Tekoälypohjaista sädehoito-ohjelmistoa kehittävä MVision sai 1,5 miljoonan euron siemenrahoituksen Voima Venturesilta

Tekoälyyn pohjautuvaa sädehoito-ohjelmistoja kehittävä suomalainen startup MVision AI on kerännyt 1,5 miljoonan euron siemenrahoituksen. Rahoituskierroksen pääsijoittaja oli Voima Venturesin rahasto, jonka lisäksi kierroksella oli mukana jo aiemmmin sijoittaneet Icebreaker.vc ja enkelisijoittajia Euroopasta sekä Yhdysvalloista. 

MVision on maailman ensimmäisiä yhtiöitä, joka tarjoaa tekoälyn avulla automaattisesti kasvaimen ja radioterapian hoitoalueen hahmottelevaa ohjelmistoa syöpäpotilaiden sädehoidon suunnittelun tueksi. Automaation ja tekoälyn ansiosta sädehoidon suunnitteluprosessiin käytetty aika laskee viikoista tunteihin.

Nykyisin sädehoidon suurimmat hoitoriskit johtuvat sädehoitoalueen hahmottelusta. MVisionin tekoälypohjainen ohjelmisto tuottaa tarkkoja ja yhteneväisiä malleja sekä laskee työn luonteesta johtuvaa inhimillisen virheen riskiä. Tekoäly myös oppii jatkuvasti nopeammaksi. MVisionin pilvipohjainen ohjelmistoalusta on saatavilla ympäri maailman ja takaa sädehoitoa valmisteleville toimijoille yhtenäisen pääsyn yhtiön edistyneeseen tekoälyratkaisuun.

Keväällä toimintansa aloittanut Voima Ventures -rahasto sijoittaa tiedelähtöisiin deep tech -yhtiöihin. “Voima Venturesilla tavoitteemme on auttaa syväteknologian parissa työskenteleviä kasvuyrittäjiä kasvamaan globaaleille markkinoille. Uskon, että pystymme tukemaan MVisionin yrittäjiä kansainvälistymään ja yhdessä muuttamaan syöpien hoitoa tehokkaammaksi ja potilasystävällisemmäksi,“ toteaa Voima Venturesin sijoitusjohtaja Pontus Stråhlman.

“Tekoälypohjainen hahmottelu sädehoidon suunnittelussa parantaa huomattavasti kaikkien syöpäpotilaiden hoitoa”, sanoo MVisionin toimitusjohtaja Mahmudul Hasan. “Tammikuussa 2019 aloitimme tekoälyn käyttämisen sädehoidon suunnitteluun kahdessa yliopistosairaalassa Suomessa. Nyt toimimme jo Saksassa ja olemme laajentumassa muihin EU-maihin.”

“Tekoäly mahdollistaa henkilökohtaisemman hoidon syöpäpotilaille. Kun tekoäly ja ohjelmisto hoitaa itse sädehoidon teknisen suunnittelun, jää lääkärille enemmän aikaa yksilökohtaisiin tarpeisiin, esimerkiksi aggressiivisen syövän etenemisen ennakointiin”, sanoo Docrates Syöpäsairaalan lääkäri, dosentti Timo Kiljunen.

MVisionin tekoälyyn pohjautuva hahmotteluohjelmisto on käytössä jo sairaaloissa Suomessa ja Saksassa. Se vähentää huomattavasti sädehoidon suunnitteluun käytettävää aikaa automatisoimalla OAR (“Organ-At-Risk”) -hahmotelmat.

“Tekoäly nopeuttaa ja yhtenäistää sädehoitojen suunnittelua koko sairaalan tasolla. Nopeammalla hoitojen suunnittelulla pystymme lyhentämään potilaiden odotusaikaa huomattavasti”, toteaa professori ja Tyksin Onkologian ja Sädehoitoyksikön johtaja Heikki Minn.

MVision on tänä vuonna kasvattanut asiakaskuntaansa Euroopassa ja on tämän rahoituskierroksen kerättyään valmis laajentumaan Yhdysvaltojen markkinoille. Lisäksi rahoitus mahdollistaa MVisionin konenäön tutkimustiimin ja pilvipohjaisten palveluiden vahvistamisen palkkaamalla markkinoiden parhaat osaajat.

MVision AI Oy on vuonna 2017 perustettu suomalainen ohjelmistoyhtiö. Yhtiön perustajia ovat Mahmudul Hasan, Aleksi Nurmi, Jarkko Niemilä ja Saad Ullah Akram. Yhtiön tavoitteena on lyhentää sädehoitojen valmisteluaikaa ohjelmistolla, joka tekoälyn avulla auttaa lääkäreitä hoitoalueen hahmottelussa. Yhtiö kehittää tuotetta yhteistyössä Turun Yliopistollisen keskussairaalan, Docrates Syöpäsairaalan, Kuopion Yliopistollisen keskussairaalan ja Singaporelaisen National Cancer Centerin kanssa.

 

Lisätiedot:

Mahmudul Hasan,
Toimitusjohtaja
Mahmudul.hasan@mvision.ai
+358405489229

 

Voima Venturesista

Voima Ventures on 40 miljoonan euron kokoinen teknologiaan sijoittava rahasto. Voima Venturesin missio on ratkaista globaaleita ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. Rahasto sijoittaa esimerkiksi bio- ja uusmateriaaleihin, lääketieteellisiin teknologioihin, optiikkaan, IoT:hen, elektroniikkaan, robotiikkaan, ohjelmistoihin, tekoälyyn ja ICT ratkaisuihin. Lisäksi Voima Ventures hallinnoi VTT:n sijoitusportfoliota, johon kuuluu 20 lupaavaa syväteknologian yritystä kuten Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Rahaston avainsijoittajat ovat Valtion Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy, Euroopan sijoitusrahasto EIF sekä suomalaiset yksityiset sijoittajat ja yhteisösijoittajat. www.voimaventures.com

 

Icebreaker VCstä

Icebreaker.vc on aikaisen vaiheen venture-rahasto ja yhteisö, jonka tarkoituksena on rakentaa vahvoja teknologiayhtiöitä. Icebreaker.vc sijoittaa 50 000 – 350 000 euroa alkuvaiheen ohjelmistoyrityksiin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Olemme sijoittaneet yli 30 yhtiöön, joiden perustajilla on kokemusta esimerkiksi Roviolta, Nordealta, Pipedrivelta, Eniramilta, IBMltä ja BCGltä. Icebreaker.vc ja MVision ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2018 kehittäen yhdessä MVisionin kansainvälistä myyntiä ja markkinointia. https://icebreaker.vc/