Kuva Space tuottaa reaaliaikaista dataa resurssiviisaan maatalouden tarpeisiin avaruudesta käsin

Uutiset
Kuva Space

Ilmastonmuutos muuttaa jo nyt voimakkaasti ympäristöämme ja kykymme tarjota ruokaa globaalisti kaikille heikkenee jatkuvasti. Kuva Space tarkastelee maata avaruudesta käsin ja tarjoaa maanviljelijöille, yrityksille ja hallituksille edellytykset tehokkaaseen päätöksentekoon, kestävään viljelyyn, hiilidioksidin sitomiseen ja ilmastovaikutusten vähentämiseen. Yhtiö julkisti tänään 4,2 miljoonan euron rahoituskierroksen, jossa mukana mm. syväteknologiaan erikoistuva pääomasijoitusyhtiö Voima Ventures ja uuteen ruokateknologiaan sijoittava Nordic FoodTech VC yhdessä Euroopan avaruusjärjestön (ESA) ja VTT:n kanssa.

Helsinki, Suomi. Nopeasti kasvava väestö ja ilmastonmuutos aiheuttavat valtavia haasteita ihmiskunnalle. Ruokkiaksemme kaikki 10 miljardia ihmistä vuonna 2050 on tuotettava yli 50 prosenttia enemmän ruokaa käyttämättä enempää maatalousmaata. Tämä kaikki pitäisi tehdä myös ilmastoystävällisesti vähentäen hiilidioksidipäästöjä.

Ilmastonmuutos on suuri tekijä maataloudessa ja ilmasto-olojen jatkuvan muutoksen mukana pysyminen on ratkaisevaa maatalouden tulevaisuuden kannalta. Kuva Space (entinen Reaktor Space Lab) rakentaa maailman tehokkainta palvelua maailmanlaajuisen, päivittäisen ja relevantin datan tarjoamiseen. Yhtiön tavoitteena on olla maailmanlaajuinen lähde tiedolle, jonka avulla voidaan edistää biologista monimuotoisuutta ja estää ekosysteemien tuhoutumista samalla kun varmistetaan resurssiviisas ruoantuotanto.

Kuva Spacen ratkaisu mahdollistaa globaalisti maataloudelle sadon parantamista jopa 30% samalla vähentäen tarvittavia panoksia 15%. Yhtiö tarjoaa kattavaa tietoa maatalouspolitiikan tueksi ja hiilensidonnan todentamiseen.

“Kuva Space nousee avaruuteen ratkaistakseen suuren maailmanlaajuisen ongelman täällä maan päällä. Yhtiö pystyy toimittamaan reaaliaikaista dataa metsien ja biomateriaalin tilasta, ja siitä miten ne voidaan muuttaa mitattaviksi ja kaupankäyntiin soveltuviksi hiilinieluiksi”, kertoo Voima Venturesin toimitusjohtaja Inka Mero. “Odotamme innolla yhteistyötä tämän erittäin motivoituneen tiimin kanssa parantaaksemme elämää maan päällä hyperspektrikuvantamisen ja tekoälyn avulla”, lisää Mero.

“Päivittäisen, maailmanlaajuisen palvelumme avulla viljelijöillä on mahdollisuus saada relevanttia ja kustannustehokasta tietoa pelloistaan, ja suosituksia miten optimoida kasvuolosuhteet ja käyttäen vähemmän maata saavuttamaan suuremman sadon. Tämä tarkoittaa ympäristövaikutusten pienenemistä ja tulojen kasvua”, kertoo Kuva Spacen toimitusjohtaja Jarkko Antila.

Teknologisen kehityksen kannalta Kuva Spacen hyperspektrikameratekniikka on uraauurtavaa teknologiaa, jossa yhdistyvät pieni koko ja ennennäkemätön tehokkuus. Tämä ratkaisu mahdollistaa kymmenien satelliittien konstellaation muodostamisen erittäin kustannustehokkaasti ja tarjoaa kohtuuhintaista tietoa globaalisti.

