Tavoitteena kestävä talouskasvu

Blogit

Vaalikevät on ohi ja kansa on puhunut – lämpimät onnittelut kaikille valituille edustajille ja kiitos kaikille heille, jotka laittoivat itsensä likoon ja asettuivat ehdolle. Teette tärkeää työtä demokratian puolesta.

Hallitusneuvotteluista tulee epäilemättä vähintäänkin kiinnostavat. Kokoomus pääsee suurimman äänisaaliinsa perusteella aloittamaan hallitustunnustelut. Nähtäväksi jää, mitä kysymyksiä he asettavat ja miten mahdolliset hallituskumppanit niihin vastaavat. On selvää, että talouden vakauttaminen tulee olemaan isossa roolissa.

Toivon, että talouskeskustelussa ja tietenkin myös hallitusohjelmassa näkyy vahvasti kestävän kasvun edistäminen.

Talouskasvu ja vihreä siirtymä eivät suinkaan sulje pois toisiaan. Suomalainen pääomasijoittajakonkari ja Maki.vc-sijoitusyhtiön perustajaosakas Ilkka Kivimäki kirjoitti erinomaisen kolumnin aiheesta Talouselämään maaliskuun lopulla, jossa hän valotti vihreän siirtymän mahdollisuuksia: arvioiden mukaan vihreän siirtymän investointien on arvioitu ylettyvän sataan miljardiin ja luovan pari sataa tuhatta uutta työpaikkaa. Se on tilaisuus, johon emme voi jättää tarttumatta.

Vihreä siirtymä ei kuitenkaan synny itsestään. Se tarvitsee rakentajakseen kunnianhimoisia ja uutta teknologiaa rakentavia yrityksiä. Nämä yritykset tarvitsevat monipuolisia osaajia, myös kansainvälisiltä kentiltä.

Kestävän talouskasvun rakentaminen vaatii myös poliittista tahtoa. Toivon, että Suomea seuraavat neljä vuotta luotsaavat kansanedustajat haluavat tehdä kasvu- ja yrittäjämyönteistä politiikkaa sekä lisäävät kestävän talouskasvun edistämisen tärkeysjärjestyksen kärkeen.

On tärkeää, että uusi hallitus on rohkea ja uskaltaa katsoa eteenpäin. Miltä Suomi näyttää kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua? Meidän visiossamme Suomi on kestävän kasvun kärkimaa, jossa vahvat ja kestävät yritykset rakentavat perustan hyvinvoivalle Suomelle.

Kirjoittaja on Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Anne Horttanainen

Lue seuraavaksi

Blogit

Kasvuyritys - suunnitteletko pääomasijoittajan etsimistä?

Moni suomalaisista pääomasijoittajista sijoittaa jo vakiintuneisiin kasvuyrityksiin. Sijoituksen edellytyksenä on selkeä mahdollisuus kiihdyttää kasvua. Pääomasijoittajat rahoittavat ja tukevat myös vakiintuneiden…
Lue artikkeli