Tutustu Pääomasijoittajat ry:n hallituksen uusiin jäseniin

Blogit

Pääomasijoittajat ry:n hallitukseen valittiin yhdistyksen vuosikokouksessa yksi uusi varsinainen jäsen ja kaksi uutta varajäsentä. He ovat Juho Frilander, Juhani Kalliovaara ja Tommi Äijälä. Tähän juttuun kokosimme taustatietoja uusista hallituslaisista ja kysyimme heiltä myös, mikä on pääomasijoitusalan merkitys Suomelle.  

Juho Frilander on taustaltaan kauppatieteiden maisteri Espoon Aalto-yliopistosta, missä hän opiskeli rahoitus pääaineenaan. Frilander toimi vuodesta 2014 eteenpäin noin 9 vuoden ajan buyout-sijoitusten parissa EQT:lla ja nykyään vastaa toimitusjohtajana Private Equity-liiketoiminnasta Suomessa. Aiemmin hän on työskennellyt Morgan Stanleyllä M&A-tiimissä. Vapaalla Frilander on innokas hiihtäjä ja pyöräilijä ja lisäksi aikaa kuluu mökkiprojektiin sekä koiran kanssa ulkoiluun.

Varsinkin EQT:n näkökulmasta – jonka sijoitusstrategian keskiössä on kohdeyritysten kasvun kiihdyttäminen, yhtiöiden ”future proofing” ja merkittävä tukeminen pääoman sekä tietotaidon avulla – uskon, että pääomasijoittamisen rooli Suomen talouskasvulle on suuri. Pääomasijoitusalalla on merkittävä rooli ei vain venture capital -segmentissä, joka on ollut paljon uutisissa, mutta myös buyoutissa, missä pienistä ja keskisuurista yrityksistä luodaan uusia suuryhtiöitä sekä kansainvälisiä menestystarinoita.”

Sponsor Capitalin toimitusjohtaja Juhani Kalliovaara on pitkän linjan rahoitusalan ammattilainen. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen maisteri, jonka ura alkoi pankista vuosina 1989-96. Siellä hän pääsi kokemaan niin nousukauden huuman kuin rajun laman sekä siitä toipumisen. Seuraavat 15 vuotta vierähtivät investointipankkiirina ennen kuin hän aloitti Sponsorin osakkaana 2009. Nykyiseen pestiinsä toimitusjohtajana Kalliovaara nousi vuonna 2017 ja hän kertoo, että parasta työssä on, kun saa tukea yrityksiä heidän pyrkimyksissään saavuttaa omia tavoitteitaan niin hyvinä kuin vaikeina hetkinä. Vapaa-ajalla Kalliovaara puolestaan urheilee aktiivisesti: golf, laskettelu, kelkkailu sekä kaukalopallo ovat hänen pääasialliset lajinsa.

Pääomasijoittamisen merkitys Suomelle on valtava! Tuemme eri kasvuvaiheissa olevia yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään, mikä on Suomen talous- ja työllisyyskehityksen kannalta keskeistä – pääomasijoitusala luo dynaamisuutta koko yrityskenttään.”

Tommi Äijälä on suomalaisen pääomasijoittamiseen ja kiinteistöihin keskittyvän sijoitusyhtiön Innovestorin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän opiskeli kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulussa kansantaloustieteen ja rahoituksen saralla. Yli 20-vuotta kestäneellä urallaan Äijälä on ehtinyt työskennellä useissa rooleissa, niin pankissa kuin varainhoidon ja pääomamarkkinoidenkin parissa. Innovestorin hän perusti vuonna 2014. Vapaa-aikansa Äijälä viettää perheen ja ystävien kanssa. Hän on myös aktiivinen liikkuja ja kertoo harrastaneensa monipuolisesti eri lajeja lapsesta asti. Tällä hetkellä veri vetää Äijälää useimmiten, mutta ei ainoastaan, tenniksen pariin. Lisäksi matkustaminen on hänelle intohimo.

Pääomasijoitusala on kaikki kaikessa Suomen talouskasvulle, tässä työssä ei tosiaan tarvitse motivaation lähteitä etsiä.”

Lue seuraavaksi

Blogit

Kasvuyritys - suunnitteletko pääomasijoittajan etsimistä?

Moni suomalaisista pääomasijoittajista sijoittaa jo vakiintuneisiin kasvuyrityksiin. Sijoituksen edellytyksenä on selkeä mahdollisuus kiihdyttää kasvua. Pääomasijoittajat rahoittavat ja tukevat myös vakiintuneiden…
Lue artikkeli