Toimiston kolmet uudet kasvot – Pääomasijoittajat ry:n tiimiin lisää osaamista

Anna Brchisky
Viestintä

Anna Brchisky aloittaa viestinnän ja edunvalvonnan tekemisen Pääomasijoittajat ry:llä. Aikaisemmin 24-vuotias Brchisky on toiminut Euroopan suurimman koodausyhteisö Junctionin markkinointi- ja viestintäpäällikkönä, viestintätoimisto Cocommsilla vaikuttajaviestinnän parissa sekä freelancerina konsultoiden pk-yritysten viestintää ja markkinointia. Brchisky suorittaa tällä hetkellä viestinnän ja politiikan opintojaan Helsingin yliopistossa.

“Pääomasijoitusala on huikea näköalapaikka suomalaiselle ja kansainväliselle yrityskentälle, jossa olen tähän asti ollut mukana intensiivisesti osaajapuolella viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen suuri tarinoiden ystävä ja tästä yhteisöstä löytyy hienoja yrittäjä- ja kasvutarinoita loputtomasti. Lähden todella innoissani kertomaan niitä yhdessä eteenpäin. Tavoitteenani on tehdä vaikuttavaa viestintää, joka kannustaa uusia osaajia tutustumaan pääomasijoitusalaan ja rakentaa siten alasta entistäkin näkyvämpi osa niin suomalaista, kuin eurooppalaista yrityskenttää”, sanoo Brchisky.

Annemari Kirppu
Analyytikko

Annemari Kirppu aloittaa Pääomasijoittajat ry:llä analytiikkapäällikkönä sekä vastuullisuusasiantuntijana. 24-vuotias Kirppu on kerryttänyt kokemusta sekä kasvuyrityksistä että konsultoinnista työskenneltyään aiemmin Smartly.io:ssa ja BCG:llä.

Koulutukseltaan Kirppu on tekniikan kandidaatti, ja hän suorittaa tällä hetkellä maisterin tutkintojaan Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella pääaineenaan strategia ja kasvusijoittaminen sekä sivuaineenaan koneoppiminen ja tiedonlouhinta. Vastuullisesta ja vaikuttavasta sijoittamisesta Kirppu kiinnostui ollessaan vaihdossa Väli-Amerikassa.

”Kiinnostus pääomasijoitusalaan heräsi toden teolla, kun tajusin miten paljon muutosta ja kehitystä pääomasijoitusten kautta voi saada aikaan. Kysymyshän on ennen kaikkea yhteiskunnassa olevan varallisuuden käyttämisestä mahdollisimman optimaalisella tavalla sellaisiin kohteisiin, joilla on potentiaalia kasvaa ja luoda lisää työpaikkoja ja hyvinvointia. Jotta sijoituksilla olisi vielä positiivinen nettovaikutus yhteiskuntaan, se tietenkin edellyttää sijoitusvarallisuuden käyttämistä vastuullisesti sellaisiin kohdeyrityksiin, jotka tavoittelevat voiton lisäksi myös positiivista vaikuttavuutta yhteiskuntaan”, Kirppu kommentoi.

Karin Hentunen
Jäsenpalvelut, Legal Knowledge Management Trainee

Karin Hentunen aloitti Pääomasijoittajat ry:llä jäsenpalvelujen tehtävissä lokakuussa. Lisäksi Hentunen avustaa toimitusjohtaja Pia Santavirtaa edunvalvonnassa. 19-vuotias Hentunen opiskelee Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

”Ensimmäisen vuoden opiskelijana olen iloinen päästessäni tutustumaan näin vauhdikkaaseen ja Suomen talouskasvun kannalta merkitykselliseen toimialaan. Syksyn aikana opiskelemani julkisoikeuden kokonaisuus on auttanut hahmottamaan edunvalvonnan merkitystä jäsenkuntamme kannalta. Lähdemme ensi vuonna mukaan Euroopan kattojärjestö Invest Europen ylimmän edunvalvontalinjauksia tekevän ryhmän toimintaan Suomen EU-puheenjohtajuuskauden myötä. Odotan innolla sitä, miten viemme suomalaista pääomasijoitusnäkökulmaa EU:n tasolle ja vaikutamme toimialaa koskeviin säännöshankkeisiin unionin toimielimissä asti,” Hentunen kertoo.

Lisätiedot
Pia Santavirta
Toimitusjohtaja
040 5467 749
pia.santavirta@fvca.fi