Suomalais-amerikkalainen Ekahau myytiin mediajätti Ziff Davisin tytäryhtiölle

Digitalisaatioon keskittyvä pääomasijoittaja Nexit Ventures on myynyt Ekahau-omistuksensa mediajätti Ziff Davisin tytäryhtiö Ooklalle. Ekahau toimittaa langattomien lähiverkkojen suunnittelu- ja ongelmanratkaisutyökaluja. Yhtiöllä on yli 15 000 asiakasta ympäri maailmaa. Yli 30 prosenttia Fortune 500 -yhtiöistä suunittelee ja ylläpitää wlan-verkkojaan Ekahaun työkalujen avulla.

Ookla on laajakaistayhteyksien testauksen, tiedonkeruun ja analytiikan globaali markkinajohtaja. Ooklan tunnetuilla Speedtest-alustoilla tehdään päivittäin yli 10 miljoonaa suorituskykytestiä. Kaiken kaikkiaan testejä on tehty yli 20 miljardia, minkä vuoksi yhtiöllä on kattavin ja laajin tieto internetin suorituskyvystä ja saatavuudesta maailmanlaajuisesti.

Ekahau-kaupan avulla Ookla lisää tuotevalikoimaansa wlan-verkkojen suunnittelu- ja ongelmanratkaisutyökalut sekä alan parhaan osaamisen. Kauppa tuo Ekahaulle merkittäviä lisäresursseja nopeasti kasvavan asiakaskunnan palvelemiseen.

Nexitin kaikkien aikojen suurin irtautuminen perustuu Activist VC -malliin

Nexitillä on jo 12 onnistunutta irtautumista USA:n markkinoilla, joihin kuuluvat mm. Octoshape, Hantro, Futuremark ja Mobile365. Nexit on Ekahaun suurin omistaja, toiseksi suurin on Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

”Ekahausta irtautuminen on mahtava onnistuminen ja samalla malliesimerkki toimintatapamme kyvystä tuottaa merkittäviä tuloksia. Olemme rakentaneet yhtiötä varhaisesta vaiheesta asti pitkäjänteisesti. Olemme kahteen kertaan toimineet yhtiön toimitusjohtajana ja kerran talousjohtajana”, kertoo Piilaaksossa toimiva Nexit Venturesin partneri ja Ekahaun hallituksen puheenjohtaja Michel Wendell.

Nexit on kehittänyt 20 vuoden aikana kuuteen periaatteeseen pohjautuvan Activist VC -mallin, jota se hyödyntää portfolioyritysten kehittämisessä. Lisätietoja Activist VC Methodista saat muun muassa englanninkielisestä blogista osoitteesta: www.nexitventures.com/blog/activist-vc-manifesto.

Lisätietoja:

Artturi Tarjanne, General Partner, Nexit Ventures
Puh. +358 400 692 992
artturi.tarjanne@nexitventures.com

Michel Wendell, General Partner, Nexit Ventures
Puh. +1 408 725 8400
michel.wendell@nexitventures.com


Lisätietoja Ekahausta

Ekahau on wlan-verkkojen suunnittelu- ja ongelmanratkaisutyökalujen toimittaja. Yhtiöllä on yli 15 000 asiakasta. Yli 30 prosenttia Fortune 500 -yhtiöistä operoi langattomia verkkojaan Ekahaun työkalujen avulla. Yhtiön ohjelmisto- ja laiteratkaisut auttavat suunnittelemaan häiriöttömästi toimivia wlan-verkkoja ja hallitsemaan niitä. Ekahaun ratkaisuiden avulla verkkojen toteutus nopeutuu ja verkot toimivat optimaalisesti toimialasta, projektin koosta, rakennusinfrastruktuurista ja verkon monimutkaisuudesta riippumatta. Yhtiö tunnetaan markkinoiden helppokäyttöisimpien ja luotettavimpien wlan-verkkojen suunnittelu-, optimointi- ja mittaustyökalujen toimittajana. Olipa kyseessä toimisto, hotelli, sairaala tai yliopisto, hyvin toimiva verkko on todennäköisesti rakennettu Ekahaun ratkaisuiden avulla.

Ekahaun pääkonttori on Virginiassa, Yhdysvalloissa ja sen tuotekehitys- ja tuotehallintatoiminnot ovat etupäässä Helsingissä. www.ekahau.com.

Lisätietoja Nexit Venturesista

Nexit Ventures on digitalisaatioon keskittynyt pääomasijoittaja. Helsingissä ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures on tehnyt useita irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelyiden M&A-markkinat. Helsingissä ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures sijoittaa pohjoismaisiin business-to-business -kasvuyrityksiin sekä tukee niiden kasvua ja kehitystä käytännönläheisellä otteella. Nexit Venturesin rahaston sijoittajien joukossa on useita teknologia-alan kansainvälisiä vaikuttajia ja menestyneitä yrittäjiä. www.nexitventures.com