Verso Capitalin exit: Ginolis osaksi CELLINK-konsernia

Oululainen Ginolis Oy ja CELLINK AB ovat tehneet sopimuksen, jossa CELLINK ostaa Ginoliksen koko osakekannan. Tämän kaupan myötä Ginolis tulee olemaan osa CELLINK Industrial Solutionsia yhdessä Scienionin ja Cellenionin kanssa. Kaupan odotetaan valmistuvan viimeistään 1. maaliskuuta, 2021. Ginolis jatkaa omana yhtiönään ja nykyisen johdon alaisuudessa kaupan jälkeen.

Ginolis vahvistaa markkina-asemaansa

Kaupan myötä Ginolis vahvistaa nykyistä markkina-asemaansa, saaden käyttöönsä CELLINKin laajan toimipaikkojen ja jakelijoiden verkoston. Lisäksi Ginolis hyötyy CELLINKin laajoista resursseista ja asiantuntijaosaamisesta tulevissa tuotekehitysprojekteissaan, mikä mahdollistaa entistä parempien palveluiden tarjoamisen asiakkaille.

“Viimeisten yhdentoista vuoden aikana olemme kehittäneet vahvan perustan ja rakentaneet merkittäviä asiakassuhteita toimialallemme. Odotamme innolla pääsevämme osaksi CELLINKin biokonvergenssiohjelmaa ja saavamme asiantuntemuksemme ja tarjontamme laajemman yleisön tietoisuuteen”, sanoo Teijo Fabritius, toimitusjohtaja, Ginolis.

Synergiaetua CELLINKin tuotteisiin ja palveluihin

Yrityskaupan myötä CELLINK saa synergiaetuja tuotteissa ja palveluissa, jotka automatisoivat mikrofluidisten, multipleksisten ja lateraalivirtauksen IVD-testien (PoC-testien) valmistuksen. Ginoliksen innovatiivinen teknologia täydentää yrityksen tarjontaa, mahdollistaen laajamittaisten automaatioprojektien toimittamisen terveysteknologia- ja diagnostiikka-alan asiakkaille.

“Olemme erittäin iloisia saadessamme toivottaa Ginoliksen tervetulleeksi osaksi CELLINK-perhettä. Ginoliksen teknologian modulaarisuus tekee alustoista ihanteellisia tuotetarjontamme kasvattamiseen. Tämä mahdollistaa biopainatusosaamisemme strategisen ja teollisen laajentamisen biotekniikan ja farmasian asiakkaille. Tähän missioon konsernimme sitoutui kaksi vuotta sitten. Ginoliksen asiantuntijoiden kehittämät ratkaisut takaavat korkeamman laadun biopainatuskokeille ja -tuloksille, nopeamman läpisyötön painetuille kudoksille sekä toistettavissa olevat ja luotettavammat tiedot. Esimerkiksi Pixie, Ginoliksen 3D-metrologiajärjestelmä, on täydellinen lisäosa biopainatuksellemme. Se mahdollistaa biopainettujen kudosten nopean laadunvarmistuksen ja täysin uudenlaisen toistettavuuden. CELLINK voi jatkossa toimittaa laajamittaisia automaatioratkaisuita lääketieteen ja diagnostiikan aloille, sekä alaan liittyviä kulutustarvikkeita, jotka täydentävät nykyistä tarjontaamme.” tiivistää CELLINKin toimitusjohtaja Erik Gatenholm.

Yhteyshenkilöt:

Lisätietoja: Teijo Fabritius, toimitusjohtaja Ginolis Oy, +358 40 565 1782 teijo.fabritius@ginolis.com

Linkit:

http://www.ginolis.com

http://www.cellink.com