa jokainen työmaamestari tietää miten paljon mitäkin laitetta on käytetty, mikä on ollut sen kustannus ja mille aikavälille se kannattaa ensi kerralla lainata.

“Tässä piilee seuraava vallankumous. Tulevaisuudessa samat työt tullaan tekemään pienemmällä kone- ja laitekannalla ja paljon ekologisemmin”, Aulasmaa summaa.

Rentan asiakaskunta koostuu rakennusliikeasiakkaista, teollisuuslaitoksista, erilaisista palveluyrityksistä, julkisesta sektorista sekä kuluttajista. Yhtiö on laajentanut tänä vuonna myös kuluttajapuolelle. Yrityksen uusin tuote, Renta Easy, on vuokraus- ja kalustonhallintasovellus, jossa jokainen voi luoda tilin ja saada suoran näkyvyyden paikalliseen varastoon.

Rentan haluaa palvella kaikkia asiakkaita, niin YIT:n kaltaisia isoja toimijoita kuin yksittäistä perheenisää, joka haluaa vuokrata lehtipuhaltimen viikonlopun ajaksi. “Teknologian avulla pystymme palvelemaan kaikkia saman infran kautta.”

Postaus on osa Pääomasijoittajien ja PwC:n Kasvunrakentaja 2019 -kilpailun blogisarjaa, jossa esittelemme kilpailun finalistien kasvutarinat. Pääomasijoittajat ja Kasvunrakentaja 2019 -kilpailun yhteistyökumppanina toimiva PwC haluavat omalta osaltaan auttaa yrittäjiä ja pääomasijoittajia tuomaan esiin vaikuttavia, todellisen arvon rakentamiseen perustuvia menestystarinoita. Kilpailun voittaja julkaistaan 4.4.2019 Pääomasijoittajien Kevätseminaarissa. Osallistu keskusteluun twiittaamalla #kasvunrakentaja-tagilla!