MVision AI keräsi 5,4M€ – automatisoi ja nopeuttaa syöpähoitoja tekoälyn avulla

Uutiset

Suomalainen MVision AI on ensimmäinen tekoälypohjaisen segmentointityökalun tarjoaja maailmassa. MVisionin teknologia automatisoi syöpähoidon suunnittelun eri vaiheita ja nopeuttaa merkittävästi hoidoin aloittamista. Teknologian avulla syöpähoitojen odotusajat voivat ovat lyhentyneet viikoista päiviin. MVisionin teknologiaa on hyödynnetty jo yli 100 000 syöpäpotilaan hoidossa 14 maassa. Suomessa jopa 80 prosentissa kaikista sädehoidoista hyödynnetään MVisionin teknologiaa, ja se on käytössä muun muassa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. MVision keräsi 5,4 miljoonaa euroa rahoituskierroksella, jonka sijoittajina toimivat ruotsalainen J12 sekä suomalainen Voima Ventures.

Suomalainen lääketieteen teknologiayritys MVision on kerännyt 5,4 miljoonan euron rahoituskierroksen syöpähoitojen automatisoinnin kehittämiseen. MVisionin tekoälypohjainen segmentointityökalu auttaa standardoimaan sädehoidon suunnittelussa käytettävien tervekudosten ja kohdealueiden
piirtämistä. Tämä tehostaa sädehoidon suunnittelua ja nopeuttaa hoidon aloittamista.

MVision vastaa kasvavaan maailmanlaajuiseen haasteeseen. Väestön ikääntyminen lisää syövän esiintyvyyttä. The International Agency for Research on Cancer arvioi, että uusien syöpätapausten määrä voi kasvaa 29 miljoonaan vuoteen 2040 mennessä.

Teknologiamme avulla syöpäpotilaat saavat nopeampaa ja luotettavampaa syöpähoitoa. Automaation avulla voidaan tehostaa koko hoitoprosessia aina seulonnasta diagnoosiin ja korkealaatuisen hoidon aloittamiseen”, MVisionin perustaja ja toimitusjohtaja Mahmudul Hasan kertoo.

Kun potilaalla todetaan syöpä, hänen on usein odotettava viikkoja ennen kuin hoito voidaan aloittaa. Teknologiamme lyhentää apua tarvitsevien odotusaikaa ja helpottaa hoitohenkilöstön työtaakkaa. Teemme hoitoon pääsystä samana päivänä standardin syöpähoidoissa maailmanlaajuisesti”, Hasan jatkaa.

Tekoäly mukana valtaosassa Suomen syöpäpotilaiden hoidosta – kasvua
haetaan kansainvälistymisestä

MVisionin teknologiaa on käytetty jo sadantuhannen syöpäpotilaan hoitoon 14 maassa. Suurin osa potilaista on hoidettu Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Suomessa jopa 80 prosentissa kaikista sädehoidoista hyödynnetään MVisionin teknologiaa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa MVisionin teknologiaa on käytetty vuodesta 2019 lähtien kaikille hoidettaville potilaille.

Elimien ja imusolmukealueiden segmentointi MVisionin teknologialla on ollut
laadukasta ja tarkkaa. MVision teknologialla saatu segmentointi on ollut helppo
sovittaa osaksi hoitotyötä, ja se on nopeuttanut hoidon suunnittelua
merkittävästi”, kertoo Oulun yliopistollisen sairaalan ylifyysikko Juha Nikkinen.

“Suomalaiset sairaalat ovat toimineet suunnannäyttäjinä pilvipalvelupohjaisten järjestelmien käyttöönotossa terveydenhoidon alalla. Sitä myötä olemme voineet kansainvälistää toimintaamme ja auttaa syöpäpotilaita maailmanlaajuisesti nyt jo neljässätoista maassa”, MVisionin toimitusjohtaja Hasan kertoo.

Skaalautuva alusta mahdollistaa syöpähoitojen kehittymisen
maailmanlaajuisesti

Tuore 5,4 miljoonan euron rahoituskierros mahdollistaa uusien, syöpähoitoa nopeuttavia ratkaisujen jatkokehittämisen sekä maailmanlaajuisesti skaalautuvan pilvipohjainen alustan rakentamisen syövän diagnosointiin ja hoitoon. Rahoituskierrosta johtivat ruotsalainen J12 sekä suomalainen Voima Ventures.

MVision on kiistatta rakentanut maailman parhaat tekoälymallit tukemaan syöpälääkäreiden työtä automaattisella segmentoinnilla. Tämä sekä säästää sairaaloiden kustannuksia että lyhentää apua tarvitsevien potilaiden odotusaikaa. Olemme innoissamme, että voime tukea Mahmudulia ja hänen tiimiään yrityksen laajentamisessa ja kansainvälistämisessä”, kertoo Luca Banderet, J12
Venturesin partneri.

Olimme vaikuttuneita potilaiden määrästä, joita on jo hoidettu MVision-teknologian avulla erinomaisin tuloksin. Automatisointi antaa enemmän aikaa keskittyä potilaiden hoitoon ja ihmiskohtaamisiin, joita teknologia ei voi korvata”, kertoo Voima Venturesin partneri Pontus Stråhlman.

Lyhyesti MVisionista

MVision AI on vuonna 2017 perustettu edelläkävijä pilvipohjaisten ohjelmistopalveluissa, joita käytetään syöpien sädehoidon suunnitteluun. Tekoälyä hyödyntävä segmentointityökalu auttaa standardoimaan syövän kuvantamisen ja automatisoimaan syöpäkasvaimen segmentoinnin, mikä tehostamaan sädehoidon suunnittelua ja nopeuttaa hoidon aloittamista. Teknologia tuottaa johdonmukaisen kuvantamisen minuuteissa säilyttäen samalla korkeimmat laatuvaatimukset jokaiselle potilaalle. MVisionin segmentointiratkaisua on käytetty yli 100 000 syöpäpotilaan hoidossa 14 maassa.

Mvision.ai

Haastattelupyynnöt
Saara Pelto-Arvo / Bamla Agency
saara@bamla.agency / 041 5492392

Lue seuraavaksi

Uutiset

Evolver ja Rajupaja kumppaneiksi yrityskaupalla

Evolver Fund I -pääomasijoitusrahasto on 5.7.2024 hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta tapahtumatekniikan osaaja Rajupaja Oy:stä. Uuden kasvukumppanin tuella Rajupaja jatkaa kehittymistään johtavaksi…
Lue artikkeli