Suomalainen nestesuodatusteknologiayritys Sofi Filtration päättää 3 M euron rahoituskierroksen

Rahoituksen pääasiallinen sijoittaja on Emerald Technology Ventures ja toisena sijoittajana kierroksella on syväteknologiapääomarahasto Voima Ventures.

Sofi Filtration ilmoitti päättäneensä 3 miljoonan euron rahoituskierroksensa. Rahoituskierroksen pääsijoittajana on Emerald Technology Ventures ja toisena sijoittajana syväteknologia pääomarahasto Voima Ventures. Sijoitus on Emerald Technology Venturesin ensimmäinen veteen keskittyvän rahaston sijoitus.

“Sofi Filtration tarjoaa ainutlaatuista, vankkaa, helppo ylläpitoista ja erittäin tehokasta suodatin järjestelmää suurille teollisuudenaloille, jotka kohtaavat paljon haasteita.”, kommentoi Helge Daebel, joka johtaa Emeraldin vesi sijoituksia. ”Hyvä esimerkki tästä on ylävirta prosessit, missä tarvitaan yhä suurempi määrä vettä yksikköä kohden ja puhdasta vettä on vähemmän saatavilla. Tämä tilanne yhdistettynä vahvaan sääntelyyn luo painetta korkeampaan resurssien, kuten veden, saattamista uudelleen käyttöön. Tästä syystä Sofi Filtration on kokenut vaikuttavaa vetoa markkinoilta. Odotamme innolla yrityksen kanssa työskentelyä ja sen potentiaalin todentamista.”

Sofi Filtrationin CEO Ville Hakala selittää: “Sofi Filtration on kehittänyt prosessinsa edellyttämään tehokkaan markkinoile tulon ja brändi-identityn parhaana valintana automatisoituun itsepuhdistuvaan mikrosuodatukseen. Vastatakseen ongelmaan halusimme löytää parhaat sijoittajat tältä alalta. Tämän rahoituskierroksen jälkeen meillä on nyt vaadittavat resurssit teknologiamme kasvattamiseen täyteen potentiaaliinsa.”

Voima Venturesin Partneri Jussi Sainiemi lisää: ”Veden saatavuus ja materiaalien riittämättömyys ovat isoja globaaleja ongelmia tulevina vuosikymmeninä. Kierrättäminen ja resurssien tehokkuus eivät enää ole kustannusyksiköitä vaan mahdollisuus suureen kilpailulliseen hyötyyn. Sofi Filtrationin ratkaisu keskittyy juuri tähän mahdollisuuteen ja soveltuu monille teolliselle alueelle kaivoksista laivoihin. Odotamme innolla työskentelyä yhdessä Sofi Filtrationin osaavan tiimin kanssa.”

Lisätietoa:

Voima Ventures
Jussi Sainiemi, Partner
Email: jussi.sainiemi@voimaventures.com

Emerald Technology Ventures
Helge Daebel, Partner
Email: helge.daebel@emerald-ventures.com
Philip van den Berg, Head of Marketing
Email: philip.vandenberg@emerald-ventures.com
Seefeldstrasse 215
8008 Zurich, Switzerland
Tel: +41 44 269 61 00

Yksityisesti ja julkisesti rahoitettu Sofi Filtration Oy tarjoaa suomalaista, innovatiivista vedenkäsittelyteknologiaa kansainvälisille markkinoille. Yrityksen tiimissä on yhteensä yli 40 vuotta kokemusta teollisuuden veden käsittelyprosesseista. Tiimi on kehittänyt innovatiivisen, energiaa säästävän veden käsittely menetelmän nimeltään Sofi Filter.
www.sofifiltration.comLinkedInTwitter

Voima Ventures on 40 miljoonan euron deep tech -rahasto, joka sijoittaa tiedepohjaisiin kasvuyrityksiin Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Voima Venturesin missio on ratkaista merkittäviä globaaleja ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. Keskiössä oleviin toimialoihin kuuluvat muun muassa bio- ja uudet materiaalit, lääketieteelliset ja biotieteelliset teknologiat, kuvantamisen ja optiikan teknologiat, IoT ja elektroniikka, robotiikka, tekoäly, ICT ja ohjelmistot. Voima Ventures myös hallinnoi VTT Venturesin 20:n kasvuyrityksen portfoliota johon kuuluvat muun muassa Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Voima Venturesin ankkurisijoittajia ovat VTT sekä Euroopan investointirahasto EIF, joiden lisäksi sijoittajina on yksityisiä sijoitusyhtiöitä.
https://voimaventures.comLinkedInTwitterFacebook

Loudspring is an investment company focused on saving natural resources. We own and operate Nordic growth businesses that are fighting climate change and making a big environmental impact. We have a diversified business portfolio with technologies that save energy, water and materials in industry, real estate and in everyday life. The company group is listed on First North Growth Market Finland under the ticker LOUD and on First North Growth Market Stockholm under the ticker LOUDS.
www.loudspring.earthLinkedinTwitterFacebook

Emerald is a globally recognized investment firm and strategic innovation partner, with offices in Zurich, Toronto and Singapore. Founded in 2000, it has raised five venture capital funds, backed 67 emerging industrial technology leaders through over 400 venture investment transactions and managed five third-party investment mandates, including for the governments of Switzerland and Singapore. Emerald is a trusted open innovation partner for numerous multi-national corporations, leveraging deep industry expertise and rich global deal flow in the areas of energy, water, industrial IT, advanced materials, mobility, robotics, and agriculture.
www.emerald-ventures.comLinkedInTwitter