Syväteknologiaan ja tiedelähtöisiin kasvuyhtiöihin sijoittava Voima Ventures nimittää kaksi uutta partneria

2019 lanseerattu Voima Ventures on tehnyt jo neljä uutta sijoitusta (Elfys, Geyser Batteries, Genomill Health ja Mvision AI) ja vuonna 2020 tekee 6-10 uutta tiedelähtöistä kasvuyrityssijoitusta. Nyt Voima Venturesin tiimi saa lisää vahvistusta, sillä Jussi Sainiemi ja Pontus Stråhlman on nimitetty partnereiksi Voima Ventures -rahaston hallinnointiyhtiöön, Niko Rantala on nimitetty analyytikoksi ja Veera Pietikäinen VC -traineeksi.

“Olen erittäin tyytyväinen Pontuksen ja Jussin mukaan tulosta ja uskon, että he molemmat auttavat Voima Venturesia kehittymään Euroopan johtavaksi syvätekologia-alueen pääomasijoitusrahastoksi”, sanoo Inka Mero, Voima Venturesin perustaja ja johtava partneri. “Syväteknologia on merkittävä kasvumahdollisuus koko Suomelle ja tavoitteemme on luoda noin 25-30 globaalisti kasvavan tiedelähtöisen kasvuyhtiön portfolio”, jatkaa Mero.

Voima Ventures -rahaston uusia salkkuyhtiöitä ovat Aalto yliopistosta ponnistanut valosensoriyhtiö Elfys, hiilineutraalia akkuteknologiaa kehittävä Geyser Batteries, nestemäisen syöpädiagnostiikka-alueen biotech -yhtiö Genomill Health ja MVision, joka automatisoi tekoälyllä syöpäkasvainten mallinusta ja sädetyssuunnittelua.

Pontus Stråhlman on toiminut Voima Venturesissa jo kesästä 2019 alkaen sijoitusjohtajana ja sitä ennen bisnessenkelinä ja kasvuyrittäjänä. “Tieteen ja kasvuyrittäjyyden yhdistävä, globaalien ongelmien ratkaisemiseen keskittyvä missiomme, sekä laaja VTT- ja yliopistoyhteistyömallimme mahdollistavat meille vahvan hankevirran lupaavien sijoitusten tekemiseen”, toteaa Stråhlman ja jatkaa: “Kasvuyrittäjyyden tukeminen sekä tiimien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittäminen ovat arvonluontimme ydintä”.

Jussi Sainiemi liittyy Voima Ventures -tiimiin Teollisuussijoituksesta, jossa hän toimi useita vuosia sijoitusjohtajana, vastuullaan useita syväteknologia-alueen sijoituksia (esim. Visedo, OptoFidelity, ICEYE ja Oura). Teollisuuden prosesseista ja mm. materiaali-innovaatioista kokemusta Sainiemelle on kertynyt mm. Pöyryltä. “Voima Venturesin keskittyminen syväteknologia-alueen kasvuyhtiöihin täyttää merkittävän aukon Pohjoismaisessa kasvuyrityskentässä. Kasvurahoituksen tarpeet ovat alan yhtiöissä usein merkittäviä ja pyrinkin tuomaan erityisesti jatko- ja kasvurahoitusosaamistani ja -verkostojani kohdeyhtiöillemme”.

Voima Venturesin missio on ratkaista globaaleita ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. 40M€ VC -rahasto sijoittaa esimerkiksi bio- ja uusmateriaaleihin, lääketieteellisiin teknologioihin, optiikkaan, IoT:hen, elektroniikkaan, robotiikkaan, ohjelmistoihin ja tekoälyn ratkaisuihin. Lisäksi Voima Ventures hallinnoi VTT:n sijoitusportfoliota, johon kuuluu 20 lupaavaa syväteknologian yritystä, kuten esimerkiksi Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Rahaston avainsijoittajat ovat Valtion Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy, Euroopan sijoitusrahasto EIF sekä suomalaiset yksityiset sijoittajat ja yhteisösijoittajat.

  

Lisätiedot:

Inka Mero inka.mero@voimaventures.com / 045 121 43944

Pontus Stråhlman, pontus.strahlman@voimaventures.com / 040 558 5647

Jussi Sainiemi jussi.sainiemi@voimaventures.com / 040 564 4660

www.voimaventures.com ja twitter @voimaventures

 

Lue lisää Voima Venturesista:

Tekoälypohjaista sädehoito-ohjelmistoa kehittävä MVision sai 1,5 miljoonan euron siemenrahoituksen Voima Venturesilta

Geyser Batteries keräsi lähes miljoonan euron rahoituksen Voima Venturesin johdolla: Maailman kestävimmät akut ovat vesipohjaisia ja ne valmistetaan Suomessa

Voima Ventures sijoittaa tiedelähtöiseen ElFykseen, joka mullistaa mustan piin avulla valon mittaamisen mm. turvallisuusalalla, lääketieteessä ja älykelloissa