M-Filesille uudet enemmistöomistajat

Uutiset

Suomalainen tietotyön automaation markkinajohtaja M-Files ilmoitti allekirjoittaneensa sitovan sopimuksen enemmistösijoituksesta yhdysvaltalaisen Haveli Investmentsin ja eurooppalaisen Bregal Milestonen kanssa. Samassa yhteydessä Tesi yhdessä muiden nykyisten omistajien kanssa luopuu omistuksestaan. M-Filesin perustaja ja toimitusjohtaja Antti Nivala jatkaa merkittävänä vähemmistöosakkaana yhdessä yhtiön johtoryhmän ja työntekijöiden kanssa.

M-Filesin tietotyön automaatioalusta hyödyntää generatiivista tekoälyä ja automaatiota tietotyön tehokkuuden parantamiseksi. M-Files automatisoi koko prosessin dokumenttien luomisesta ja hallinnasta työnkulkujen automatisointiin, yhteistyöhön sidosryhmien kanssa, tiedonhakuun, tietoturvaan, vaatimustenmukaisuuteen ja jäljitysketjuihin. Metatietopohjainen M‑Files tarjoaa ylivoimaisen tekoälykokemuksen tiedon saatavuuden, luottamuksellisuuden ja luokittelun ansiosta.

”On ollut hienoa seurata M-Filesin kasvutarinaa sijoittajana jo yli kymmenen vuoden ajan. M-Files on malliesimerkki siitä, miten korkeaan teknologiseen osaamiseen perustuva suomalainen yhtiö on mahdollista kasvattaa yrittäjävetoisesti maailmanluokan toimijaksi. Olemme myös iloisia siitä, että tämä omistusjärjestely antaa yhtiölle entistä paremmat edellytykset kasvattaa liiketoimintaa tärkeillä Pohjois-Amerikan markkinoilla ja samalla turvaa jatkuvuuden itsenäisenä yhtiönä, jossa suomalainen omistajuus säilyy perustajien ja henkilöstön kautta”, sanoo Tesin venture capital -tiimin johtaja Juha Lehtola.

Tesin osallistuminen merkittävällä osuudella M-Filesin ensimmäiseen rahoituskierrokseen vuonna 2013 oli hyvin tärkeä ja mahdollisti rahoituskierroksen toteutumisen. Siitä lähtien Tesi on tukenut M-Filesin kasvua hallitustyöskentelyn kautta ja tuonut vakautta omistuspohjaan. M-Filesin näkökulmasta Tesin sijoituksella yhtiöön on saavutettu kaikki sen tavoitteet”, jatkaa M-Filesin perustaja ja toimitusjohtaja Antti Nivala.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on ollut ainoana suomalaisena institutionaalisena sijoittajana M-Filesissa yhtiön ensimmäisestä rahoituskierroksesta vuodesta 2013. Tesin omistusaikana yhtiö on onnistunut useampaan kertaan hankkimaan lisää kasvupääomaa, sen liikevaihto on yli kymmenkertaistunut ja toiminta kääntynyt kannattavaksi. Tesin omistusosuus yhtiössä on n. 10 % ja exit on euromääräisesti sen kaikkien aikojen suurin.

Lisätiedot:

Juha Lehtola, Tesi, johtaja, venture capital -sijoitukset, 0400 647 671, juha.lehtola@tesi.fi
Antti Nivala, M-Files, perustaja ja toimitusjohtaja, +1 737 231 5681 ja +358 40 556 0471, antti.nivala@m-files.com

Lue seuraavaksi

Uutiset

Voland Partners sijoittaa markkinointiteknologian edelläkävijään Luxidiin

Luxid Group Oy on harvinainen markkinointitoimisto Suomessa, sillä yhtiön päämarkkinat ovat ulkomailla. Yhtiön osaamista hyödyntävät AWS:n ja Dellin kaltaiset globaalit…
Lue artikkeli