Tutustu mentoreihin

Pääomasijoitusalan mentorit

Ari Tolppanen


30 vuotta pääomasijoittajana (CapManin perustaja). Tätä ennen Huurre Oy:n ja Nordfilm Oy:n toimitusjohtaja. Tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä (1973). Syvällinen kokemus pääomasijoittamisen ja fundraisingin kaikilta osa-alueilta ml. yritysostot ja hallitustyöskentely.

Markus Sjöholm


Markus Sjöholm on toiminut pääomasijoittajana yli 20 vuotta. Sjöholm on ollut CapMan Buyoutin johdossa lähes seitsemän vuotta, mukaan lukien kolmen vuoden jakso Managing Partnerina. Lisäksi Sjöholm on toiminut yli 20 keskisuuren pohjoismaisen yhtiön hallituksessa. Vuonna 2018 Sjöholm perusti Actone Oy:n joka tarjoaa aktiivisen omistajuuteen liittyvä palveluja niin pääomasijoittajien kohdeyrityksille kuin yrittäjien, perheiden ja institutionaalisten sijoittajien yrityksille.

Inka Mero


Olen Voima Ventures deeptech VC -rahaston perustaja ja CEO. Sijoitamme maailmaa muuttaviin tiedelähtöisiin kasvuyhtiöihin. Diversiteetti ja nuorten lahjakkuuksien nostaminen ovat minulle tärkeitä asioita - kovaa globaalia ambitiotasoa unohtamatta. Taustani on 20+ v. teknologia-aloilla Skandinaviassa, USAssa ja Tel Avivissa niin startup -sijoittajana, toimitusjohtajana, myynnin- tai tuotteen vetäjänä kuin pörssiyhtiöiden hallitusammattilaisena.

Artturi Tarjanne


Artturi Tarjanne on Activist VC bisnesenkeli- ja sarjayrittäjätaustalla, ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus kansainvälisestä IT-alasta. Yrittäjänä Artturi on kerännyt VC rahoitusta useille startupeille ja tehnyt myös kourallisen bisnesenkelisijoituksia. Nexit Venturesin perustajana ja General Partnerina Artturilla on 20 vuoden kokemus transatlanttisesta VC:sta, ja hän on perehtynyt +10 000 diiliin ja tehnyt 25 sijoitusta ja tusinan exittejä Yhdysvaltain markkinoille.

Ekaterina Gianelli


Ekaterina toimii partnerina Inventurella, joka tukee alkuvaiheen yrittäjiä. Helsingistä käsin Ekaterina työskentelee digitaalisten terveys-, kuluttaja- ja yrityksille suunnattujen ohjelmistoyritysten kanssa. Aiemmin Ekaterina on ollut mukana Fjordissa, joka on suunnittelu- ja innovaatiokonsulttiyritys. Ekaterinan intohimo on auttaa yrittäjiä menestymään. Aktiivisena yhteisön rakentajana hän on osallistunut moniin aloitteisiin, jotka tähtäävät vahvistamaan pohjoismaista teknologiaekosysteemiä. Kokemuksiinsa pohjaten Ekaterina pyrkii aktiivisesti rakentamaan siltaa muotoilun, liiketoiminnan ja teknologian välille.

Pertti Nurmio


Lähes kahden vuosikymmenen kokemus pääomasijoitusalan rahastojen vetämisestä. MBO:n kautta Armada Mezzanine Capitalin perustajia, hallinnoiden €260 miljoonan sijoitusvarallisuutta. Päävastuussa mm. kolmen mezzanine-rahaston keräämisestä. Sijoitukset lähinnä velkainstrumenteilla buy-out järjestelyihin kaikissa Pohjoismaissa. Luopui Armadasta vuoden 2017 lopulla toteutetun sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Ennen pääomasijoitusuraa yrityspankkiirina Suomessa ja ulkomailla.

Osaamisalueet yrittäjyys, rahastojen kerääminen ja hallinnointi, tiimien johtaminen monikulttuurisessa ympäristössä, corporate governance, pääomarakenteiden strukturointi laajasti käsitettynä sekä venture että buy-out puolella ja sijoitustoiminta yleensä.

Tom Henriksson


Tom on General Partner OpenOceanilla, jossa hän johtaa yhtiön sijoituksia markkinointiteknologian, adtechin ja kuluttajadatayritysten osalta. Tom on parhaillaan LoopMe:n, Passfortin, Personalyzen, TapDaq:n, Unicastin ja Verto Analyticsin johtokunnissa/lautakunnissa sekä seuraa tarkoin TrueCalleria. Ennen liittymistään OpenOceanille, Tom lanseerasi ja johti Nokian Interactive Advertising – yksikköä, skaalaten tämän ensimmäisen sukupolven premium mobiilimainonnan nollasta noin $50 miljoonan liikevaihtoon alle kolmessa vuodessa. Aiemmin Tom on toiminut Holtron Venturesin Managing Directorina, jossa hän johti MySQL Ab:n A-kierroksen.

