Jäsenesittelyssä Mandatum Asset Management: ”Kasvatamme lupaavista yrityksistä kansainvälisiä menestyjiä”

Blogit

Merkittäviä vähemmistösijoituksia tekevä Mandatum Asset Management etsii yrityksiä, joilla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun. Strategian ytimessä on halu tarjota yrittäjille tapa kiihdyttää yhtiön kasvua ilman kontrollin luovuttamista tai sijoituksen kokoluokan tuomia rajoitteita, sekä aktiivisesti kehittää yhtiön toimintaa. Salkkuun kuuluvat muun muassa OddlyGood, Cadmatic, Sofigate ja Coronaria.

Vaikka Mandatum Asset Management (MAM) on markkinoilla uusi nimi, on Sampo-konsernilla pitkä historia ja kokemus yhtenä aktiivisimmista pääomasijoittajista Pohjoismaissa. Mandatum Asset Management syntyi Sampo-konsernin ja Mandatum Lifen sijoitustoimintojen yhdistyttyä omaksi liiketoiminnakseen vuonna 2021.

”Pitkäjänteinen omistajuus kuuluu Sammon strategiaan, joten kasvuomistaminen pääomasijoitusten kautta sopii siihen hyvin, kertoo toimitusjohtaja Lauri Vaittinen.

MAM:in pääomasijoituksista vastaa Alexander Antas, jonka tiimiin kuuluvat mm. Kitty Laine ja Rami Salonen. Tiimissä yhdistyy pitkä kokemus pääomasijoitustoiminnasta, strategiakonsultoinnista ja yritysjärjestelyistä. ‘’Tiimimme seisoo tukevasti kahden jalan varassa: meillä on vankkaa osaamista sekä transaktioista että liiketoiminnan strategisesta kehittämisestä’’, kertoo Alexander Antas. MAM:illa on kapasiteettiä tehdä suurempiakin kasvusijoituksia. ‘’Teemme suuremman kokoluokan kasvusijoituksia, tyypillisesti 10-20 miljoonan euron sijoituksia, joskus jopa suurempia. Uusin ja merkittävin on 30 miljoonan euron sijoitus OddlyGoodiin, jossa olemme Valion jälkeen suurin omistaja’’, Antas jatkaa.

 

Growth-sijoituksia vakiintuneisiin yrityksiin

Tiimin toimintaa ohjaa growth equity-strategia: Mandatum Asset Management sijoittaa vahvasti kasvaviin, jo vakiintuneisiin yrityksiin yli toimialarajojen. Tärkeintä on, että yritys on ohittanut varhaisen startup-vaiheen ja siirtynyt seuraavaan kasvuvaiheeseen. ”Sijoituksemme perustuvat pitkäjänteiseen omistajuuteen. Haemme hyvin skaalautuvia suomalaisia ja pohjoismaisia yrityksiä, joilla on selkeästi potentiaalia markkinakasvuun kansainvälisillä markkinoilla”, kertoo Rami Salonen.

Mandatum Asset Management on aktiivinen omistaja, joka auttaa kohdeyritystä saavuttamaan maksimaalisen potentiaalinsa. Haluamme olla aktiivinen omistaja ja kehittää yhtiöitä yhdessä johdon kanssa heti alusta saakka. Vaikutamme sekä hallitustyön kautta että olemalla johdon aktiivinen sparrauskumppani”, kertoo Kitty Laine.

Laineen mukaan ESG-arvoihin sitoutuminen on tärkeä osa sijoitustoimintaa: ‘’ESG-asioiden kehittämiseen sitoutuminen luo arvoa pitkällä tähtäimellä. Haluamme olla mukana kasvutarinoissa, joissa kasvua rakennetaan vastuullisesti.” 

Lue seuraavaksi

Blogit

Kasvuyritys - suunnitteletko pääomasijoittajan etsimistä?

Moni suomalaisista pääomasijoittajista sijoittaa jo vakiintuneisiin kasvuyrityksiin. Sijoituksen edellytyksenä on selkeä mahdollisuus kiihdyttää kasvua. Pääomasijoittajat rahoittavat ja tukevat myös vakiintuneiden…
Lue artikkeli