Pauliina Martikainen aloittaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksellä viestintäpäällikön ja edunvalvonnan tehtävissä

Pauliina Martikainen aloittaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksellä viestintäpäällikön ja edunvalvonnan tehtävissä. 24-vuotias Martikainen on yksi Pohjoismaiden ensimmäisen ja Euroopan suurimman opiskelijavetoisen pääomasijoitusrahasto Wave Venturesin perustajajäsenistä, ja hän on toiminut aiemmin markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä kansainvälisten ja kotimaisten yritysten ja brändien parissa.

Koulutukseltaan Martikainen on valtiotieteiden kandidaatti, ja hän suorittaa tällä hetkellä maisterin tutkintojaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

“Minulle on todella tärkeää, että pääsen työssäni vaikuttamaan positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen, ja näen pääomasijoitusalan tällaisena merkittävänä kasvun rakentajana ja kehityksen tukijana”, Martikainen kommentoi. ”Vahva ja monipuolinen toimiala, joka pystyy tarjoamaan aktiivisen tukensa kasvuhaluisille yrityksille niiden elinkaarelle sopivassa vaiheessa ja muodossa on Suomen talouskasvun kannalta ensiarvoisen oleellista, ja tätä viestiä vien mielelläni eteenpäin.”

Martikainen tulee vastaamaan yhdistyksen viestinnän kehittämisestä ja toteuttamisesta, ja vahvistaa toimitusjohtaja Pia Santavirran työparina toimialan edunvalvontaa.

”Pääomasijoitusrahastoihin on kerätty viimeisen parin vuoden aikana yli miljardi euroa pääomia sijoitettavaksi startup- ja kasvuyrityksiin. Myös jäsenkuntamme kasvaa jatkuvasti. Meillä on yhdessä tärkeä tehtävä edistää yritysten kasvua, kilpailukykyä ja kansainvälistymistä kasvavan ja tehokkaan pääomasijoitusalan avulla.”, kommentoi nimitystä toimitusjohtaja Pia Santavirta. “Pauliina vahvistaa tiimiämme monipuolisella osaamisellaan ja kokemuksellaan. On myös valtavan hienoa, että Pauliina inspiroi omalla tekemisellään ja urallaan lukuisia uusia nuoria pääomasijoitusalalle.”

Lisätiedot:

Pia Santavirta

Toimitusjohtaja

040 5467 749

pia.santavirta@fvca.fi

Pauliina Martikainen

Head of Communications, Policy Advisor

045 1385 002

pauliina.martikainen@fvca.fi