Tutustu mentoreihin

Pääomasijoitusalan mentorit

Ari Tolppanen

30 vuotta pääomasijoittajana (CapManin perustaja). Tätä ennen Huurre Oy:n ja Nordfilm Oy:n toimitusjohtaja. Tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä (1973). Syvällinen kokemus pääomasijoittamisen ja fundraisingin kaikilta osa-alueilta ml. yritysostot ja hallitustyöskentely.

Markus Sjöholm

Markus Sjöholm on toiminut pääomasijoittajana yli 20 vuotta. Sjöholm on ollut CapMan Buyoutin johdossa lähes seitsemän vuotta, mukaan lukien kolmen vuoden jakso Managing Partnerina. Lisäksi Sjöholm on toiminut yli 20 keskisuuren pohjoismaisen yhtiön hallituksessa. Vuonna 2018 Sjöholm perusti Actone Oy:n joka tarjoaa aktiivisen omistajuuteen liittyvä palveluja niin pääomasijoittajien kohdeyrityksille kuin yrittäjien, perheiden ja institutionaalisten sijoittajien yrityksille.

Artturi Tarjanne

Artturi Tarjanne on Activist VC bisnesenkeli- ja sarjayrittäjätaustalla, ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus kansainvälisestä IT-alasta. Yrittäjänä Artturi on kerännyt VC rahoitusta useille startupeille ja tehnyt myös kourallisen bisnesenkelisijoituksia. Nexit Venturesin perustajana ja General Partnerina Artturilla on 20 vuoden kokemus transatlanttisesta VC:sta, ja hän on perehtynyt +10 000 diiliin ja tehnyt 25 sijoitusta ja tusinan exittejä Yhdysvaltain markkinoille.

Pertti Nurmio

Lähes kahden vuosikymmenen kokemus pääomasijoitusalan rahastojen vetämisestä. MBO:n kautta Armada Mezzanine Capitalin perustajia, hallinnoiden €260 miljoonan sijoitusvarallisuutta. Päävastuussa mm. kolmen mezzanine-rahaston keräämisestä. Sijoitukset lähinnä velkainstrumenteilla buy-out järjestelyihin kaikissa Pohjoismaissa. Luopui Armadasta vuoden 2017 lopulla toteutetun sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Ennen pääomasijoitusuraa yrityspankkiirina Suomessa ja ulkomailla.

Osaamisalueet yrittäjyys, rahastojen kerääminen ja hallinnointi, tiimien johtaminen monikulttuurisessa ympäristössä, corporate governance, pääomarakenteiden strukturointi laajasti käsitettynä sekä venture että buy-out puolella ja sijoitustoiminta yleensä.

Tom Henriksson

Tom on General Partner OpenOceanilla, jossa hän johtaa yhtiön sijoituksia markkinointiteknologian, adtechin ja kuluttajadatayritysten osalta. Tom on parhaillaan LoopMe:n, Passfortin, Personalyzen, TapDaq:n, Unicastin ja Verto Analyticsin johtokunnissa/lautakunnissa sekä seuraa tarkoin TrueCalleria. Ennen liittymistään OpenOceanille, Tom lanseerasi ja johti Nokian Interactive Advertising – yksikköä, skaalaten tämän ensimmäisen sukupolven premium mobiilimainonnan nollasta noin $50 miljoonan liikevaihtoon alle kolmessa vuodessa. Aiemmin Tom on toiminut Holtron Venturesin Managing Directorina, jossa hän johti MySQL Ab:n A-kierroksen.

Timo Argillander

Timo Argillander toimii IPR.VC Management Oy:n Managing Partnerina. IPR.VC on mediasisältöihin erikoistunut pääomarahasto. Syksyllä 2015 käynnistynyt rahasto sijoittaa varhaisen vaiheen televisio-, elokuva-, animaatio-, peli- ja internetsisältötuotantoihin, jotka on suunnattu kansainvälisille markkinoille.

Timolla on pitkä kokemus media- ja teknologialiiketoiminnasta yrittäjänä, palkkajohtajana ja konsulttina. Timo perusti Suomen ensimmäisen e-learning-yhtiön Brainwaren opiskeluaikanaan vuonna 1984. Myytyään yrityksen hän toimi Applella myyntijohdon tehtävissä sekä Editassa digitaalisista palveluista vastaavana johtoryhmän jäsenenä. Timo perusti konsulttiyhtiö Digital Media Finlandin 2000-luvun alussa ja kehitti yhtiökumppaniensa kanssa yhtiön johtavaksi mediaan erikoistuneeksi asiantuntijapalveluiden tarjoajaksi.

Ville Heikkinen

Käytännön teknologia-, transaktio- ja sijoitusammattilainen. Yli 15 vuoden kokemus sijoittajana, lakimiehenä, neuvonantajana, hallituksen jäsenenä ja yrittäjänä venture capital -rahoituksesta, yrityskaupoista ja teknologian hallinnasta sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Toiminut viimeiset 5 vuotta Butterfly Venturesin osakkaana ja aiemmin sijoitusneuvoston jäsenenä alkuvaiheen rahastossa sekä hallituksen puheenjohtajana hieman myöhäisemmän vaiheen rahastossa. Ennen pääomasijoittaja-uraa toiminut asianajajana johtavassa Pohjoismaisessa sekä New Yorkilaisessa asianajotoimistossa, osakkaana ja johtajana Pohjoismaiden ensimmäisessä pörssilistatussa liikejuridiikan yhtiössä sekä suomalaisen listatun yhtiön teknologialiiketoiminta- ja hallintotehtävissä. Koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri sekä kauppatieteiden maisteri ja jatko-opintoja MIT:ssa (Massachusetts Institute of Technology).

Tilaa uutiskirje / Subscribe to our newsletter