“Kaikki tuotteessamme on rakennettu juuri tarkoitukseensa optimoiden ja sen ansiosta olemme voineet luoda erittäin vertikaalisesti integroidun tuotteen, joka sisältää kaiken kameratekniikasta ja algoritmeista ohjelmistoihin parhaalla teholla ja laadulla”, Antila kertoo. “Toistaiseksi hyperspektridataa on saatu vain suurista tieteellisistä satelliiteista ja vain kerran kuukaudessa. Meidän ratkaisumme pystyy tekemään saman, mutta päivittäin ja tehokkaammin.”

Nyt Kuva Space on kerännyt 4,2 miljoonan euron rahoituskierroksen Voima Venturesilta ja Nordic FoodTech VC:ltä sekä Euroopan avaruusjärjestöltä (ESA) ja VTT:ltä. Tämä rahoituskierros antaa mahdollisuuden rakentaa ja laukaista ensimmäiset kaupalliset satelliitit avaruuteen, ja kehittää palvelua sekä yrityksen liiketoimintaa pidemmälle.

Yhteystiedot

Jarkko Antila
Toimitusjohtaja, Kuva Space
jarkko.antila@kuvaspace.com
+358 50 5298876

Inka Mero
Toimitusjohtaja, Voima Ventures
inka.mero@voimaventures.com
+358 45 1214394

KUVA SPACE

Kuva Space on New Space -yritys, joka sijaitsee Espoossa. Tavoitteemme on parantaa elämää maan päällä päivittäisen avaruudesta tapahtuvan hyperspektrikuvantamisen ja tekoälyn avulla. Taustamme on nanosatelliittien kehittämisessä asiakkaanamme esimerkiksi Euroopan avaruusjärjestö ESA, ja tällä hetkellä 3 satelliittiamme on toiminnassa avaruudessa. Yhdistämällä kokemuksemme ja ymmärryksemme avaruustekniikasta, uudesta hyperspektritekniikasta, sekä tehokkaista tekoälymenetelmistä luomme maailmanlaajuisia sovelluksia, joilla on suuri vaikutus ilmastoon ja maatalouteen.

NORDIC FOODTECH

Nordic FoodTech VC on Pohjoismaiden ensimmäinen tulevaisuuden ruokateknologiaan keskittyvä pääomasijoitusrahasto. Rahasto investoi nopeasti kehittyviin teknologioihin, joilla uudistetaan radikaalisti ruokajärjestelmä – maaperästä kiertoradalle ja uusista proteiininlähteistä parempiin ruokailutottumuksiin. Maailmanlaajuisen ruokajärjestelmän muuttaminen on kriittisen tärkeää sekä ihmisten terveydelle, elämälle planeetalla että ilmastolle. Se on myös valtava mahdollisuus uudelle liiketoiminnalle.

VOIMA VENTURES

Voima Ventures on 45 miljoonan euron deep tech -rahasto, joka sijoittaa tiedepohjaisiin kasvuyrityksiin Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Voima Venturesin missio on ratkaista merkittäviä globaaleja ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. Keskiössä oleviin toimialoihin kuuluvat muun muassa bio- ja uudet materiaalit, lääketieteelliset ja biotieteelliset teknologiat, kuvantamisen ja optiikan teknologiat, IoT ja elektroniikka, robotiikka, tekoäly, ICT ja ohjelmistot. Voima Ventures myös hallinnoi VTT Venturesin 20:n kasvuyrityksen portfoliota johon kuuluvat muun muassa Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Voima Venturesin ankkurisijoittajia ovat VTT sekä Euroopan investointirahasto EIF, joiden lisäksi sijoittajina on yksityisiä sijoitusyhtiöitä.

Lue seuraavaksi

Uutiset

Happy Plant Protein Oy keräsi 1,8 miljoonan euron rahoituksen menetelmälle, joka parantaa innovatiivisten kasvipohjaisten elintarvikkeiden kotimaisuusastetta

VTT:ltä spinnanneen Happy Plant Protein Oy:n menetelmällä on mahdollista parantaa korkealaatuisten kasviperäisten proteiinien saatavuutta ja samalla Suomen proteiiniomavaraisuutta. Uuden menetelmän…
Lue artikkeli