22 miljoonaa euroa suomalaiselle Haltianille – jo 70 prosenttia liikevaihdosta ulkomailta

Suomalainen esineiden internet (IoT) -yhtiö Haltian julkisti tänään uuden 22 miljoonan euron kasvurahoituksensa. Kierrosta johti Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Kierroksella mukana olivat myös Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Huippuluokan IoT-tuotteistaan ja -ratkaisuistaan tunnettu Haltian aikoo käyttää uuden rahoituksensa laajentuakseen edelleen Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla. Yhtiö keskittyy myös tuotekehitykseen ja tuo uusia IoT-tuotteita markkinoille vuoden loppuun menessä.

Uusien huippuluokan IoT-ratkaisujen ja -palveluiden kysyntää ohjaavat globaalit megatrendit, kuten työmukavuuden parantaminen ja hybridityön tukeminen, kiinteistöalan digitalisaatio sekä energia- ja tilankäytön tehokkuus. WorldGBC:n raportin mukaan rakennukset ovat tällä hetkellä vastuussa 39 prosentista maailmanlaajuisista energiaan liittyvistä hiilidioksidipäästöistä. Lähes kolmannes näistä päästöistä syntyy rakennusten lämmittämiseen, jäähdyttämiseen ja sähköntuotantoon tarvittavasta energiasta.

Haltian ratkaisee osaltaan haasteita rakentamillaan helppokäyttöisillä IoT-ohjelmistoilla ja sensoreilla, joita voidaan hyödyntää erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin. Muun muassa Haltianin Empathic Building -ratkaisu on digitaalinen sensori, jota käytetään muun muassa hybdiritoimistoissa, joissa työtilat ovat jaettuja. Ratkaisun avulla työntekijät voivat löytää toimistoon tullessaan vapaat tilat, varata ne sekä saada analytiikkaa työtilojen käytöstä ja varausasteesta. Haltian pilotoi myös sairaaloiden Emphatic Building -ratkaisua, jonka avulla voidaan tehostaa sairaalan toimintoja, kuten potilasvirtaa ja tilojen hallintaa, ja siten helpottaa sairaalan henkilökunnan työtä.

Haltianin asiakaskunta koostuu suurista kansainvälisistä organisaatioista, Japanista Yhdysvaltoihin. Haltian toimittaa taas tänäkin vuonna IoT-järjestelmä tuhansiin kiinteistöihin ympäri maailmaa. Monet maailman suurimmista kiinteistöyhtiöistä, kuten CBRE ja ISS, käyttävät Haltianin ratkaisuja rakennuksissaan. Pelkästään Yhdysvaltojen markkinoiden osuus Haltianin liikevaihdosta on jo kolmannes. Yhtiö on myös hiljattain perustanut toimipisteet Alankomaihin ja Kaliforniaan. Uuden rahoituksen myötä yhtiö jatkaa menestyksekästä kansainvälistä laajentumistaan.

“Haltianin keskeinen tavoite on sujuvoittaa työelämää toimivlla ja helppokäyttöisillä digitaalisilla ratkaisuilla”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Pasi Leipälä. “Uuden rahoituksen siivittämänä jatkamme huippuluokan IoT-ratkaisujen kehittämistä asiakkaillemme. Nämä ratkaisut auttavat asiakkaitamme menestymään digitalisaation kiihtyessä, tekemään parempia datalähtöisiä päätöksiä sekä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta.”

Uutta kasvurahoituskierrosta johti kasvuvaiheen sijoituksiin erikoistunut Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE). Kierroksessa sijoittivat myös Varma, Tesi, Ventic ja Inventure. Haltian on kerännyt tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa euroa rahoitusta.

“Haltian tarjoaa huippuluokan IoT-ratkaisuja, maailmaluokan tarkkuudella ja uniikilla datalla. Olemme ilolla mukana Haltianin uudessa rahoituskierroksessa ja tuemme innoissamme tiimin laajentumista uusille markkinoille. Uusi rahoitus vahvistaa samalla myös Haltianin ainutlaatuista asemaa kasvavilla kansainvälisillä IoT-markkinoilla. Haltianin vaikuttava, yli 50 prosentin vuosikasvu ja kolmessa vuodessa kolminkertaistunut liikevaihto tekevät siitä erinomaisen sijoituskohteen meille”, tiivistää Kitty Laine, MAM Growth Equityn sijoituspäällikkö.

“Haltian jatkaa vauhdikasta kasvuaan ja kansainvälistymistään, kiitos uuden merkittävän rahoituksen”, Leipälä kertoo. “Rekrytoimme nyt myös vauhdilla uusia kaupallisen alan osaajia kasvavaan tiimiimme, sekä Suomeen että ulkomaille. Tiimimme kehittää myös uuden rahoituksen voimin uusia huippuluokan IoT-tuotteita, jotka tuodaan markkinoille loppuvuodesta.”

Lisätietoja

Pasi Leipälä
Toimitusjohtaja, Haltianin perustaja
pasi.leipala@haltian.com
+358405434579

Tietoja Haltianista

Haltian on teknologiaratkaisuja tarjoava globaali IoT- ja tuotekehitystalo. Yrityksen perustivat Pasi Leipälä, Teemu Vaattovaara, Jyrki Okkonen ja Ville Ylläsjärvi vuonna 2012. Haltianin IoT -palveluihin kuuluvat Empathic Building -digitaalinen kaksoissensori älykkäille rakennuksille sekä Thingsee, IoT-teknologia-alusta, joka mahdollistaa uusien IoT-ratkaisujen käyttöönoton suuressa skaalassa. Haltian tarjoaa myös uusien IoT-tuotteiden kehityspalveluita. Haltianin pääkonttori sijaitsee Oulussa. Yritys työllistää tällä hetkellä 145 henkilöä maailmanlaajuisesti. www.haltian.com