Verdane aikoo investoida lähes 600 miljoonaa euroa pohjoiseurooppalaisiin kasvuyrityksiin

Verdane on kerännyt tähän saakka suurimman rahastonsa, Verdane Capital X:n, jonka koko on lähes 600 miljoonaa euroa (6 miljardia Ruotsin kruunua). Uuden rahastonsa kautta Verdane auttaa rakentamaan nopean kasvun pohjoiseurooppalaisia markkinajohtajia ohjelmisto-, internet- energiateknologia- ja teollisen teknologian toimialoilla.

Verdanen tavoitteena on olla kunnianhimoisten kasvuyritysten kumppanina kehittämässä ja kasvattamassa niiden liiketoimintaa perustuen Verdanen syvälliseen toimialaosaamiseen. Uusi rahasto sijoittaa pohjoiseurooppalaisiin yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 5‒50 miljoonaa euroa. Rahasto tekee sekä enemmistö- että vähemmistösijoituksia sekä yrityksiin että  yritysportfolioihin.

”Kasvu on tärkein tavoitteemme. Portfolioyritykset kasvattivat liikevaihtoaan keskimäärin 23 % vuonna 2018 ja loivat samalla yli tuhat uutta työpaikkaa. Uuden rahastomme kautta aiomme jatkossakin sijoittaa kasvualoilla toimiviin, johtavassa asemassa oleviin yrityksiin ja poistaa niiden kasvun esteitä. Pitkän aikavälin perspektiivimme antaa Verdanen rahastojen yrityksille mahdollisuuden tehdä tarvittavat investoinnit organisaatioon, tuotteisiin sekä brändeihin ja mahdollistaa siten kestävän markkinajohtajuuden saavuttamisen”, Verdane Capital Advisorsin toimitusjohtaja Bjarne Lie kommentoi.

Verdanen rahastojen kohdeyrityksillä on pääsy pääomaan, osaamiseen, globaaliin verkostoon ja tiimimme 15 vuoden kokemukseen sektorijohtajien rakentamisesta Pohjoismaissa. Portfolio-yrityksemme hyötyvät myös keskinäisen tiedon ja osaamisen vaihdosta verkostossamme, joka koostuu yli sadasta ohjelmisto-, internet-, teollisen teknologian ja energiateknologian sektoreilla toimivasta yrityksestä.

”Verdanen rahastoilla on todennäköisesti markkinoiden joustavin investointimandaatti. Jos löydämme yrityksen, johon uskomme, ja tavan, jolla Verdane omistajana voisi luoda lisäarvoa, keino sijoittaa yritykseen löytyy kyllä. Eniten merkitystä on itse yrityksellä ja liikeidealla, ei investoinnin rakenteella”, Bjarne Lie jatkaa.

Verdane Capital X -rahasto suljettiin uusilta sitoumuksilta 6 miljardin kruunun maksimikoossaan tammikuussa 2019. Rahasto sai sijoitussitoumuksia johtavilta kansainvälisiltä yliopistoilta, säätiöiltä, vakuutusyhtiöiltä, valtiollisilta instituutioilta, yksityisiltä ja julkisilta eläkevakuutusrahastoilta sekä yksityissijoittajilta yhdestätoista eri maasta. Yli 50 % pääomasta tulee voittoa tavoittelemattomilta sijoittajilta.

”Haluamme kiittää sijoittajia heiltä saamastamme tuesta ja myös heidän nopeasta toiminnastaan, jonka ansiosta saimme tehtyä rahastomme ensimmäiset sijoitukset. Verdane Capital X -rahaston  kaksi ensimmäistä sijoituskohdetta ovat Momox, saksalainen johtava kiertotalousyritys, ja Hive Streaming, ruotsalainen yritysten videojakeluun erikoistunut yritys. Molemmat yritykset edustavat rahastolle jatkossakin tyypillisiä sijoituskohteita.”

Verdane Capital X:n neuvonantajina toimivat Rede Partners, riippumaton pääomasijoittajien varainkeruuseen erikoistunut neuvonantaja, ja Andulf Advokat, pääomasijoittamiseen erikoistunut asianajotoimisto.

Lisätietoja:

Jonathan Bui, Communications Manager
+46 762 72 81 00
jonathan.bui@verdane.com


Verdane

Verdanen rahastot tarjoavat joustavaa kasvupääomaa nopeasti kasvaville ohjelmisto-, internet-, energia- ja korkean teknologian yrityksille tekemällä sekä vähemmistö- että enemmistösijoituksia yrityksiin ja salkkuihin. Verdane-rahastot on tavoitehakuinen, aktiivinen ja pitkäaikainen omistaja, joka auttaa yrityksiä ja niiden johtoryhmiä kiihdyttämään ja ylläpitämään kasvua hyödyntämällä Verdanen asiantuntijatiimin ainutlaatuista teknologiaosaamista ja käytännön osoittamaa osaamista yritysten arvonluomisessa. Verdane-rahastojen salkussa on yrityksiä kuten Boozt, EasyPark, Freespee, inRiver, MatHem, Mustad, Momox, Polytech ja Trivec. Verdane Advisory Groupin palveluksessa työskentelee 38 henkilöä Helsingissä, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Oslossa ja Tukholmassa. Lisätietoja: www.verdane.com