Jäsenedut

Yhdistyksen jäseneksi liittyessä saat monia huomattavia jäsenetuja, kuten näkyvyyttä Suomen pääomasijoituskentässä, sekä mahdollisuuden osallistua yhdistyksen tapahtumiin ja koulutuksiin.

Näkyvyys yhdistyksen verkostossa – jäsenprofiili ja sijoittajahakukone

Yhdistyksen verkkosivuilta löytyy jäsenlista, jossa jokaisella jäsenyrityksellä on oma profiilinsa. Lisäksi yhdistyksen sijoittajajäsenet lisätään verkkosivuiltamme löytyvään sijoittajahakukoneeseen, jota startup- ja kasvuyritykset voivat käyttää apunaan sopivaa pääomasijoittajaa etsiessään. Olemme myös laatineet pääomasijoitusta hakeville yrityksille oppaan, joka löytyy verkkosivuiltamme suomeksi ja englanniksi.

Uuden jäsenen esittely

Kirjoitamme uusista jäsenistämme aina mieluusti jäsenesittelyn, jotta he tulisivat yhdistyksen jäsenistölle sekä muille toimialaa seuraaville sidosryhmille tutuksi. Jäsenesittelyt julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla ja jaetaan viestintäkanavissamme.

Viestintä – yhdistys pääomasijoitusalan viestintäkanavana

Julkaisemme jäsenistömme uutisia mm. uusista sijoituksista ja exiteistä verkkosivuillamme, sekä jaamme ne somekanavissa. Tiedotamme jäsenistöämme säännöllisesti alaa koskevasta sääntelystä, tilastoista, julkaisuista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista jäsenkirjeiden muodossa. Lisäksi jäsenetuihin kuuluu sunnuntaisin toimitettava kooste toimialan viikon tärkeimmistä uutisista. Yhdistys esiintyy säännöllisesti eri sidosryhmien tilaisuuksissa ja esittelee yhdistyksen jäseniä sekä heidän kohdeyhtiöitään toimialan vaikuttajille.

Yhdistyksen jäsensivut

Jäsensivuillemme on koottuna kaikki jäsenistön käyttöön tarkoitettu materiaali. Jäsensivuilta löydät esimerkiksi työryhmien kokousten esityslistat, pöytäkirjat ja muut aineistot. Lisäksi sivuilta löytyy erilaisia oppaita, säädöskatsauksia, tapahtumatallenteita ja -materiaaleja, sekä paljon muuta.

Yhdistyksen edunvalvonta ja työryhmät

Jäsenenä olet myös tukemassa alan äänen kuulumista. Vaikutamme aktiivisesti päättäjien suuntaan kansallisella ja EU-tasolla, ja otamme alan yhteisiä edunvalvontakysymyksiä vietäväksi eteenpäin päättäjille. Lisäksi jaamme säännöllisesti tietoa kotimaisista ja EU-säädöshankkeista sekä niiden vaikutuksista pääomasijoitustoimialalle. Jäsenet voivat vaikuttaa yhdistyksen linjauksiin erityisesti osana työryhmiä, joihin haetaan kahden vuoden välein uusia jäseniä. Yhdistyksessä toimii aktiivisesti hallituksen lisäksi seuraavat varsinaiset työryhmät:

  • Buyout-työryhmä
  • ESG-työryhmä
  • Lakityöryhmä
  • Tutkimustyöryhmä
  • VC-työryhmä
  • Verotyöryhmä
  • Viestintätyöryhmä

Lisäksi yhdistyksellä on ad hoc-ryhmiä yksittäisten teemojen käsittelyyn, joista tällä hetkellä aktiivisena toimii sustainable finance-sääntelytyöryhmä.

Työryhmistämme voit lukea lisää täältä!

Toimialan tutkimus- ja tilastointi

Yhdistys ylläpitää toimialan tilastoja, jotka julkaistaan puolivuosittain yhdistyksen verkkosivuilla. Teemme myös muuta tutkimustyötä toimialan kehittämiseksi ja näkyvyyden parantamiseksi mm. yhteistyössä jäsenistön kanssa. Yhdistykseltä voi myös pyytää tutkimus- ja tilastotietoja sekä esitysmateriaaleja tukemaan jäsenten omaa viestintää. Viimeisimmät tutkimuksemme löydät täältä.

Tapahtumat ja koulutus

Yhdistyksen jäsenenä saat pääsyn alan verkostoitumistilaisuuksiin ja koulutuksiin. Teemme myös jäsentemme kanssa mieluusti yhteistyötä tapahtumien muodossa, ja tuemme jäsenistön tapahtumien markkinointia jakamalla niitä jäsenkirjeissämme ja lisäämällä ne tapahtumakalenteriimme.

Vastuuhenkilöilmoitus

Tarjoamme yhdistyksen pääomasijoittajajäsenille vastuuhenkilöilmoitus-palvelun, jonka kautta pääomasijoittajan on mahdollista ilmoittaa Suomen Asiakastiedolle ja Dun & Bradstreetille (ent. Bisnode) edustajansa osallistumisesta kohdeyrityksen hallintoon pääomasijoittajan ominaisuudessa. Tämä ns. ref-tieto rekisteröidään kohdeyrityksen luottotietoihin pääomasijoittajan tekemän ilmoituksen perusteella. Menettelytavan tarkoituksena on parantaa kohdeyritysten vastuuhenkilöinformaatiota ja toisaalta estää huonosti menestyvien kohdeyritysten negatiivinen vaikutus sijoittajan muihin kohdeyrityksiin.

Yhdistyksen säännöt ja toimialan itsesääntely

Yhdistyksen säännöt ja suositukset löytyvät verkkosivuiltamme. Pääomasijoittajajäsenet jäsenyyden myötä sitoutuvat noudattamaan sääntöjen osana olevassa “Code of Conduct” -normistossa määriteltyjä periaatteita ja avoimuus- ja läpinäkyvyyssuosituksia. Suosituksia noudatetaan comply or explain -periaatteen mukaisesti ja yhdistys seuraa suositusten noudattamista vuosittain. Myös vastuullisen sijoittamisen periaatteet ovat osa yhdistyksen Code of Conduct -sääntöjä ja avoimuus- ja läpinäkyvyyssuosituksia. Pääomasijoittajien tulee huomioida vastuullisuus niin omassa kuin kohdeyhtiöidensä toiminnassa. Teemme tutkimusta ja järjestämme koulutusta jäsenistöllemme vastuullisen sijoitustoiminnan kehittämiseksi.

Keskustelemme mielellämme jäsentemme kanssa siitä, kuinka voimme auttaa heitä parhaiten. Ole siis yhteydessä ja kysy lisää! Tiimimme yhteystiedot löydät täältä.

Haluatko mukaan toimintaamme?

Jäsenistöömme kuuluu monipuolinen joukko pääomasijoittajia, rahastosijoittajia sekä toimialan neuvonantajia ja sidosryhmiä. Lue lisää ja hae yhdistyksen jäsenyyttä!

Hae jäseneksi täältä