FOV Ventures käynnisti metaverse-rahaston 17 miljoonan euron pääomalla

Uutiset

FOV Ventures on aloittanut Euroopan ensimmäisen metaverseen sijoittavan pääomarahaston. Rahasto on saanut kokoon 17 miljoonan euron pääoman. FOV Venturesin ankkurisijoittajina ovat Business Finland, OP-ryhmä, Elo sekä joukko yksityissijoittajia.

FOV Venturen partnerit ovat Petri Rajahalme sekä Dave Haynes. He ovat pitkään toimineet AR/VR:n yhtiöiden parissa. Rajahalme oli Nordic XR Startupissa ja Haynes Seedcampin ja HTC:n Vive X:n investointitiimissä.

FOV sijoittaa startupeihin, jotka rakentavat metaversen seuraavia menestystarinoita.

”Metaversea voidaan kuvailla mobiilin internetin seuraavaksi aalloksi, jossa pääosin ruutujen takaa, 2D-maailmasta siirrytään kolmiulotteiseen todellisuuteen. Silloin virtuaalisen ja fyysisen maailman rajat hämärtyvät, niin syntyy tarve uusille työkaluille ja sovelluksille”, sanoo Rajahalme.

Mark Zuckerberg muutti Facebookin nimen Metaksi ollakseen ajan hermolla. Muutkin teknologiajätit kuten Epic ja Nvidia ovat panostaneet vahvasti metaverseen. Microsoft on kertonut rakentavansa omaa “enterprise metaverseä”. Arvioiden mukaan metaversen markkinan kasvaa 800 miljardin dollarin kokoiseksi vuoteen 2025 mennessä.

”Paljon tarvitaan kuitenkin kehitystyötä. Vaaditaan pelialan 3D-ohjelmistotaitoja, konenäköosaamista sekä nopeita verkkoja. Juuri tätä osaamista Suomessa on ja alan startupeja myös”, Rajahalme jatkaa.

Suomi on maailmanlaajuisesti tunnettu pelialan osaamiskeskittymä ja metaversen pioneereja löytyy kuten esimerkiksi Varjo, Immersal tai Zoan. FOV tekee alkuvaiheen eli ns. pre-seed ja seed-vaiheen sijoituksia ja kokoaa sijoittajaryhmiä lupaavien hankkeiden taakse.

“Metaverse tulee koskettamaan kaikkia. Miten teemme työtä, miten vietämme vapaa-aikaa tai miten ostamme tuotteita. Kuten internetin ensimmäisessä aallossa, uskomme että metaverse luo uuden sukupolven menestyksiä”, sanoo Hayes.

”FOV Venturesin missiona on olla ensimmäisenä tukemassa rahallisesti ja kokemuksellamme näitä yrittäjiä”, Hayes jatkaa.

Rahaston perustajat ovat toimineet alalla ja sijoittaneet teeman yrityksiin jo useiden vuosien ajan. Petri Rajahalme oli tukemassa Suomen XR-ekosysteemin syntyvaiheita Tekesin 30 miljoonan euron ohjelman vetäjänä ennen siirtymistä Nordic XR Startupsiin, jossa sijoitti kahdeksaan pohjoismaiseen VR- ja AR alan startupiin. Immersalin hallituksen puheenjohtajana hän myös veti Immersal Oy:n yrityskaupan heinäkuussa 2021.

Rahaston toinen partneri Dave Haynes toimii Lontoosta käsin. Hän oli aikaisemmin Seedcampin investointitiimissä, jonka jälkeen hän vastasi HTC:n Vive X:n sijoitustoiminnasta Euroopassa. Molemmilla on lisäksi yrittäjätaustaa, Dave oli myös Soundcloudin ensimmäisiä työntekijöitä.

Perustajien kokemuksen ja verkostojen lisäksi kohdeyritysten avuksi on rahaston ympärille rakennettu asiantuntijaryhmä. Alan kokenutta kaartia edustavat mm. Matt Miesnieks, joka myi perustamansa 6D.ai:n Nianticille (Pokemonin kehittäjä) tai Varjon Jussi Mäkinen, joka tuo markkinointiosaamisensa Nokialta ja Roviolta.

Yhteyshenkilöt
Petri Rajahalme
+358505836379
petri@fov.ventures

https://www.fov.ventures/

Lue seuraavaksi

Uutiset

Evolver ja Rajupaja kumppaneiksi yrityskaupalla

Evolver Fund I -pääomasijoitusrahasto on 5.7.2024 hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta tapahtumatekniikan osaaja Rajupaja Oy:stä. Uuden kasvukumppanin tuella Rajupaja jatkaa kehittymistään johtavaksi…
Lue artikkeli