Palveluyrityksiin keskittyvä pääomasijoitusyhtiö Nordia perustanut uuden kasvurahaston – varainkeruu jatkuu

Uusi rahasto, Nordia Kasvu Ky, tekee kasvusijoituksia yrittäjävetoisiin terveys-, hyvinvointi-, matkailu- ja vapaa-ajan palveluyrityksiin. Nordian ensisijoitukset tehdään jatkossa Nordia Kasvu Ky –rahastosta, ja Nordia Rahasto Oy:n toiminta jatkuu sijoitusyhtiönä nykyisten kohdeyritysten kehittäjänä.

”Vahvat megatrendit ja rajoitusten aikana patoutunut kysyntä tukevat Nordian sijoitusstrategiaa. Uusi rahasto jatkaa Nordian pitkää sijoitushistoriaa nykyisten vahvuuksien ja vankan toimialaosaamisen pohjalta. Meillä on testattu vähemmistösijoittamisen toimintamalli, jatkuva hankevirta, sitoutunut ja kokenut tiimi sekä erinomaiset referenssikohteet yrittäjien kanssa toimimisesta”, kertoo Nordian toimitusjohtaja Kalle Lumio.

Uuden rahaston tavoitekoko on 15 miljoonaa euroa. Käynnistysvaiheessa suurimmiksi sijoittajiksi tulivat Rake, Hiidenkivi Invest, Takoa, Assai sekä Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy). Rahaston omistajiksi haetaan nykyisten sijoittajien rinnalle vielä muutamaa sijoitusyhtiötä.

”Sijoitimme Nordiaan, koska moni aiemmin menestyvä palveluyritys tarvitsee nyt pandemian aallonpohjan jälkeen lisäresursseja ja pääomia kasvuun. Nordian toimialaosaaminen ja kokemus eri markkinasykleistä luo erinomaiset edellytykset pk-palveluyrityksien kasvustrategian toteuttamiselle”, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Tesistä.

”Sijoitusstrategiat kohtasivat – tutut toimialat, yrittäjälähtöinen sijoituskonsepti ja mahdollisuus kanssasijoituksiin sai meidät sijoittamaan Nordiaan. Lisäksi valituilla toimialoilla on nykyisessä toimintaympäristössä kasvava kysyntä aktiiviselle vähemmistösijoittajalle”, tiivistää Rake konsernin toimitusjohtaja Kenneth Cederberg.

Lisätiedot:

Kalle Lumio, Nordia Management Oy

+358407371559

kalle.lumio@nordiamanagement.fi

Nordia on pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa yrittäjävetoisiin terveys-, hyvinvointi-, matkailu- ja vapaa-ajan palveluyrityksiin. Olemme yritykselle asiantunteva, vastuullinen ja aktiivinen yhtiökumppani. Yhtiökumppanuutemme tarkoittaa vähemmistöomistusta, pääomaa ja lisäresursseja kasvavaan yritykseen.  Taustallamme on kolmen vuosikymmenen kokemus kotimaisten yritysten kasvun rakentamisesta sekä laaja asiantuntija- ja sijoittajaverkosto, yrityksen kasvun tueksi. www.nordiamanagement.fi