Uusi 70 miljoonan euron rahasto Maki.vc kerää taakseen Pohjoismaiden merkittävimpiä yrittäjiä ja sijoittajia

• Maki.vc:n taustalla on merkittävä sijoittajajoukko mukaan lukien Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, sekä Taizo Sonin perustama Mistletoe Venture Partners International.
• Julkaisun yhteydessä ilmoitettiin myös rahaston ensimmäiset sijoituskohteet: Disior, Neuro Event Labs, Sumpli ja Glue.

Sarjayrittäjänä, sijoittajana ja Slushin hallituksen puheenjohtajana tunnettu Ilkka Kivimäki sekä F-Securen ja Enevon entinen johtaja Pirkka Palomäki ovat perustaneet Suomeen ensimmäisen oman sijoitusrahastonsa. Tänään julkistettu rahasto Maki.vc on vuoden suurin uusi pohjoismainen pääomasijoitusrahasto. Rahasto kerää uutta pääomaa vielä muutaman seuraavan kuukauden ajan saavuttaakseen 70 miljoonan euron tavoitekokonsa.

Maki.vc tekee siemen- ja A-kierroksen sijoituksia alkuvaiheen lupaavimpiin teknologiayrityksiin. Yhtiön päämarkkina on Pohjoismaat, mutta perustajat etsivät tiimejä, joilla on potentiaalia mullistaa markkinoita kotipaikasta, toimialasta ja teknologiasta riippumatta.

Maki.vc:n takana on ainutlaatuinen joukko sijoitusammattilaisia, family office -toimijoita, yksityissijoittajia ja instituutioita. Olemme rakentamassa vahvaa yhteisöä, joka antaa parasta mahdollista tukea Pohjoismaista ponnistaville teknologiayrittäjille”, sanoo Ilkka Kivimäki, Maki.vc:n perustaja.

Maki.vc on jo kerännyt taakseen merkittävän taustajoukon, johon lukeutuu kansainvälisen liike-elämän johtotähtiä kuten Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, sekä Taizo Sonin perustama Mistletoe Venture Partners International. Mukana on myös institutionaalisia sijoittajia kuten OP ja Ilmarinen.

Ilkka Kivimäki on ehdottomasti ajan hermolla Pohjoismaiden elinvoimaisessa teknologiakentässä. Ryhdymme innolla yhteistyöhön hänen kanssaan tukeaksemme alueen lupaavimpia startupeja”, sanoo Taizo Son, Mistletoe Venture Partnersin perustaja.

Ilkka Kivimäki ja Pirkka Palomäki ovat molemmat pitkän linjan vaikuttajia kasvuyrityskentässä. Kivimäki on sarjayrittäjä, jonka viimeisin yritys Wicom Communications myytiin SAPille vuonna 2007. Sen jälkeen Kivimäki on sijoittanut muun muassa Woltiin, Applelle myytyyn Bedditiin, AImotiveen ja Umbraan. Kivimäki on myös startup-kentän kantavia voimia. Hän toimii muun muassa Slushin ja Kasvuryhmän hallituksen puheenjohtajana, Junctionin ja Wave Venturesin hallituksen jäsenenä ja Startup-säätiön perustajajäsenenä. Hän on myös pääministerin johtaman Tutkimus- ja innovaationeuvoston jäsen. Pirkka Palomäki on entinen Enevon ja F-Securen johtaja, yksityissijoittaja ja useiden startup-yritysten neuvonantaja. Hänellä on vahva kokemus teknologiayritysten johtamisesta ja skaalaamisesta. Maki.vc:n ensimmäisiksi työntekijöiksi on rekrytoitu Slushin entinen talousjohtaja Josefiina Kotilainen sekä entinen Enevo-johtaja Paavo Räisänen.

Maki.vc:n ensimmäiset julkistetut sijoitukset on tehty lääketieteen teknologiayrityksiin Disioriin ja Neuro Event Labsiin, VR- ja AR -studio Glueen sekä rekrytointistartup Sumpliin. Rahasto aikoo sijoittaa ensimmäisen toimintavuotensa aikana arviolta kymmeneen startupiin. Tiimi tutkii paraikaa muun muassa lupaavimpia yrityksiä tekoälyn, koneoppimisen, uusien käyttäjäkokemusten sekä materiaaliteknologioiden aloilta.

Kuva: Petri Anttila

Lisätietoa:

Ilkka Kivimäki
+358 50 3700097
ilkka@maki.vc
@ilkkakivimaki

Pirkka Palomäki
+358 40 7001133
pirkka@maki.vc