Timo Argillander


Timo Argillander toimii IPR.VC Management Oy:n Managing Partnerina. IPR.VC on mediasisältöihin erikoistunut pääomarahasto. Syksyllä 2015 käynnistynyt rahasto sijoittaa varhaisen vaiheen televisio-, elokuva-, animaatio-, peli- ja internetsisältötuotantoihin, jotka on suunnattu kansainvälisille markkinoille.

Timolla on pitkä kokemus media- ja teknologialiiketoiminnasta yrittäjänä, palkkajohtajana ja konsulttina. Timo perusti Suomen ensimmäisen e-learning-yhtiön Brainwaren opiskeluaikanaan vuonna 1984. Myytyään yrityksen hän toimi Applella myyntijohdon tehtävissä sekä Editassa digitaalisista palveluista vastaavana johtoryhmän jäsenenä. Timo perusti konsulttiyhtiö Digital Media Finlandin 2000-luvun alussa ja kehitti yhtiökumppaniensa kanssa yhtiön johtavaksi mediaan erikoistuneeksi asiantuntijapalveluiden tarjoajaksi.

Ville Heikkinen


Käytännön teknologia-, transaktio- ja sijoitusammattilainen. Yli 15 vuoden kokemus sijoittajana, lakimiehenä, neuvonantajana, hallituksen jäsenenä ja yrittäjänä venture capital -rahoituksesta, yrityskaupoista ja teknologian hallinnasta sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Toiminut viimeiset 5 vuotta Butterfly Venturesin osakkaana ja aiemmin sijoitusneuvoston jäsenenä alkuvaiheen rahastossa sekä hallituksen puheenjohtajana hieman myöhäisemmän vaiheen rahastossa. Ennen pääomasijoittaja-uraa toiminut asianajajana johtavassa Pohjoismaisessa sekä New Yorkilaisessa asianajotoimistossa, osakkaana ja johtajana Pohjoismaiden ensimmäisessä pörssilistatussa liikejuridiikan yhtiössä sekä suomalaisen listatun yhtiön teknologialiiketoiminta- ja hallintotehtävissä. Koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri sekä kauppatieteiden maisteri ja jatko-opintoja MIT:ssa (Massachusetts Institute of Technology).

Fabian Sepulveda


Fabian on suomalaiseen startup-ekosysteemiin syvästi juurtunut yhdysvaltalainen Venture capital - ja enkelisijoittaja.

Petra Hakamo


Petra Hakamo on vastuullisen sijoittamisen erikoisosaaja. Petra toimii vastuullisuusjohtajan ja sijoituspäällikön kaksoisroolissa Evli Growth Partnersilla, joka sijoittaa Euroopan lupaavimpiin, myöhäisemmän vaiheen kasvutarinoihin. Petra vastaa EGP:llä portfoliotyöstä ja tukee aktiivisesti yrittäjiä heidän ESG strategian luomisessa, bisneksen kehityksessä ja skaalaamisessa. Viimeiset 5 vuotta Petra on toiminut rahoitusalalla (Evli, SEB, OP) ja vastannut ESG-konsultointi projekteista niin suuryritys- kuin startup-puolella ympäri Euroopan. Kasvuyhtiöissä Petraa vetää puoleensa eritoten innovatiivisuus, korkea ambitio-taso sekä halu kansainvälistymiseen, jota tukee Petran oma tausta asuessaan seitsemässä eri maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Työnsä ohella Petra toimii aktiivisesti Pohjoismaisissa yrittäjäverkostoissa ja startup kiihdyttämöissä niin mentorin kuin neuvonantajan rooleissa – eritoten impact-kulmalla. Koulutukseltaan Petra on kauppatieteiden tuplamaisteri Aallosta ja LSE:stä.

Minna Heimonen


Minna toimii vastuullisuus- ja viestintäpäällikkönä MB Rahastoilla. MB Rahastot on buy-out sijoittaja, joka sijoittaa keskikokoisiin kasvuyrityksiin Suomessa. Minnan vastuulle kuuluu mm. vastuullisen sijoittamisen käytäntöjen kehittäminen sekä sijoittajaviestinnän monipuoliset tehtävät. Minnan intohimona on vastuullisuuden ja kestävän liiketoiminnan edistäminen pääomasijoitustoimialalla. MB:n tiimiin Minna liittyi syksyllä 2018 ja ennen sitä hän työskenteli Deloittella kestävän liiketoiminnan ja riskienhallinnan konsulttina.

Hae mentoroitavaksi!

Mentorihakemuksen voit täyttää täällä!

Tilaa uutiskirje / Subscribe to our newsletter