ICEYE valittiin vuoden 2024 Kasvunrakentaja-kilpailun voittajaksi

Tiedotteet

Pääomasijoittajat ry:n ja PwC:n järjestämän Kasvunrakentaja-kilpailun voittajaksi ja yleisön suosikiksi nousi tänä vuonna avaruusteknologiayritys ICEYE. Kasvunrakentaja-kilpailussa etsitään pääomasijoittajien kohdeyritysten joukosta vuoden kiinnostavinta ja innostavinta kasvutarinaa, johon liittyy tärkeänä osana kasvun rakentaminen yhteistyössä pääomasijoittajan kanssa.

Kilpailun voittajan valitsee ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva vuosittain vaihtuva tuomaristo. Tuomariston muodostivat tänä vuonna hallitusammattilainen ja startup-sijoittaja Leena Niemistö, Fortumin Innovation & Venturing -osaston Vice President Gustav Eilertsen ja Talouselämän toimituspäällikkö Anni Erkko.

ICEYEn tarinassa tuomariston vakuutti etenkin yliopiston tutkimusprojektista onnistuneesti ponnistaminen kovaan kansainväliseen kasvuun. Myös yhteistyön merkitys pääomasijoittajan kanssa tuli ICEYEn kasvutarinassa selkeästi esiin – ICEYEn kasvua on tukenut yrityksen alkuvaiheista lähtien suomalainen Lifeline Ventures.

”Kaikkien kilpailun finalistien kasvutarinat olivat erittäin vaikuttavia. ICEYEssa kiinnitimme huomiota kovien kasvulukujen lisäksi missioon – yrityksen teknologian avulla voidaan olla ratkaisemassa yhteiskunnallisia ongelmia. ICEYE on onnistunut sellaisessa, missä kukaan muu ei ole. On upeaa, että meillä on Suomessa tämänkaltaista osaamista”, tuomaristo kehuu.

Finaalissa kilpailivat voittajan lisäksi Gigglebug, Suomen Avustajapalvelut ja Roima Intelligence.

“Kasvunrakentaja-kilpailu on aina mahtava mahdollisuus todistaa niitä innovaatioita ja yrittäjähenkeä, jota pääomasijoittajien kohdeyritysten joukosta löytyy. Finalistit osoittivat poikkeuksellista lahjakkuutta ja liiketoimintaosaamista – ja jokaisella oli oma uniikki visionsa kestävän kasvun rakentamiseen. Olemme iloisia saadessamme tukea näitä visionaarisia johtajia heidän luodessaan valoisampaa tulevaisuutta tahoillaan,” kommentoi Jussi Lehtinen, PwC:n partneri.

Kasvunrakentaja-kilpailua on järjestetty yli kymmenen vuoden ajan, ja edellisien vuosien voittajien joukosta löytyy tunnettuja yrityksiä, kuten Virta, Swappie, Smartly.io, Kamux sekä Musti ja Mirri.

”Kasvunrakentaja-kilpailu on jälleen tuonut esiin upeita kasvutarinoita. Tänä vuonna finaalissa oli mukana avaruusteknologiaa, henkilökohtaisen avun palveluita, animaatiostudio ja ohjelmistoratkaisujen toimittaja – oli hienoa kuulla kasvutarinoita niin erilaisilta toimialoilta, mikä kuvaa hyvin pääomasijoituskentänkin monipuolisuutta. Suuret onnittelut voittajalle sekä lämpimät kiitokset kaikille finalisteille”, kommentoi Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Anne Horttanainen.

Lisätietoja:

Anne Horttanainen
Pääomasijoittajat ry, toimitusjohtaja
anne.horttanainen@paaomasijoittajat.fi
+358 40 546 7749

Jussi Lehtinen
PwC/Strategy&, partner
jussi.lehtinen@pwc.com
+358 20 787 8756

Lue seuraavaksi

Kasvutarinat

ICEYE: Uuden sukupolven satelliittiteknologian avulla maanhavainnoinnin tulevaisuuden uranuurtajaksi

ICEYE on kansainvälisesti toimiva avaruusteknologiayritys, joka kehittää synteettisen apertuurin tutkateknologialla (SAR) varustettuja mikrosatelliitteja, jotka tarjoavat lähes reaaliaikaista tutkakuvaa maapallosta vuorokaudenajasta…
Lue artikkeli