Saari Partners mukana rakentamassa Cervi Talotekniikasta ilmanvaihtoalan edelläkävijää – tavoitteena liikevaihdon viisinkertaistaminen

Suomalainen pääomasijoittaja Saari Partners ostaa enemmistöosuuden Cervi Talotekniikasta. Ilmanvaihtoalalla toimiva yhtiö on vuodessa kasvanut orgaanisesti 1,5 miljoonasta eurosta 4 miljoonaan, ja kiihdyttää nyt kasvua pääomasijoittaja Saari Partnersin avulla. Korjausrakentamisen markkinan kasvun myötä Cervi pyrkii liikevaihdon viisinkertaistamiseen viiden vuoden sisällä.

Cervin yrittäjät, toimitusjohtaja Petri Valve ja myyntijohtaja Karl Jensen, jatkavat nykyisissä tehtävissään ja yrityksen merkittävinä omistajina.

”Cervin tiimi, yrityskulttuuri ja yrityksen huima kasvu vakuuttivat meidät”, sanoo Saari Partnersin Ben Wrede. “Tiimi on toiminut alalla menestyksekkäästi jo pitkään ja yrityksessä on vahva ja innostava kehittämisen kulttuuri. Digitalisaatiossa on tähänkin mennessä edetty hyvin, ja nyt on mahdollista ottaa vielä isompia askeleita eteenpäin, sekä asiakaskokemuksen parantamisessa että uusien teknologioiden hyödyntämisessä“, hän jatkaa.

”Saaren sijoituksen myötä kaksi huipputiimiä ovat löytäneet toisensa. Meille tärkeintä oli saada sellainen kasvun kumppani, joka ymmärtää, että arvokkainta yrityksessä ovat sen ihmiset.  Uskomme, että nyt alkava yhteistyö tulee olemaan sekä yritykselle että koko henkilöstöllemme erinomainen asia joka luo lisää kehityspolkuja Cervin sisällä”, summaa Petri Valve.

”Palvelualan yrityksissä brändi on yhtä kuin yrityksen ihmiset. Cervissä on panostettu vahvan kulttuurin luomiseen. Nyt brändin tehtävänä on tuoda tämä kulttuuri näkyväksi myös yrityksen ulkopuolelle ja tehdä Cervistä alansa paras työnantajabrändi”, jatkaa Mia Sirkiä Saari Partnersilta.

Cervi hakee tulevaa kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin. Vuoden 2018 liikevaihdon odotetaan olevan yli 6 miljoonaa euroa ja tuloksen positiivinen.

Digitalisaatio nostaa ilmanvaihtoalan uudelle tasolle

Cervi on oman alansa markkinajohtaja Suomessa ja se työllistää tällä hetkellä noin 100 työntekijää pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan alueilla. Yhtiön palveluihin kuuluvat mm. kuntotutkimukset, kartoitukset, puhdistukset, säätäminen ja huolto. Uuden kumppanuuden yhtenä tavoitteena on vahvistaa Cervin asemaa kokonaisvaltaisena ilmanvaihtopalveluiden toimittajana ja tuoda yhtiön erikoisosaamista energian, sisäilman laadun ja asumisviihtyisyyden osalta koko Suomen ulottuville.

”Siitä olemme erityisen ylpeitä, miten olemme onnistuneet luomaan digitaalisen ympäristön oman toiminnan parantamiseksi”, kertoo myyntijohtaja Karl Jensen. ”Olemme satsanneet toiminnan automatisointiin mutta merkittävästi myös asiakaskommunikaatioon, eli siihen että jopa reaaliajassa voidaan pitää asiakkaat tietoisina siitä missä mennään ja mitä tapahtuu seuraavaksi.”, hän jatkaa.

Saari Partnersin ja Cervin tavoitteena on jatkaa vahvaa panostusta digitalisaatioon. Anturointia ja ilmanvaihtojärjestelmien älyä ja itseohjautuvuuta lisäämällä voidaan tulevaisuudessa yhä tehokkaammin parantaa sisäilman laatua ja lisätä energiatehokkuutta.

Lisätietoja:

Mia Sirkiä, Partner, Saari Partners, p. 040 8600240
Petri Valve, toimitusjohtaja, Cervi Talotekniikka Oy, p. 040 0435447


Cervi Talotekniikka. Missiomme on olla asiakkaille paras ilmanvaihdon kumppani. Haluamme ymmärtää aidosti asiakkaan tarpeet ja tuoda heille ratkaisuja ja palveluja, joilla parannamme ilman laatua ja siten elämänlaatua. Taloudellisen säästön lisäksi säästyy energiaa ja luonnonvaroja, ja hiilijalanjälki pienenee. www.cervi.fi

Saari luo menestystä yhteisönsä vahvuuksilla. Osaamisella, kokemuksella ja omistautumisella. Sijoituskohteemme ovat kumppaneita joiden uskomme eniten hyötyvän avustamme. Toimimme luotsina yritysten kasvun kriittisellä taipaleella täydentämällä kumppaneidemme vahvuuksia ja tarjoamalla voimavarat menestykseen. Saari luo edellytykset yrityksen vahvistamiseen ja luotsaamiseen seuraavalle menestyksen tasolle. Lisätietoja: www.saaripartners.fi