Suomeen uusi kansainvälisten suurkonsernien digitalisaatioon keskittynyt pääomasijoitusrahasto

Epistemic.vc on Suomen uusin pääomasijoitusrahasto. Rahaston perustajat Taneli Tikka, Viivi Nuorti, Javier Reyes ja Erik Tjelta ovat suurkonsernien prosessiautomatisaation ja digitalisaation asiantuntijoita. Tiiminä heillä on vahvaa osaamista myös kansainvälisen juridiikan, suurkonsernien yritysrahoitusjärjestelyjen, vakuutussektorin, sekä siirtohinnoittelun parista.

”Sijoittamme vain suurkonsernien prosesseja automatisoiviin teknologisiin ratkaisuihin (BPO) ja regulaatiosidonnaisiin ratkaisuihin. Hyvänä nyrkkisääntönä on, että potentiaalisen sijoituskohteen on pystyttävä yksinkertaistamaan työläitä ja monimutkaisia konsernitason prosesseja ja samalla merkittävästi vähentämään kuluja. Fokuksemme on varsin rajattu erityisosaamiseemme, eli konsernien digitalisoimiseen. Emme sijoita kuluttajapuolelle tai pinnalla oleviin trendikohteisiin.” Nuorti mainitsee.

Rahasto on jo ennen perjantaista julkistustaan vastaanottanut rohkaisevan määrän sijoitussitoumuksia, mutta tällä hetkellä ollaan vasta puolessavälissä kokonaistavoitetta. ”Pääomatavoitteeseen pyritään pääsemään vuoden 2019 loppuun mennessä, mutta pääomaa hyväksytään ainakin alkuvuoteen 2020 saakka. Meillä on jo ensimmäiset sijoituskohteet valittuna rahastolle ja koska sijoituksista on sovittu kohteittemme perustajien kanssa, alkumetrimme tulevat olemaan mukavan kiireisiä.”, Reyes kertoo kuvaillen Epistemicin tämänhetkistä tilannetta. Sijoitussitoumuksien osuuden kasvattamisen lisäksi tiimiin haetaan pian teknisiä harjoittelijoita ja analyytikoita.

“Olemme muutaman askeleen edellä agnostisesti sijoittavia pääomasijoitusrahastoja, sillä pystymme poimimaan helmet jo varhaisessa vaiheessa osaksi portfoliotamme. Katsomme fintech-kenttään konsernifokuksella ja sijoitamme ainoastaan kasvuyrityksiin, jotka vaikuttavat konsernitason prosessiautomaatiosta tietämättömille tylsiltä, koska niistä puuttuu kimalle ja pöhinä. Tämä fokus on juurikin salaisuutemme rahaston tulevalle menestykselle.” Erik toteaa lopuksi.

Lisätietoja:

Viivi Nuorti
General Partner, Epistemic.vc
+ 358 45 110 1214
dealflow@epistemic.vc