Tavoitteena paras perusta kasvulle – Innovestor ostaa Kasvun Roihu Oy:n

Helsinki: Kesällä 2019 toteutuneen Kasvun Roihu Oy:n oston jälkeen Innovestorista on tullut ainutlaatuinen toimija Suomen kasvuyritysekosysteemissä. Yhtiö yhdistää kolme liiketoimintaaluetta toimien pääomasijoittajana, kanssasijoituspalveluna ja nyt myös kasvuohjelma rakentajana.

Innovestorin ja Kasvun Roihun lähentyminen alkoi ensimmäisen kerran keväällä 2018, kun Innovestor osti puolet Kasvun Roihun osakkeista. Vuotta myöhemmin kumpikin yhtiö koki tarvetta yhteistyön tiivistämiselle, minkä johdosta Innovestor osti Kasvun Roihun osakkeet ja Kasvun Roihusta tuli Innovestor Oy:n tytäryhtiö, Innovestor Ignite. Tytäryhtiön missiona on edelleen luoda kasvuyrityksiä ja kumppaneita yhdistäviä korkeatasoisia kasvuohjelmia, kuten Kasvu Open ja Grow to Market, ja sen toimintaa täydennetään uusilla, pian lanseerattavilla ohjelmilla.

”Yhtenä Kasvun Roihun perustajista olen äärimmäisen ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet ja rakentaneet viimeisen viiden vuoden aikana – ja asiat ovat menossa yhä parempaan suuntaan. Tämä kuluneen vuoden intensiivinen kumppanuus Innovestorin kanssa vakuutti minut siitä, että me kaikki jaamme samat tavoitteet ja sitoumukset pyrkiessämme auttamaan kasvuyrityksiä menestymään, olipa kyse sitten pääomasta, tietotaidosta tai verkostoista. Siksi tämä oli luonnollinen askel meille ”, toteaa Kasvun Roihun entinen ja Innovestor Igniten nykyinen toimitusjohtaja Matti Härkönen.

Nyt synnytetty kasvuyrityksiä tukeva palvelu on ainutlaatuinen. Innovestor tuo yhteen sijoittajat, kasvuyritykset ja kumppanit rakentamalla yhden keskitetyn alustan ja luomaan näin kasvulle parhaan mahdollisen perustan. Innovestor on ainoa tämäntyyppisen liiketoimintamallin pääomasijoittaja Suomessa ja Pohjoismaissa – lähimmät verrokit löytyvät esimerkiksi Piilaaksosta ja Israelista.

”Kun ymmärsimme, että Kasvun Roihu ja Innovestor jakavat samat pyrkimykset, yhtiöiden eteenpäin vieminen ja kasvattaminen yhden brändin ja nimen – Innovestorin – alla tuntui varsin järkevältä. Pitkän aikavälin  tavoitteenamme on tulla yhdeksi alueen johtavista kasvuyritysekosysteemeistä”, sanoo Innovestorin perustaja ja toimitusjohtaja Tommi Äijälä.

Lisätietoa

Tommi Äijälä, toimitusjohtaja, Innovestor Oy
Tommi.aijala@innovestor.fi +358 50 364 1825

Matti Härkönen, toimitusjohtaja, Innovestor Ignite Oy
Matti.harkonen@innovestor.fi +358 40 578 2688

Innovestor

Innovestor on pohjoismainen aikaisen vaiheen pääomasijoittaja, joka tarjoaa kanssasijoitusmahdollisuuksia sijoittajille ja rakentaa kasvuohjelmia yrittäjille ja kumppaneille. Hallinnoimme Pohjoismaiden suurinta yksityistä kasvuyhtiöportfoliota ja olemme tähän päivään mennessä sijoittaneet noin 130 miljoonaa euroa yhdessä yli 500 kanssasijoittajan kanssa. Vuosittain ohjelmiimme hakee noin 1 500 kasvuyritystä, joille järjestämme yli 200 tapahtumaa yli 250 kumppaniyrityksen tuella. Lisätietoa verkkosivustoltamme https://innovestorgroup.com/