Woolman Oy panostaa kasvuun – kumppaniksi kolme sijoittajaa

Woolman Oy on saanut kumppanikseen kasvuun kolme sijoittajaa. Euroopan  suurin Shopify-toimisto Woolman saa 1,2 milj. euron osakeannin myötä vahvistusta Midinvest Management Oy:n rahastolta, Gorilla Capitalin rahastolta sekä Reaktor Innovations Oy:ltä.

Woolman auttaa eurooppalaisia brändejä menestymään globaalissa kaupankäynnissä erityisesti direct to consumer -liiketoiminnassa. Brändien hyödyntämät kaupankäynnin ja taloudenhallinnan ratkaisut toimivat tunnetuimmille globaaleille SaaS-alustoille Shopifyille ja NetSuitelle.

Woolman on auttanut kolmessa vuodessa satojen verkkokauppojen perustamisessa sekä niiden myynnin kasvattamisessa – aina pk-yrityksestä  globaaleihin, miljardin euron liikevaihdon brändeihin. Yhtiö on myös kehittänyt verkkokaupan logistiikkaan omia SaaS-tuotteita. Woolmanin tuotekehitysosaamista hyödyntävät myös muut kumppanit.

“Direct to consumer -trendi, kaupankäynnin murros sekä viimeisimpänä COVID-19 ovat siivittäneet meitä nopeaan kasvuun. Ihmiset, arvot, kehittyminen ja asiakaslähtöisyys ovat kasvumme kulmakivet. Olen ylpeä tiimistämme ja asiakkaistamme. Samaan aikaan, kun asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme käsi kädessä kaupan muutoksessa ja kasvussa, innovoimme ja digitalisoimme asiakastarpeita SaaS-tuotteiksi. Haluamme olla aina ihmisen kokoinen scaleup-yritys”, kertoo Woolmanin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Juha Harju.

“Midinvest Managementia, Gorilla Capitalia ja Reaktor Innovationia sekä Woolmania yhdistää myös se, mitä tarvitaan myös menestyvässä kaupankäynnissä: globaali mutta paikallinen, teknologiaa ja lähellä ihmistä. Nyt liiketoiminnasta tulee 15% Suomen ulkopuolelta ja investoinnit kohdistuvat kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin, uusien osaajien rekrytointiin ja SaaS-liiketoiminnan kehittämiseen”, kokoaa Harju.

“Verkkokauppa on ollut ja tulee olemaan kovassa nousussa. Shopifyn kaltaiset SaaS-ratkaisut ovat kehittyneet tasolle, jossa suuremmatkin yritykset voivat ottaa niitä käyttöön. Samaan aikaan pienempien yrityksien kasvaessa haasteeksi syntyy verkkokaupan kytkentä talouden- ja varastonhallintaan. Woolmanilla on hyvä ratkaisu ja kokenut tiimi ratkaisemaan näitä ongelmia, ja Reaktorilla on verkkokaupasta maailmanluokan kokemusta ja näkemystä”, toteaa Juha Ilola Reaktorilta.

”Myymme asiakkaalle parempaa bisnestä, emme IT-projekteja osoittaa liiketoimintalähtöistä ajattelua, jossa teknologialla on vain välinearvo. Juuri näin ajattelemme itsekin ja siksi yhteinen arvopohja Woolmanin kanssa löytyi heti”, toteaa Risto Rautakorpi Gorilla Capitalista.

“Olemme seuranneet Woolmanin kehitystä jo pidemmän aikaa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että nämä sijoitukset osaltaan mahdollistavat yhtiön kasvun ja kansainvälistymisen.  Uskomme Woolmanin tiimin kyvykkyyteen nostaa liiketoiminta uudelle tasolle”, kertoo Jukka-Pekka Nikula Midinvestistä.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja ja co-founder Juha Harju, Woolman Oy, p. 050 440 8008

Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula, Midinvest Management Oy, p. 050 539 9378

CFO Juha Ilola, Reaktor Innovation, p. 040 067 4338

Managing Partner Risto Rautakorpi, Gorilla Capital, p. 0500 705 668

Woolman Oy on Euroopan unionin alueen suurin Shopify Plus -toimisto. Yritys työllistää 60 henkeä kolmessa eri maassa ja sen liikevaihto kuluvana vuonna on yli 3 miljoonaa euroa. Woolmanin asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi Nanso, Pentik, Kalevala Koru, QT, Vallila sekä Gugguu.
woolman.fi

Midinvest Management Oy on pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Midinvestin hallinnoimien rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Midinvest-rahastoissa on tällä hetkellä 15 kohdeyhtiötä.
midinvest.fi

Reaktor Innovations Oy eli Reaktor on suomalainen, seitsemässä maassa toimiva IT-asiantuntijapalveluita, ohjelmistokehitystä sekä digitaalista strategia- ja design-työtä tarjoava yritys.
reaktor.com

Gorilla Capital on pohjoismaiden aktiivisin aikaisen vaiheen pääomasijoittaja. Gorilla sijoittaa yrityksiin, jotka ratkovat reaalimaailman liiketoimintaongelmia oivaltavalla tavalla hyödyntäen nykyaikaista teknologiaa. Rahasto on sijoittanut tähän mennessä yli 40 yritykseen.
gorillacapital.fi