Scala Fund Advisory julkistaa ylimerkityn sijoitusohjelman globaaleihin buyout-rahastoihin

Scala Fund Advisory on kerännyt yli 110 miljoonaa dollaria mandaattimuotoiseen ohjelmaan, joka sijoittaa pohjoisamerikkalaisiin ja eurooppalaisiin large buyout -rahastoihin. Ohjelman hallinnoinnista vastaa Hamilton Lane, yksi maailman johtavista pääomasijoittajista. Ohjelma tarjoaa keskikokoisille instituutioille ainutlaatuisen pääsyn halutuimpiin ja usein ylimerkittyihin buyout-rahastoihin sijoittajille räätälöidyllä ratkaisulla. Scalan Hamilton Lanelle esittelemien sijoittajien ryhmä koostuu 13 listatusta yhtiöstä, säätiöstä ja perhesijoitusyhtiöstä. Mandaatti on jatkoa viime vuonna kerätylle yli 70 miljoonan dollarin ohjelmalle. Scala ja Hamilton Lane tulevat tekemään vastaavanlaista yhteistyötä myös jatkossa.

Kysyntä pohjoisamerikkalaisiin ja eurooppalaisiin large buyout -rahastoihin on pysynyt vahvana. Historiallisesti tämän tyyppiset rahastot ovat tarjonneet tasaista tuottoa, ja ne muodostavat monen johtavan kansainvälisen sijoittajan vaihtoehtoisten sijoitusten ns. kovan ytimen. Suurimmalle osalle sijoittajista pääsy kyseisiin rahastoihin on kuitenkin ollut haastavaa rahastojen korkean, vähintään 50­­–100 miljoonan dollarin vähimmäissitoumuksen takia. Rahastot ovat usein myös ylimerkittyjä, mikä vaikeuttaa potentiaalisten sijoittajien mahdollisuuksia. Hamilton Lane on yksi maailman suurimmista pääomasijoittajista, jonka pääoman sitoumukset kohdistuvat laajaan kirjoon erilaisia pääomasijoitusrahastoja.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme ohjelman toisen sukupolven näin nopeasti maaliin. Ohjelma oli ylimerkitty, mikä on selkeä indikaatio kokemastamme kysynnästä. Olemme jo aloittaneet ohjelman seuraavan sukupolven valmistelun niiden sijoittajien kanssa, jotka eivät tällä kertaa ehtineet mukaan. Keräämämme ohjelmat ovat ainutlaatuisia ja uskomme, että ne ovat tuoneet selkeää lisäarvoa mukaan lähteneille sijoittajille”, kommentoi Scalan Managing Partner Jerome Bouix.

”Olemme tyytyväisinä jatkaneet yhteistyötä Scalan kanssa luoden näitä uniikkeja ratkaisuja listaamattomasta markkinasta kiinnostuneille sijoittajille. Arvostamme Scalan ymmärrystä ja läheistä suhdetta paikallisiin sijoittajiin. Toivomme tästä pitkäaikaista kumppanuutta”, sanoo Hamilton Lanen David Planvig, Principal.

Lisätietoja:

Jerome Bouix, Managing Partner, Scala Fund Advisory, sähköposti: jerome@scala-advisory.com, puh.: +46 731 461 132
Kimmo Eloranta, Partner, Scala Fund Advisory, sähköposti: kimmo@scala-advisory.com, puh.: +358 40 8020 969
Kate McGann, Manager, Public Relations, Hamilton Lane, sähköposti: kmcgann@hamiltonlane.com, puh.: +1 610 617 5841

Scala Fund Advisory
Scala Fund Advisory on listaamattomaan markkinaan erikoistunut neuvonantaja. Tarjoamme ratkaisuja parhaille pääomarahastojen hallinnointiyhtiöille ja ammattimaisille sijoittajille maailmanlaajuisesti. Toimistomme sijaitsevat Lontoossa, Tukholmassa ja Helsingissä. Tarjoamme parhaillaan neuvonantoa esimerkiksi kahdelle pohjoismaiselle buyout-rahastolle, pohjoisamerikkalaiselle secondary-rahastolle sekä eurooppalaiselle infrarahastolle. Scala ei tarjoa yksilöllistä sijoitusneuvontaa MiFID-sääntelyn alla. Lisätietoja osoitteesta: www.scala-advisory.com.

Hamilton Lane
Hamilton Lane on johtava vaihtoehtoisen sijoitusluokan hallinnointiyhtiö, joka tarjoaa innovatiivisia, listaamattoman markkinan ratkaisuja sijoittajille ympäri maailman. Yhtiö on keskittynyt pääomasijoituksiin 26 vuoden ajan, ja sen palveluksessa työskentelee noin 340 ammattilaista Yhdysvalloissa, Euroopassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä. Hamilton Lanella on noin 424 miljardin dollarin (31.12.2017) hallinnoitavat pääomat, ja se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sijoitustuotteita ja -palveluita, jotka mahdollistavat asiakkaiden pääsyn globaalille listaamattomalle markkinalle räätälöidysti. Lisätietoja osoitteesta: www.hamiltonlane.com, tai seuraa Hamilton Lanea Twitterissä: @hamilton_lane.