Jäsenesittelyssä Kovanen Capital: ”Haluamme puhua kasvollisen sijoittamisen puolesta”

Blogit
Kovanen Capital

 

Vahvasta brändistään tunnettu Kovanen on family office, joka tekee sijoituksia sekä pääomarahastoihin että suoraan lupaaviin yrityksiin. He tuovat mukanaan sekä osaamista yritysten kasvattamiseen että perheyrityksen arvot ja toimintatavat.

Kovasen mustat taksit ovat tuttuja monelle. Vaikka taksit kulkevat edelleen, kuljetusliiketoiminta on myyty, ja Kovanen tekee tänä päivinä jotain ihan muuta: sijoittaa rahastosijoittajana pääomarahastoihin ja suorilla sijoituksilla potentiaalisiin kasvuyrityksiin. Aktiivisina omistajina he haluavat kehittää suomalaista yrityskenttää.

”Kovasella on pitkät perinteet, ja kurssin kääntäminen yhdeltä toimialalta toiselle oli valtavan suuri harppaus. Oli kuitenkin selvää, että haluamme jatkaa perheyrityksenä ja panostaa siihen, missä meillä on paljon annettavaa: kohdeyritysten kasvattamiseen ja kehittämiseen”, kertoo Eeva Kovanen, Kovanen Capitalin osakas ja toimitusjohtaja.

Sijoituksia sekä pääomarahastoihin että suoraan yrityksiin

Kovanen Capital sijoittaa sekä pääomarahastoihin että suoraan kasvuyrityksiin. Heidän ydinosaamisensa on kasvavien yritysten kehittämisessä, ja erityisesti palveluliiketoiminnassa. Tällä hetkellä heillä on salkussaan venevuokrausyritys Skipperi ja työtiloja tarjoava Innovation Home. Tiukkaa toimialarajausta heillä ei ole. ”Vain taivas on rajana, mutta palvelut keskiössä”, Eeva Kovanen hymyilee.

Suorissa sijoituksissa Kovanen Capital haluaa tuoda oman, laajan liiketoimintaosaamisensa ja perheyrityksen arvot ja toimintatavat portfolioyritystensä käyttöön. ”Tätä työtä tehdään ihmisten kanssa, ja koemme vahvuudeksemme oman vahvan yrittäjätaustamme. Haluamme omalta osaltamme ruokkia yrittäjien paloa yrittämistä kohtaan”, Eeva Kovanen kertoo. He mainitsevat vahvuudekseen sen, että taustansa takia heidän on helppo puhua yrittäjältä yrittäjälle.

Kovanen Capital näkee vastuullisuuden isona osana yritysten liiketoiminnan kehitystä, ja heillä se liittyy sekä portfolioyritysten käytännön toimintaan kuin Kovanen Capitalin arvoihinkin.

”Vastuullisesti toimiminen on ollut aina ohjenuoranamme. Yrityksemme on myös aina kantanut nimeämme, joten se on antanut vastuullisuudelle vielä ihan oman kulmansa”, Eeva Kovanen päättää.

Kovanen Capitalin sivut löytyvät täältä.

Eeva Kovanen oli Pia Santavirran haastateltavana Kasvupääoma-podcastissa. Jaksossa puhutaan muun muassa siitä, miten perheyritys muutetaan liiketoimintojen myynnin jälkeen family office -sijoitusyhtiöksi ja mitä kaikkea muutos on vaatinut. Kovanen Capital mahdollistaa nykyisin lukuisien yhtiöiden kasvun perhesijoittajana: Sijoituksia on tehty startup-yrityksiin sijoittaviin pääomasijoitusrahastoihin ja venevuokrauksesta tunnettuun Skipperiin ja toimitilojen vuokraustoimintaa harjoittavaan Helsinki Innovation Homeen.

Kasvupääoma -podijakson löydät täältä.

Lue seuraavaksi

Blogit

Kasvuyritys - suunnitteletko pääomasijoittajan etsimistä?

Moni suomalaisista pääomasijoittajista sijoittaa jo vakiintuneisiin kasvuyrityksiin. Sijoituksen edellytyksenä on selkeä mahdollisuus kiihdyttää kasvua. Pääomasijoittajat rahoittavat ja tukevat myös vakiintuneiden…
Lue artikkeli