PHM Group ja Kotikatu yhdistyvät johtavaksi pohjoismaiseksi kiinteistöpalveluyritykseksi

PHM Group (“PHM”), jonka osake-enemmistön omistaa Norvestorin hallinnoima rahasto, on allekirjoittanut sopimuksen Kotikatu Holding Oy:n (“Kotikatu”) ostamisesta. Kotikatu on johtava suomalainen asumisen kiinteistönhuoltopalvelun yritys. Yrityskauppa luo vahvan ja kasvavan pohjoismaisen kiinteistöpalvelun tarjoajan. Yhdistynyt yritys kasvaa nopeasti ja sen liikevaihto lähestyy 250 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on yhteensä noin 2,750 työntekijää.

Kotikatu on Suomen suurin asumisen kiinteistöpalveluyritys, jonka liiketoiminnan painopiste on Helsingissä ja muissa suurimmissa suomalaisissa kaupungeissa. Viimeisen kolmen vuoden aikana Kotikadun liikevaihto on kasvanut noin 55 miljoonasta eurosta lähes 120 miljoonaan orgaanisen kasvun ja yritysostojen kautta.

Norvestor sijoitti PHM Groupiin maaliskuussa 2020. PHM:n tavoitteena on luoda johtava pohjoismainen asumisen kiinteistöpalveluyritys asiakaskeskeisen kasvun ja hajautuneen markkinan konsolidaation kautta. Asumisen kiinteistöpalvelumarkkina on osoittautunut stabiiliksi talouden syklivaihtelussa. PHM ja Kotikatu täydentävät toisiaan niin maantieteellisesti kuin toiminnoiltaan. Tämä luo pohjan tulevalle kasvulle ja entistä paremmalle palvelulle.

“Iloiten julkistamme uuden Suomessa ja Ruotsissa toimivan asumisen kiinteistöpalveluyrityksen synnyn. Yritysten yhdistyminen luo entistä vahvemman pohjan kasvaa laajasti pohjoismaissa. Tulemme kehittämään palvelujamme tarjotaksemme korkeaa laatua ja luotettavuutta asiakkaillemme”, kommentoi Ville Rantala, PHM Groupin toimitusjohtaja.

“Olen todella innoissani voimien yhdistämisestä PHM:n kanssa. Yhdistämällä nämä kaksi hienoa yritystä saamme vielä enemmän resursseja palvelutarjontamme kunnianhimoiseen kehittämiseen ja korkean asiakastyytyväisyyden varmistamiseen. Tältä pohjalta on hyvä ponnistaa kohti pohjoismaista menestystä”, sanoo Jussi Niemelä, Kotikatu Groupin toimitusjohtaja.

“Molempien yhtiöiden johdoilla on loistava ansiolista ja kokemus jossa yhdistyy vahva orgaaninen kasvu ja kannatavuuden parantaminen. Lisäksi Kotikatu on investoinut merkittävästi organisaation sekä toimintamallin kehittämiseen. Uskomme, että PHM ja Kotikatu kuuluvat yhteen – ne jakavat saman asiakaskeskeisyyden ja arvot ja lisäksi täydentävät toisiaan maantieteellisesti. Strategiset synergiat auttavat vielä voimakkaampaan kasvuun nykyisillä ja uusilla alueilla”, pohtii Karl Svozilik, Norvestorin Partner ja PHM Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Kauppa vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan kolmannella vuosineljänneksellä 2020.

Lisätietoja antavat:

Karl Svozilik, Partner, Norvestor

Puh: +47 984 00 063

Email: karl.svozilik@norvestor.com

 

Marika af Enehjelm, Investment Director, Norvestor

Puh: +358 40 5536934

Email: marika.af.enehjelm@norvestor.com

 

Ville Rantala, CEO, PHM Group

Puh: +358 50 385 1442

Email: ville.rantala@phm.fi

 

Jussi Niemelä, CEO, Kotikatu

Puh: +358 400 462 696

Email: jussi.niemela@kotikatu.fi

 

PHM on johtava kiinteistöpalveluyritys Suomessa, jolla on myös merkittävää liiketoimintaa Ruotsissa (melkein 40% liikevaihdosta). PHM tarjoaa asiakkailleen asiantuntevan paikallisen kumppanin kaikissa kiinteistöpalveluasioissa. Lue lisää: www.phmgroup.fi.

 Kotikatu on Suomen johtava asumisen kiinteistöpalveluyritys. Se tarjoaa huoltopalveluja ja muita kiinteistöihin liittyviä palveluja pääasiassa yksityisille talouksille Helsingin seudulla, ja valituissa muissa suurissa kaupungeissa Suomessa. Lue lisää: www.kotikatu.fi.

 Norvestor on johtava pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Norvestorin tiimi on työskennellyt yhdessä vuodesta 1991, mikä tekee siitä yhden kokeneimmista sijoittajista Pohjoismaissa. Norvestor on toteuttanut 72 investointia, yli 270 lisäyritysostoa ja luopunut 51 yrityksen omistuksesta (ml. 15 pörssilistautumista). Norvestor tekee sijoituksia pohjoismaisiin kasvuyrityksiin, joilla on mahdollisuus saavuttaa johtava asema joko Pohjoismaissa tai kansainvälisesti orgaanisella kasvulla, yritysostoilla tai kansainvälistymisellä. Lue lisää: www.norvestor.com